Forum

Kuchenne porady

Krem do tortu- rafaello

  • Autor: jola995 Data: 2010-08-11 10:20:06

    Witam,

    Kochani poszukuję sprawdzonego dobrego i lekkiego kremu rafaello do przełożenia tortu. Będę bardzo wdzięczna za informację.
    Pozdrawiam

  • Autor: anneau Data: 2010-08-11 10:32:25

    http://wielkiezarcie.com/recipe27087.html rafaello z masą z bułek- bardzo puszysty i lekki. Naprawde wart spróbowania :)

  • Autor: anneau Data: 2010-08-11 10:34:19

    http://wielkiezarcie.com/recipe19652.html bardzo podobny - ma jednak więcej opinii jeśli nie jesteś przekonana do bułek w masie :)

  • Autor: Halszka01 Data: 2010-08-11 11:00:18

    Witam,

    Mam świetny przepis na krem, który zawsze rozsmarowuję Na ciasto, ale myślę, żę do środka też się nadaje.

    KREM RAFAELLO

    2 tabliczki białej czekolady

    500 ml kremówki

    3 opakowania śmietanki typu „Śnieżka”

    10 dag wiórków kokosowych

     

    WYKONANIE:

    Na bardzo małym ogniu rozpuścić czekoladę ze 100 ml kremówki, mieszając. Wystudzić, wlać resztę śmietanki i ubić mikserem, powoli dosypując zagęszczacz typu „Śnieżka”. Na koniec dodać kokos. Gdy krem zgęstnieje rozsmarować go po ostudzonym cieście.

    Powodzenia

    Halina

     

  • Autor: anulkas Data: 2010-08-11 11:32:46

    Polecam, kremik z mojego torciku :))
    http://wielkiezarcie.com/recipe50520.html

  • Autor: sunny Data: 2010-08-11 11:52:53

    To i ja zaproponuję swoje pomysły - ten http://wielkiezarcie.com/recipe14915.html, lub ten http://wielkiezarcie.com/recipe15573.html

  • Autor: aloalo Data: 2010-08-11 11:53:49

    http://wielkiezarcie.com/recipe9743.html z przepisu na tort rafaello Ireny Sikory. Bardzo dobry, polecam!

  • Autor: runaway Data: 2010-08-11 18:22:37

    a może taki? --> http://wielkiezarcie.com/recipe42175.html

  • Autor: Marusia32 Data: 2013-07-19 07:49:44

    Mam pytanie czym zastapic smietan fixy mieszkam w szwecji i nie spotlkalam sie z takim produkten

  • Autor: megi65 Data: 2013-07-19 07:59:00

    Napewno znajdziesz jakiś usztywniacz do smietany pod inna nazwą .. Zapytaj Szewdkę z doświadczeniem kuchennym . Osobiscie zawsze niezawodna dla mnie jest zwyczjana żelatyna w odopwiedniej proprorcji krem czy galerta osiaga zawsze zadwalającą konsystencje ..

Przejdź do pełnej wersji serwisu