Mam świetny przepis na krem, który zawsze rozsmarowuję Na ciasto, ale myślę, żę do środka też się nadaje.
KREM RAFAELLO
2 tabliczki białej czekolady
500 ml kremówki
3 opakowania śmietanki typu „Śnieżka”
10 dag wiórków kokosowych
WYKONANIE:
Na bardzo małym ogniu rozpuścić czekoladę ze 100 ml kremówki, mieszając. Wystudzić, wlać resztę śmietanki i ubić mikserem, powoli dosypując zagęszczacz typu „Śnieżka”. Na koniec dodać kokos. Gdy krem zgęstnieje rozsmarować go po ostudzonym cieście.
Napewno znajdziesz jakiś usztywniacz do smietany pod inna nazwą .. Zapytaj Szewdkę z doświadczeniem kuchennym . Osobiscie zawsze niezawodna dla mnie jest zwyczjana żelatyna w odopwiedniej proprorcji krem czy galerta osiaga zawsze zadwalającą konsystencje ..
Witam,
Kochani poszukuję sprawdzonego dobrego i lekkiego kremu rafaello do przełożenia tortu. Będę bardzo wdzięczna za informację.
Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe27087.html rafaello z masą z bułek- bardzo puszysty i lekki. Naprawde wart spróbowania :)
http://wielkiezarcie.com/recipe19652.html bardzo podobny - ma jednak więcej opinii jeśli nie jesteś przekonana do bułek w masie :)
Witam,
Mam świetny przepis na krem, który zawsze rozsmarowuję Na ciasto, ale myślę, żę do środka też się nadaje.
KREM RAFAELLO
2 tabliczki białej czekolady
500 ml kremówki
3 opakowania śmietanki typu „Śnieżka”
10 dag wiórków kokosowych
WYKONANIE:
Na bardzo małym ogniu rozpuścić czekoladę ze 100 ml kremówki, mieszając. Wystudzić, wlać resztę śmietanki i ubić mikserem, powoli dosypując zagęszczacz typu „Śnieżka”. Na koniec dodać kokos. Gdy krem zgęstnieje rozsmarować go po ostudzonym cieście.
Powodzenia
Halina
Polecam, kremik z mojego torciku :))
http://wielkiezarcie.com/recipe50520.html
To i ja zaproponuję swoje pomysły - ten http://wielkiezarcie.com/recipe14915.html, lub ten http://wielkiezarcie.com/recipe15573.html
http://wielkiezarcie.com/recipe9743.html z przepisu na tort rafaello Ireny Sikory. Bardzo dobry, polecam!
a może taki? --> http://wielkiezarcie.com/recipe42175.html
Mam pytanie czym zastapic smietan fixy mieszkam w szwecji i nie spotlkalam sie z takim produkten
Napewno znajdziesz jakiś usztywniacz do smietany pod inna nazwą .. Zapytaj Szewdkę z doświadczeniem kuchennym . Osobiscie zawsze niezawodna dla mnie jest zwyczjana żelatyna w odopwiedniej proprorcji krem czy galerta osiaga zawsze zadwalającą konsystencje ..