Forum

Kuchenne porady

Jak upiec ziemniaki

  • Autor: seven1 Data: 2013-08-28 12:24:34

    Witam

    Może to banalne pytanie dla wiekszości użytkowników serwisu ale zastanawiam się jak upiec razem z mięsem w piekarniku w naczyniu ziemniaki. Z góry dziękuje za opdowiedz.

  • Autor: aggusia35 Data: 2013-08-28 19:04:13

    Ja piekę albo na osobnych półkach, albo na jednej, ale w osobnych naczyniach.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-08-28 19:12:05

    Pieczone oddzielnie ziemniaki są super, więc polecam http://wielkiezarcie.com/recipe62091.html, http://wielkiezarcie.com/recipe66804.html, http://wielkiezarcie.com/recipe26549.html

  • Autor: borniak78 Data: 2013-08-28 20:51:12

    Dobry Wieczor!

    Ja pieke na duzej blaszce. Ziemniaczki w cwiartki, doprawiam papryka w proszku, ziolami, sola- na drugiej polowie blachy rozkladam udka badz skrzydelka albo karkowke w plastrach. Pozdrawiam

  • Autor: matani Data: 2013-09-02 11:45:43

    Robię dokładnie tak samo. Prosto i bez stresu. Jak są ładne, młode to nie obieram ze skórki tylko dobrze szoruję.

  • Autor: seven1 Data: 2013-08-28 21:26:19

    Dziękuje wszystkim

  • Autor: mariateresa Data: 2013-08-28 21:37:36

    Moje ziemniaczki pieczone na blasze razem z miesem.

    Na foto 1 - z karkowka. Surowe ziemniaki doprawic sola, przyprawa, suszonym koperkiem, moze byc czosnek - co kto lubi. Jak widzisz na drugim zdjeciu - teflonowa blacha niczym nie byla wyscielona, i po poltorej godzinie pieczenia " gora - dol " - nic nie przywarlo do dna.

    ( godzine przykryte folia aluminiowa - pol godziny odkryte. )

    Foto 2 i 3 - skrzydelka i paleczki pieczone z ziemniakami ale w oddzielnych workach - na jednej blasze.

    Worki moim zdaniem sa zbyteczne - jak widac na foto, ziemniaczki z karkowka sa apetyczniej rumiane - chociaz z worka kartofelki tez sa wspaniale.

    Pozdrawiam milutko i smacznie !

  • Autor: matani Data: 2013-09-02 11:47:43

    Jeśli robię w worku, to ziemniaki wrzucam razem z mięsem, wtedy mamy ziemniaki w sosie mięsnym, ale bardziej ugotowane (uparowane) niż pieczone. Też są pyszne, ale nie chrupkie, więc zależy jaki efekt chcemy osiągnąć.

  • Autor: Weron!ka Data: 2013-08-28 22:14:49

    ja najpierw piekę udka, pod koniec pieczenia z 20 min wkładam ziemniaki (10min podgotowane w wodzie i doprawione po swojemu)

Przejdź do pełnej wersji serwisu