Forum

Kuchenne porady

ciasto na 30 osób- tanie i dobre

  • Autor: oreganka Data: 2007-11-26 19:49:28

        Witam
    Bardzo proszę o jakieś porady jakie ciasta upiec na urodziny do pracy
    Muszą być zwartej konsystencji,żeby się nie rozjechały podczas transportu
    tanie (bo potrzebuję ok 60 kawałków) i dobre

  • Autor: till Data: 2007-11-26 20:13:58

    http://wielkiezarcie.com/przepis11471.html

  • Autor: oreganka Data: 2007-11-26 20:20:07

    no właśnie boję się takich ciast że mi się całkiem rozjedzie i nie dowiozę go do pracy

  • Autor: basiaaa Data: 2007-11-26 20:26:12

       Spróbuj upiec dwie blaszki cwibaka http://wielkiezarcie.com/przepis26640.html

  • Autor: dana39 Data: 2007-11-26 20:27:59

    http://wielkiezarcie.com/przepis10322.html albo dwie blaszki tego ciasta, u nas nazywamy je -ameryka-, smaczne, długo świeże no i łatwe w transporcie

  • Autor: basiaaa Data: 2007-11-26 20:29:33

    Spróbuj upiec dwie blaszki cwibaka http://wielkiezarcie.com/przepis26640.html

  • Autor: till Data: 2007-11-26 20:39:17

    No właśnie się nie bój:) Dojeżdża w blasze, w której jest robione i mam z nim dobre doświadczenia w wielu ekstremalnych warunkach :)

  • Autor: Lissanna Data: 2007-11-26 20:27:39

    Polecam wielkiezarcie.com/przepis18914.html, wielkiezarcie.com/przepis115.html lub jeśli masz trochę czasu to wielkiezarcie.com/przepis14924.html, rogalików zawsze robię podwójną porcję z marmoladą różaną, są długo świeże i można je przyszykować wcześniej

  • Autor: oreganka Data: 2007-11-26 20:40:19

    dziękuję serdecznie za przepisy
    ale jakoś nie przekonuje coś w stylu babki na urodziny
    myślałam o jakimś biszkopcie z kremem nierozpływającym się lub kruche - ale z czym
    sernik bylby idealny - ale za drogo wyjdzie

  • Autor: Lissanna Data: 2007-11-26 20:49:46

    Możesz zrobić biszkopt przełożony galaretkami i ew. jakimiś owocami, ładnie, kolorowo i tanio!

  • Autor: basiaaa Data: 2007-11-26 20:56:03

    Przepraszam , że dwa razy wrzuciłam przepis ,który miałam wysłać synowej . Proszę skorzystaj z tego przepisu jest dla doroslych i byś musiala upiec dwie blaszki http://wielkiezarcie.com/przepis26640.html

  • Autor: basiaaa Data: 2007-11-26 21:01:13

    Przepraszam , że dwa razy wstawiłam przepis , który miałam wyslać synowej . Może skorzystasz z tego przepisu jest tylko dla dorosłych
    http://wielkiezarcie.com/przepis25648.html

  • Autor: Lissanna Data: 2007-11-26 21:17:56

    np. wielkiezarcie.com/przepis26930.html

  • Autor: Wkn Data: 2007-11-26 21:03:14

    Użytkownik oreganka napisał w wiadomości:
    > żeby się nie rozjechały
    > podczas transportutanie

    Bardzo lubię grysikowiec: http://test.wielkiezarcie.com/przepis1306.html
    Zalety: placki piecze się np. dwa dni przed imprezą, kremem przekłada w przeddzień i wsadza do lodówy, w dniu imprezy wciąga z lodówy i wiezie do konsumentów - w tym czasie ciasto mięknie sobie do własciwej konsystenicji, a potem... to już tylko pożerać :)

  • Autor: alidab Data: 2007-11-26 21:25:39

    Może ten? http://wielkiezarcie.com/przepis21632.html - placek makowy krucho-drozdżowy
    albo http://wielkiezarcie.com/przepis22208.html - ten jest pyszny, bardzo podzielny ale niestety do tanich nie należy

  • Autor: ekkore Data: 2007-11-27 08:15:37

    polecam to http://wielkiezarcie.com/przepis19447.html
    albo to http://wielkiezarcie.com/przepis8578.html - z tym, że musiałabyś użyć gotowej polewy czekoladowej albo takiej z dwóch tabliczek czekolady, 100 g masła i 4 łyzek mleka -wszystko razem połączyć w kąpieli wodnej - żeby po drodze do niczego się nie przykleiło

Przejdź do pełnej wersji serwisu