Kochani, pilnie poszukuję przepisu na pralinki rafaello, który wstawiała na WŻ Malena. Miałam je w Ulubionych, ale przepis zniknął a konto koleżanki zostało usunięte. Te pralinki robiło się z wiórek kokosowych i słodzonego mleka skondensowanego z puszki. Błagam, pomóżcie, może ktoś ma ten przepis gdzieś zapisany, bo na WŻ go juz nie widzę Sprawa jest pilna, obiecałam komuś, ze zrobię te pralinki na jutro, a tu nie ma przepisu! Wiem, na portalu jest mnóstwo innych pomysłów na podobne kulki, ale akurat mam mleko w puszce i chciałam je wykorzystać. Proszę, pomóżcie!!!!
Dziewczyny, jesteście kochane! Nie pamiętam, który przepis jest bardziej zbliżony, ale oba zawieraja główne składniki, o które chodziło, super! Iwett, Grazka35 ratujecie mi tyłek, jestem wielce zobowiazana . Zrobię część kulek z jednego, a część z drugiego przepisu, zobaczymy czy bardzo będą się różnić w smaku. Bardzo, bardzo dziękuję, wiedziałam, że mogę na Was liczyć!.
Jednak za szybko się ucieszyłam, kiedy Koleżanki podały mi przepisy. Spojrzałam tylko na składniki, nie czytałam całości. Po blizszym zapoznaniu się z recepturami stwierdziłam, ze jednak to nie to, bo kulki, których szukałam na pewno nie były pieczone ani nie czekały całą noc na formowanie. Przewertowałam trochę przepisów i znalazłam coś, co mnie satysfakcjonuje. To jest przepis na batoniki bounty, ale mozna jak ktoś chce zmodyfikować do kulek i obtoczyć w wiórkach, lub oblac czekoladą jak w oryginale. Wstawiam link, moze sie komuś przyda.
Kochani,
pilnie poszukuję przepisu na pralinki rafaello, który wstawiała na WŻ Malena. Miałam je w Ulubionych, ale przepis zniknął a konto koleżanki zostało usunięte. Te pralinki robiło się z wiórek kokosowych i słodzonego mleka skondensowanego z puszki. Błagam, pomóżcie, może ktoś ma ten przepis gdzieś zapisany, bo na WŻ go juz nie widzę Sprawa jest pilna, obiecałam komuś, ze zrobię te pralinki na jutro, a tu nie ma przepisu! Wiem, na portalu jest mnóstwo innych pomysłów na podobne kulki, ale akurat mam mleko w puszce i chciałam je wykorzystać.
Proszę, pomóżcie!!!!
Może to Ci pomoże http://www.mojewypieki.com/przepis/biale-trufle-raffaello
Ja mam takie :
http://wielkiezarcie.com/recipes/30083070
Dziewczyny, jesteście kochane! Nie pamiętam, który przepis jest bardziej zbliżony, ale oba zawieraja główne składniki, o które chodziło, super!
Iwett, Grazka35 ratujecie mi tyłek, jestem wielce zobowiazana . Zrobię część kulek z jednego, a część z drugiego przepisu, zobaczymy czy bardzo będą się różnić w smaku. Bardzo, bardzo dziękuję, wiedziałam, że mogę na Was liczyć!.
http://wielkiezarcie.com/recipes/30064864
Dzięki As za dobre chęci, ale chodziło mi o przepis z mlekiem skondensowanym. Pozdrawiam
Jednak za szybko się ucieszyłam, kiedy Koleżanki podały mi przepisy. Spojrzałam tylko na składniki, nie czytałam całości. Po blizszym zapoznaniu się z recepturami stwierdziłam, ze jednak to nie to, bo kulki, których szukałam na pewno nie były pieczone ani nie czekały całą noc na formowanie. Przewertowałam trochę przepisów i znalazłam coś, co mnie satysfakcjonuje. To jest przepis na batoniki bounty, ale mozna jak ktoś chce zmodyfikować do kulek i obtoczyć w wiórkach, lub oblac czekoladą jak w oryginale. Wstawiam link, moze sie komuś przyda.
Batoniki bounty