Czy ktoś ma jakieś przepisy na to co w tytule? Nie lubię kruchych rzeczy a najczęściej w przepisach jest pyszne i kruche.Te kruchości od razu mi dysryminują potrawę.Jak robię faworki to ciasta nie rozwałkowuję cieńko, bo inaczej wychodzą kruche. Lubię takie grubsze i miękkie.
Ja też robię faworki takie grubsze. Są miękkie i bardziej syte. Nie lubię takich cieniutkich, wysuszonych "skórek", chociaż tak wyglądają prawdziwe faworki.
Polecam Ci rogale maślane, miesiąc temu znalazłam ten przepis (niestety na innym forum) i teraz często u nas goszą na stole, przważnie na sniadanie. Ja robię ciasto wieczorem, w lodóce zostawiam na noc do wyrośnięcia a resztę zostawiam na rano ;-). Oto przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4867
Czy ktoś ma jakieś przepisy na to co w tytule? Nie lubię kruchych rzeczy a najczęściej w przepisach jest pyszne i kruche.Te kruchości od razu mi dysryminują potrawę.Jak robię faworki to ciasta nie rozwałkowuję cieńko, bo inaczej wychodzą kruche. Lubię takie grubsze i miękkie.
Proszę bardzo: mięciutki chrust - http://wielkiezarcie.com/przepis22161.html
i równie mięciutkie oponki: http://wielkiezarcie.com/przepis21652.html
Smacznego..:)
ROGALIKI: http://wielkiezarcie.com/przepis31488.html
Rogaliki robilam kiedys z takiego przepisu: http://wielkiezarcie.com/przepis30781.html
pyszne rogaliki http://wielkiezarcie.com/przepis16034.html
przepis malbec, bardzo polecam. Są długo świeże, przepyszne!
http://wielkiezarcie.com/przepis16034.html link aktywny
Ja też robię faworki takie grubsze. Są miękkie i bardziej syte. Nie lubię takich cieniutkich, wysuszonych "skórek", chociaż tak wyglądają prawdziwe faworki.
Polecam Ci rogale maślane, miesiąc temu znalazłam ten przepis (niestety na innym forum) i teraz często u nas goszą na stole, przważnie na sniadanie. Ja robię ciasto wieczorem, w lodóce zostawiam na noc do wyrośnięcia a resztę zostawiam na rano ;-). Oto przepis: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4867
.. a moze cos slonawego/serowego? http://wielkiezarcie.com/przepis38771.html
aktywny link: http://wielkiezarcie.com/przepis38771.html