Mięsa upiec potrafię i myślę, że nawet całkiem nieźle , Ciasteczka jednak, to dla mnie nowe doświadczenie. Czekam, aż mi któraś z pań podpowie co mam wybrać. Przepisów są tysiące ale jak w tym gąszczu znaleźć ten właściwy ?. Chciałbym aby były kruche, świetne do herbaty, udające się zawsze nie zawierające cynamonu, no i wypróbowane. Bahus
Jak do herbaty to polecam ci ciasteczka Słodkiej Mrruczki, są pyszne a tutaj jest przepis. Nie wiem czy lubisz ciasteczka typu pieguski, tez sa fajne. Z moich produkcji to z reka na sercu polecam meksykańskie, tyle że lepiej smakują z kawą :-) ale do herbaty beda sie nadawaly zurawinowe :) Z Twoich tez polecam, cantuccini.
Bahusie, może takie przypadną Ci do gustu ? Przepisy są stare jak świat ale nic nie straciły ze swojej atrakcyjności - http://wielkiezarcie.com/przepis22206.html - te są kuchutkie, bardzo smaczne. Możne je jeść zaraz po upieczeniu, można udekorować "mazakami" z ciemnej i białej czekolady. Pyszne są także składane po dwa, przełożone galaretką z porzeczek - http://wielkiezarcie.com/przepis27490.html - te są krucho - drożdżowe i nie mogą się nie udać choćbyś się bardzo starał - http://wielkiezarcie.com/przepis21748.html- te delikatnie listkują i też są łatwe w wykonaniu
Dzisiaj zostałam poczęstowana pysznymi ciasteczkami wytrawnymi posypanymi kminkiem i solą. Były tak pyszne i kruchutkie, że trudno było zachować umiar. Jutro wieczorem je upiekę, już dzisiaj kupiłam specjalnie świeżą słoninę ( do ciasta dodaje się smalec i skwarki oraz drożdże).
Tak sobie myślę, że byłyby doskonałym dodatkiem do tego piwka od Bodka bo samo piwo solo w takiej ilości może Ci zaszkodzić...:)))) Jeśli będziesz zainteresowany przepisem, to wpiszę.
http://wielkiezarcie.com/przepis13020.html Bahus ja proponuję ciasteczka ze skwarek , są kruche i długo mogą leżeć [ umnie długo nieleżą bo są zaraz zjadane] hahahahaha
Dziewczyny kochane, dziękuję za rady. Wybrałem "ciasteczka deserowe z cukrem" alidab. A tak swoją drogą to alidab jest naprawdę w tych sprawach autorytetem. Te do piwa pewnie też wypróbuję, jak zdążę. Bodkowe piwo paruje jak kamfora Bahus
Mięsa upiec potrafię i myślę, że nawet całkiem nieźle
, Ciasteczka jednak, to dla mnie nowe doświadczenie. Czekam, aż mi któraś z pań podpowie co mam wybrać. Przepisów są tysiące ale jak w tym gąszczu znaleźć ten właściwy ?. Chciałbym aby były kruche, świetne do herbaty, udające się zawsze nie zawierające cynamonu, no i wypróbowane.
Bahus
Aha, byłbym zapomniał, nie mogą być z moich przepisów...bo te to znam.
Bahus
Jak do herbaty to polecam ci ciasteczka Słodkiej Mrruczki, są pyszne a tutaj jest przepis. Nie wiem czy lubisz ciasteczka typu pieguski, tez sa fajne.
Z moich produkcji to z reka na sercu polecam meksykańskie, tyle że lepiej smakują z kawą :-) ale do herbaty beda sie nadawaly zurawinowe :)
Z Twoich tez polecam, cantuccini.
http://wielkiezarcie.com/przepis25013.html
Ciasteczka ryżowe , proste do zrobienia , a ryżowe tylko z nazwy .Do herbaty i kawusi najlepsze . Polecam .
Upiekłam dzisiaj ciasteczka Mruczki, są rzeczywiście godne polecenia...:)))
Jak nie spróbować takiego ciacha ?
Kurcze, chyba w mojej głowie siedzisz, diable rogaty... A już Ci miałam polecić ciasteczka korzenne cytrynowo-miodowe
Bahusie, może takie przypadną Ci do gustu ?
Przepisy są stare jak świat ale nic nie straciły ze swojej atrakcyjności
- http://wielkiezarcie.com/przepis22206.html - te są kuchutkie, bardzo smaczne. Możne je jeść zaraz po upieczeniu, można udekorować "mazakami" z ciemnej i białej czekolady. Pyszne są także składane po dwa, przełożone galaretką z porzeczek
- http://wielkiezarcie.com/przepis27490.html - te są krucho - drożdżowe i nie mogą się nie udać choćbyś się bardzo starał
- http://wielkiezarcie.com/przepis21748.html- te delikatnie listkują i też są łatwe w wykonaniu
Dzisiaj zostałam poczęstowana pysznymi ciasteczkami wytrawnymi posypanymi kminkiem i solą. Były tak pyszne i kruchutkie, że trudno było zachować umiar. Jutro wieczorem je upiekę, już dzisiaj kupiłam specjalnie świeżą słoninę ( do ciasta dodaje się smalec i skwarki oraz drożdże).
Tak sobie myślę, że byłyby doskonałym dodatkiem do tego piwka od Bodka bo samo piwo solo w takiej ilości może Ci zaszkodzić...:))))
Jeśli będziesz zainteresowany przepisem, to wpiszę.
A to właśnie ciasteczka z kminkiem:
Smakują wybornie z...barszczem czerwonym...:)))
A ja proponuję trójkąciki pseudo francuskie zarówno w wersji słodkiej do herbaty, jak i wytrawnej, szybko, smacznie!
http://wielkiezarcie.com/przepis13020.html Bahus ja proponuję ciasteczka ze skwarek , są kruche i długo mogą leżeć [ umnie długo nieleżą bo są zaraz zjadane] hahahahaha
Bahusie widziałam na zdjęciu co dostałeś od Bodka więc może skusisz się na ciasteczka piwne :D <<< super smaczne
Ja polecam Ci te: http://wielkiezarcie.com/przepis3078.html są proste w wykonaniu i pyszne ideale do herbaty.
Dziewczyny kochane, dziękuję za rady. Wybrałem "ciasteczka deserowe z cukrem" alidab. A tak swoją drogą to alidab jest naprawdę w tych sprawach autorytetem. Te do piwa pewnie też wypróbuję, jak zdążę.
Bodkowe piwo paruje jak kamfora 
Bahus
Jednak temat nadal otwarty....będę piekł później też...Czekam na dalsze rady
Bahus
Bahusie, dzięki za uznanie...:))) A co do znikania Bodkowego piwa, to jest na to rada : nie otwierać ! Kamfora szczelnie zamknięta
nie znika ...:)))))
Nie mogłaś mi tej rady udzielić wcześniej ?
Bahus