Witam serdecznie w sobote, poznym latem:) Z pewnoscia wybieraja sie co niektorzy na grzyby :) Mam prosbe, dodalam trzy artykuly na ich temat, robcie zdjecia i wstawiajcie je tam w komentarzach. Mysle, ze im wiecej zdjec jakiegos gatunku, tym latwiej beda sobie mogli, niedoswiadczeni zbieracze wyrobic jakies wyobrazenie, jak maja wygladac szukane przez nich smakolyki lesne. Oto linki: http://wielkiezarcie.com/article50676.html http://wielkiezarcie.com/article50858.html http://wielkiezarcie.com/article50687.html
Mam pytanie w kwestii formalnej: Czy można dodawać zdjęcia grzybów hodowlanych? Bo leśnych niestety nie mam. Hodowlanych co prawda też nie mam ale mogę się postarać. Bahus
Bahusie, ponieważ znam Cię już troszeczkę i co za tym idzie domyślam się Twoich możliwości, od razu sobie wyobraziłam jak chluśniesz piwem na pomalowaną emulsją ścianę celem uzyskania domowym sposobem jakiegoś grzyba hodowlanego :P Zdjęcia... hm... czy ja bym pożądała zdjęcia takiego grzyba... Hm, ze ściany niewątpliwie tak
pewnienie całkiem o to Ci Danusiu chodziło ale nie mogłam się oprzeć. Dziś jak je znalalżlam to specjalnie bo aparat pędziłam coby je upolować "na kliszę"
Miauko! czy wiesz co to za grzybki? Najbardziej chodzi mi o to, aby dodawac zdjecia grzybow, do artykulow o nich :) Linki podalam w pierwszej swojej wypowiedzi w tym wátku. Wszystkie zdjecia sa mile widziane :) Tylko opisz jakie to grzybki? Pozdrowienia dla wszystkich grzybiarek i grzybiarzy :)
Ba, chciałam na prośbę Glumandzi wkleić Pampasowe zdjęcie kurek, które już mam w swoim wspomnieniowym artykule, a na widok Twoich kurek stwierdziłam, że się obędzie... Twoje kurki są cudne.
Jak znajdę chwilę czasu, opowiem za to, jak to mi grzyb zniknął. Trochę się wstydam, bo przyznam się do własnej głupoty, ale raz kozie śmierć, a co tam. Tymczasem wracam do sprawozdań :/
Tineczko, sloneczko..... Przeciez zaraz jak znalazlam zdjecia Twoich kurek, to dopisalam tam komentarz... ze sa sliczne.. i nawet pachna :) Tu nie pisalam, dopisalam tutaj tylko tym osobom, ktore wkleily zdjecia w tym watku. Wkrotce dodam kolejne "grzyby" i mozecie wklejac do nich Wasze trofea grzybowe. Ja wczoraj nazbieralam caly koszyk grzybow .. za to mam dzis robote z nimi.. :) Kochana Tineczko, dziekuje za wspaniale zdjecia kurek :) :*
uwielbiam sezon grzybowy i bardzo żałuję, że od kilku lat różne okoliczności są mi nieprzychylne - a to za mocno pada, a to za sucho, a to w sam raz, ale nie mogę pojechać na grzyby, a to w sam raz i mogę pojechać na grzyby, ale już wszystkie wyzbierane...
Już trzeci rok z rzędu zadowalam się namiastką grzybobrań. W tym roku udało mi się znaleźć zaledwie jednego prawdziwka. Ale za to kurki mnie cieszą, już trzy razy wystarczyło na sos kurkowy do mięsa lub do ziemniaków bądź kaszy. A w sobotę... w sobotę były duszone na maśle kurki podane do gotowanych ziemniaków i jajecznicy. To jest dopiero pycha. Może nie wygląda zbyt wyrafinowanie, ale za to jak smakuje :)
Witam serdecznie w sobote, poznym latem:) Z pewnoscia wybieraja sie co niektorzy na grzyby :) Mam prosbe, dodalam trzy artykuly na ich temat, robcie zdjecia i wstawiajcie je tam w komentarzach. Mysle, ze im wiecej zdjec jakiegos gatunku, tym latwiej beda sobie mogli, niedoswiadczeni zbieracze wyrobic jakies wyobrazenie, jak maja wygladac szukane przez nich smakolyki lesne.
Oto linki:
http://wielkiezarcie.com/article50676.html
http://wielkiezarcie.com/article50858.html
http://wielkiezarcie.com/article50687.html
Mam pytanie w kwestii formalnej: Czy można dodawać zdjęcia grzybów hodowlanych? Bo leśnych niestety nie mam. Hodowlanych co prawda też nie mam ale mogę się postarać.
Bahus
Bahusie, ponieważ znam Cię już troszeczkę i co za tym idzie domyślam się Twoich możliwości, od razu sobie wyobraziłam jak chluśniesz piwem na pomalowaną emulsją ścianę celem uzyskania domowym sposobem jakiegoś grzyba hodowlanego :P
Zdjęcia... hm... czy ja bym pożądała zdjęcia takiego grzyba... Hm, ze ściany niewątpliwie tak
Jesli hodowla znajduje sie w lesie... i jesli nie sa to zdjecia jakiegos "starego grzyba" to prosze bardzo :)
wedle zyczenia :)
taka mieszanka...troche prawdziwkow, kozaczkow i podgrzybkow
ooo, jakie fajne Aniu:)
Miauko! czy wiesz co to za grzybki? Najbardziej chodzi mi o to, aby dodawac zdjecia grzybow, do artykulow o nich :) Linki podalam w pierwszej swojej wypowiedzi w tym wátku. Wszystkie zdjecia sa mile widziane :) Tylko opisz jakie to grzybki?
Pozdrowienia dla wszystkich grzybiarek i grzybiarzy :)
Wlasnie tak zrozumialam, ze zdjecia wkladac pod artykulem, a nie tutaj:)
Wstawilam pod kurkami:)
te grzyby to maślaki, a zamieściłam je tutaj bo raczej zdjęcia nie nadają się do artykułu bo nie pomagają w identyfikacji grzybów. :):)
Wkrotce dodam artykuly o maslakach i podgrzybkach... rydzach... :)
a mnie nie nalezy sie jakas pochwala za zdjecia????
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> a mnie nie nalezy sie jakas pochwala za zdjecia????
Nie widziałem...ale chwalę...najpiękniejsze na świecie...Twoje tylko takie mogą być, nie ma innej opcji....
Ba, chciałam na prośbę Glumandzi wkleić Pampasowe zdjęcie kurek, które już mam w swoim wspomnieniowym artykule, a na widok Twoich kurek stwierdziłam, że się obędzie...
Twoje kurki są cudne.
Jak znajdę chwilę czasu, opowiem za to, jak to mi grzyb zniknął. Trochę się wstydam, bo przyznam się do własnej głupoty, ale raz kozie śmierć, a co tam.
Tymczasem wracam do sprawozdań :/
O, jejku, nie doczekam sie, opowiadaj:)
Tineczko, sloneczko..... Przeciez zaraz jak znalazlam zdjecia Twoich kurek, to dopisalam tam komentarz... ze sa sliczne.. i nawet pachna :)
Tu nie pisalam, dopisalam tutaj tylko tym osobom, ktore wkleily zdjecia w tym watku.
Wkrotce dodam kolejne "grzyby" i mozecie wklejac do nich Wasze trofea grzybowe.
Ja wczoraj nazbieralam caly koszyk grzybow .. za to mam dzis robote z nimi.. :)
Kochana Tineczko, dziekuje za wspaniale zdjecia kurek :) :*
hihihi, przeczytalam....
buziaczki:)
uwielbiam sezon grzybowy i bardzo żałuję, że od kilku lat różne okoliczności są mi nieprzychylne - a to za mocno pada, a to za sucho, a to w sam raz, ale nie mogę pojechać na grzyby, a to w sam raz i mogę pojechać na grzyby, ale już wszystkie wyzbierane...
Już trzeci rok z rzędu zadowalam się namiastką grzybobrań.
W tym roku udało mi się znaleźć zaledwie jednego prawdziwka. Ale za to kurki mnie cieszą, już trzy razy wystarczyło na sos kurkowy do mięsa lub do ziemniaków bądź kaszy. A w sobotę... w sobotę były duszone na maśle kurki podane do gotowanych ziemniaków i jajecznicy. To jest dopiero pycha. Może nie wygląda zbyt wyrafinowanie, ale za to jak smakuje :)