Poszukuję masy do tortu z ajerkoniakiem lub advokatem. Masa ma być maślana gdyż jubilat nielubi śmietanowych. Myślałam że coś znajdę ale wszystkie masy są na śmietanie. Może coś z masłem i ubitymi na parze żółtkami? Jak myślicie? Proszę o pomoc.
No nie wiem, czy żółtka ubite na parze dadzą ten sam efekt, nigdy tak nie robiłam. Może spróbuj z gotowym ajerkoniakiem, a ilość jaką wlejesz sama musisz dopasować so smaku, ewentualnie wzmocnij smak alkoholu spirytusem. Tylko trzeba uważać, bo może się zważyć masa.
Poszukuję masy do tortu z ajerkoniakiem lub advokatem. Masa ma być maślana gdyż jubilat nielubi śmietanowych. Myślałam że coś znajdę ale wszystkie masy są na śmietanie. Może coś z masłem i ubitymi na parze żółtkami? Jak myślicie? Proszę o pomoc.
http://wielkiezarcie.com/recipe16691.html
http://wielkiezarcie.com/recipe64243.html
Mam nadzieję,że pomogłam. Tam są przepisy na masę.Pozdrawiam i życzę owocnej pracy.
http://wielkiezarcie.com/recipe45650.html
Bardzo dobry krem ajerkoniakowy jest przy cieście dziury http://wielkiezarcie.com/recipe13119.html
czy do tej twojej masy żółtka można ubić na parze? Niechce ryzykować z surowymi bo miałam przykry przypadek z salmonellą.
No nie wiem, czy żółtka ubite na parze dadzą ten sam efekt, nigdy tak nie robiłam. Może spróbuj z gotowym ajerkoniakiem, a ilość jaką wlejesz sama musisz dopasować so smaku, ewentualnie wzmocnij smak alkoholu spirytusem. Tylko trzeba uważać, bo może się zważyć masa.
Ten jest pyyyyycha. najlepszy jaki jadłam i jaki robiłam.
Ja robię taką:
http://wielkiezarcie.com/recipe70265.html
Wspaniały ten twój tort, na pewno go zrobię na najbliższą okazję, miałam go w ulubionych ale jakoś tak mi umknął.
dzieki za porady ale prosiłam o masy na bazie masła .
Crisen i bogdzia podały masy z masłem.