Na ważną dla mnie imprezę chciałam zrobić łososia na zimno,ale jest tak dużo przepisów,że nie sposób cokolwiek wybrać ;( Łososoś jest drogi i nie chciałabym "skitolić",a że nigdy tego nie robiłam,a mam chęć spróbować to pomślałam,że nikt mi lepiej nie poradzi ja Wy! W sumie nie mam zbyt dużo czasu na szperanie w 707 przepisach... Proszę poradźcie...
Fajne to jest:) ,ale moi domownicy pewnie by nie skosztowaliby tego znając składniki(oprócz mnie i córki oczywiście) Wolałabym ,żeby łosoś był np upieczony w dużym kawałku(choć niewykluczam mniejszych) i do tego jakieś dodatki np w postaci sosu czy coś w tym stylu
Przejrzałam conieco i wpadło mi w oko i wyobraziłam sobie smak http://wielkiezarcie.com/recipe60820.html normalnie ślinka leci...co sądziecie o tym przepisie? bo skoro w polecanych to musi być dobry
Ale on chyba na ciepło jest? A Ty chciałaś na zimno? czy nie doczytałam?
Nie jadłam, ale mi sie wydaje, ze za duzo mocnych smaków jest w jednym, choć na pewno wydasz duuuużo pieniędzy na przygotowanie tego dania ;)
A odnosnie polecanych- gwarantują, ze przepis jest bez błędów metodologicznych, poprawnie napisany, estetycznie sfotografowany- a nie że koniecznie to bedzie gwarancja hiciora na Twoim stole ...
Napisz PW do Tineczki, albo zerknij na Jej przepisy- tam jest przepis na tort z łososia- jesli rzeczywiście chcesz na zimno, a jesli chcesz na ciepło- to Aggusia ma fajny przepis na łososia.
Na drugie danie- to nie wiem, bo nie wiem, jakie mają być te zaproponowane filety- kg fileta z łososia- to ok 30 zł.- więc myślę, że koszt podobny. No i to jeszcze zalezy na ile osób Jasia chce przygotować to danie- bo tort jest bardziej podzielny chyba?
No i ostatecznie to nie wiem, co Jaśka chce zrobić?
Jasia- jakiego rodzaju danie chcesz podać? Jako obiad, danie na kolację, czy przekąskę? Mnie się tez nie chce grzebać w kilkuset przepisach, żeby zgadnąć, co TY chcesz zrobić <foch> ;)
Jasiu, to naprawde proponuje ten tort z lososia, nie musisz dekorowac tak jak w moim przepisie. Ten tort jest taki pulchny i cudowny w smaku, nawet ci co nie lubia lososia zajadaja sie:) Mozesz udekorowac tylko swiezym koperkiem , cytryna i na co masz ochote i kase. Na przyklad dookola tortu swieze pomidorki koktajlowe, liscie roznych salat. Pamietaj, ze dzieci i kierowcy moga spokojnie jesc tort mimo konjaku, alkohol wyparuje w czasie pieczenia i tylko smak i aromat zostanie:) Acha, do tortu podaj tylko sos.
To chyba przepis Aggusi i przepis Sebka się nie nada...
W torcie Tineczki przerażają Cie krewetki? Zastąp je czyms innym- dużo rzeczy pasuje do łososia, Tineczka na pewno coś podpowie, bo to zyczliwa dusza :)
Mozesz jeszcze zrobić łososia w galarecie ;)- np winno- cytrynowej. Jak nie ma takiego przepisu na WŻ, to zaraz wymyślimy ;)))))))))))))))))))
Jasiu, ten przepis jest napewno dobry, ale podawany na goraco:) Moge Ci spokojnie zaproponowac moj przepis, losos jest podawany na zimno, bardzo dobry i do tego podaje sie zimny sos. Rybe i sos robi sie dzien wczesniej i dekoruje na nastepny dzien, zero stresu z gotowaniem tego samego dnia:)
No i będę mieć problem... chyba...bo jak na razie "z doskoku" zaglądam na forum i czytam przepisy...agusi mi się podoba(już dawno mam go w ulubionych),a i Twój tineczko też mi się spodobał I im więcej czytam tym bardziej jestem niepewna...a cena łososia w moich sklepach ok 40 zł za kg
Jasiu nie na zimno ale doskonały. Jak na imprezę możesz zrobić wcześniej zostawić w piekarniku. Wspaniale się prezentuje na półmisku. Jest to przepis Śp.Pana Kuronia, doskonały smak i dla dorosłych i dla dzieci. Poza zakupem łososia to nie jest drogi przepis. Pomidory masz teraz świeże węc będzie jeszcze lepszy. :)
Na ważną dla mnie imprezę chciałam zrobić łososia na zimno,ale jest tak dużo przepisów,że nie sposób cokolwiek wybrać ;(
Łososoś jest drogi i nie chciałabym "skitolić",a że nigdy tego nie robiłam,a mam chęć spróbować to pomślałam,że nikt mi lepiej nie poradzi ja Wy!
W sumie nie mam zbyt dużo czasu na szperanie w 707 przepisach...
Proszę poradźcie...
Jaśka-ale co chcesz zrobić z tego łososia?
Jakąś przystawkę, czy co?
Bo jak przystawkę- to spróbuj praliny z łososia, serka i pistacji z przepisu Kluko. Bardzo efektowne i bardzo dobre.
http://wielkiezarcie.com/recipe39613.html
Fajne to jest:) ,ale moi domownicy pewnie by nie skosztowaliby tego znając składniki(oprócz mnie i córki oczywiście)
Wolałabym ,żeby łosoś był np upieczony w dużym kawałku(choć niewykluczam mniejszych) i do tego jakieś dodatki np w postaci sosu czy coś w tym stylu
Przejrzałam conieco i wpadło mi w oko i wyobraziłam sobie smak
http://wielkiezarcie.com/recipe60820.html
normalnie ślinka leci...co sądziecie o tym przepisie? bo skoro w polecanych to musi być dobry
Do All nie śmiem się porównywać...a zresztą...brak mi cierpliwości do dekoracji :(
Ale on chyba na ciepło jest?
A Ty chciałaś na zimno? czy nie doczytałam?
Nie jadłam, ale mi sie wydaje, ze za duzo mocnych smaków jest w jednym, choć na pewno wydasz duuuużo pieniędzy na przygotowanie tego dania ;)
A odnosnie polecanych- gwarantują, ze przepis jest bez błędów metodologicznych, poprawnie napisany, estetycznie sfotografowany- a nie że koniecznie to bedzie gwarancja hiciora na Twoim stole ...
Napisz PW do Tineczki, albo zerknij na Jej przepisy- tam jest przepis na tort z łososia- jesli rzeczywiście chcesz na zimno, a jesli chcesz na ciepło- to Aggusia ma fajny przepis na łososia.
Agik, tort z lososia (moj) jest wspanialy, ale troche drogi moze? Nie mam pojecia jakie sa ceny w Polsce na potrzebne produkty:)
Na tort - troche ponad 50 zł.
Na drugie danie- to nie wiem, bo nie wiem, jakie mają być te zaproponowane filety- kg fileta z łososia- to ok 30 zł.- więc myślę, że koszt podobny. No i to jeszcze zalezy na ile osób Jasia chce przygotować to danie- bo tort jest bardziej podzielny chyba?
No i ostatecznie to nie wiem, co Jaśka chce zrobić?
Jasia- jakiego rodzaju danie chcesz podać?
Jako obiad, danie na kolację, czy przekąskę?
Mnie się tez nie chce grzebać w kilkuset przepisach, żeby zgadnąć, co TY chcesz zrobić <foch> ;)
Coś w rodzaju zimniej przekąski:)
Jasiu, ale na ile osob???
coś ok 10 osób zakładając,że wszyscy będą jedli,bo np mój lubny i teściowa to konserwatyści w dziedzinie kulinarnej-nie to co ja i moje dziecięta:))))
Jasiu, to naprawde proponuje ten tort z lososia, nie musisz dekorowac tak jak w moim przepisie. Ten tort jest taki pulchny i cudowny w smaku, nawet ci co nie lubia lososia zajadaja sie:)
Mozesz udekorowac tylko swiezym koperkiem , cytryna i na co masz ochote i kase. Na przyklad dookola tortu swieze pomidorki koktajlowe, liscie roznych salat. Pamietaj, ze dzieci i kierowcy moga spokojnie jesc tort mimo konjaku, alkohol wyparuje w czasie pieczenia i tylko smak i aromat zostanie:)
Acha, do tortu podaj tylko sos.
To chyba przepis Aggusi i przepis Sebka się nie nada...
W torcie Tineczki przerażają Cie krewetki? Zastąp je czyms innym- dużo rzeczy pasuje do łososia, Tineczka na pewno coś podpowie, bo to zyczliwa dusza :)
Mozesz jeszcze zrobić łososia w galarecie ;)- np winno- cytrynowej. Jak nie ma takiego przepisu na WŻ, to zaraz wymyślimy ;)))))))))))))))))))
Jasiu, ten przepis jest napewno dobry, ale podawany na goraco:)
Moge Ci spokojnie zaproponowac moj przepis, losos jest podawany na zimno, bardzo dobry i do tego podaje sie zimny sos. Rybe i sos robi sie dzien wczesniej i dekoruje na nastepny dzien, zero stresu z gotowaniem tego samego dnia:)
http://wielkiezarcie.com/recipe21329.html
Pozdrawiam:)
No i będę mieć problem... chyba...bo jak na razie "z doskoku" zaglądam na forum i czytam przepisy...agusi mi się podoba(już dawno mam go w ulubionych),a i Twój tineczko też mi się spodobał
I im więcej czytam tym bardziej jestem niepewna...a cena łososia w moich sklepach ok 40 zł za kg
Jasiu nie na zimno ale doskonały. Jak na imprezę możesz zrobić wcześniej zostawić w piekarniku. Wspaniale się prezentuje na półmisku.
Jest to przepis Śp.Pana Kuronia, doskonały smak i dla dorosłych i dla dzieci. Poza zakupem łososia to nie jest drogi przepis. Pomidory masz teraz świeże węc będzie jeszcze lepszy. :)