Może to banalne pytanie dla wiekszości użytkowników serwisu ale zastanawiam się jak upiec razem z mięsem w piekarniku w naczyniu ziemniaki. Z góry dziękuje za opdowiedz.
Ja pieke na duzej blaszce. Ziemniaczki w cwiartki, doprawiam papryka w proszku, ziolami, sola- na drugiej polowie blachy rozkladam udka badz skrzydelka albo karkowke w plastrach. Pozdrawiam
Moje ziemniaczki pieczone na blasze razem z miesem.
Na foto 1 - z karkowka. Surowe ziemniaki doprawic sola, przyprawa, suszonym koperkiem, moze byc czosnek - co kto lubi. Jak widzisz na drugim zdjeciu - teflonowa blacha niczym nie byla wyscielona, i po poltorej godzinie pieczenia " gora - dol " - nic nie przywarlo do dna.
( godzine przykryte folia aluminiowa - pol godziny odkryte. )
Foto 2 i 3 - skrzydelka i paleczki pieczone z ziemniakami ale w oddzielnych workach - na jednej blasze.
Worki moim zdaniem sa zbyteczne - jak widac na foto, ziemniaczki z karkowka sa apetyczniej rumiane - chociaz z worka kartofelki tez sa wspaniale.
Jeśli robię w worku, to ziemniaki wrzucam razem z mięsem, wtedy mamy ziemniaki w sosie mięsnym, ale bardziej ugotowane (uparowane) niż pieczone. Też są pyszne, ale nie chrupkie, więc zależy jaki efekt chcemy osiągnąć.
Witam
Może to banalne pytanie dla wiekszości użytkowników serwisu ale zastanawiam się jak upiec razem z mięsem w piekarniku w naczyniu ziemniaki. Z góry dziękuje za opdowiedz.
Np.tak:http://wielkiezarcie.com/recipe43501.html, http://wielkiezarcie.com/recipe75160.html, http://wielkiezarcie.com/recipe20524.html
Ja piekę albo na osobnych półkach, albo na jednej, ale w osobnych naczyniach.
Pieczone oddzielnie ziemniaki są super, więc polecam http://wielkiezarcie.com/recipe62091.html, http://wielkiezarcie.com/recipe66804.html, http://wielkiezarcie.com/recipe26549.html
Dobry Wieczor!
Ja pieke na duzej blaszce. Ziemniaczki w cwiartki, doprawiam papryka w proszku, ziolami, sola- na drugiej polowie blachy rozkladam udka badz skrzydelka albo karkowke w plastrach. Pozdrawiam
Robię dokładnie tak samo. Prosto i bez stresu. Jak są ładne, młode to nie obieram ze skórki tylko dobrze szoruję.
Dziękuje wszystkim
Moje ziemniaczki pieczone na blasze razem z miesem.
Na foto 1 - z karkowka. Surowe ziemniaki doprawic sola, przyprawa, suszonym koperkiem, moze byc czosnek - co kto lubi. Jak widzisz na drugim zdjeciu - teflonowa blacha niczym nie byla wyscielona, i po poltorej godzinie pieczenia " gora - dol " - nic nie przywarlo do dna.
( godzine przykryte folia aluminiowa - pol godziny odkryte. )
Foto 2 i 3 - skrzydelka i paleczki pieczone z ziemniakami ale w oddzielnych workach - na jednej blasze.
Worki moim zdaniem sa zbyteczne - jak widac na foto, ziemniaczki z karkowka sa apetyczniej rumiane - chociaz z worka kartofelki tez sa wspaniale.
Pozdrawiam milutko i smacznie !
Jeśli robię w worku, to ziemniaki wrzucam razem z mięsem, wtedy mamy ziemniaki w sosie mięsnym, ale bardziej ugotowane (uparowane) niż pieczone. Też są pyszne, ale nie chrupkie, więc zależy jaki efekt chcemy osiągnąć.
ja najpierw piekę udka, pod koniec pieczenia z 20 min wkładam ziemniaki (10min podgotowane w wodzie i doprawione po swojemu)