Bo niestety robienie zdjęć kulinarnych to prawdziwa sztuka oparta na określonych zasadach. Już kiedyś miałam Ci napisać, że robisz fajne zdjęcia i uczyniłaś ogromne postępy, które widać przeglądając Twojego bloga chronologicznie.
Oj widać jannaj, dziękuję, kupiłam ciekawą książkę, mam nadzieję że mnie dużo nauczy:)
U nas w 90% występuje solo, kroi się to na pół i ładuje w środek co się podoba albo macza w oliwie. My dzisiaj napchałyśmy sałatę, mozzarellę, pomidora i szynkę surową:)
U nas w 90% występuje solo, kroi się to na pół i ładuje w środek co się podoba albo macza w oliwie. My dzisiaj napchałyśmy sałatę, mozzarellę, pomidora i szynkę surową:)
Mniam, z olejem z pestek dyni bym zjadła;) Ale mi smaku narobiłaś;)
W piekarniku siedzi moje szybkie ciasto z... tym razem ze sliwkami, a do platek migdalowych dodalam resztke chalwy, coby sie nie zmarnowala, pozdrawiam.
Część z bitą śmietaną z śmietan fixem, a część z kremu do torów śmietankowego Dr. Oetker - musiałam zrobić gotowca bo śmietanki nam brakło i okazało się że świetnie trzyma kształt :)
Bardzo apetyczne, u nas dopiero coś upieczemy na 1 listopada, będzie też tort. Następne pieczenie dopiero na święta, tak postanowiłyśmy z córką, że na słodycze do Świąt szlabanik:)Jesteśmy na etapie chrupania orzechów.
Bardzo apetyczne, u nas dopiero coś upieczemy na 1 listopada, będzie też tort. Następne pieczenie dopiero na święta, tak postanowiłyśmy z córką, że na słodycze do Świąt szlabanik:)Jesteśmy na etapie chrupania orzechów.
U nas to nie przejdzie, rodzinka kocha słodkie wypieki, raz w tygodniu wynudzą:)
U mnie ostatnio na zmianę chlebek bananowy i ciasto marchewkowe. Wczoraj był chlebek bananowy ale jak wróciłam z pracy ani okruszka nie zostało a miał być do szkoły :(. Dzisiaj piekę kolejny ale niestety bananki w sklepie takie niezbyt dojrzałe.
Zrobiony w sobotę tort śmietankowy dla koleżanki na urodziny. Ten na zdjęciu robiłam wcześniej ale teraz zrobiłam taki sam.Niestety na nowe zdjęcie nie było czasu, bo bateria w telefonie mi padła :)
Zrobiony w sobotę tort śmietankowy dla koleżanki na urodziny. Ten na zdjęciu robiłam wcześniej ale teraz zrobiłam taki sam.Niestety na nowe zdjęcie nie było czasu, bo bateria w telefonie mi padła :)
Musicie uwierzyć na słowo nadal brak aparatu foto .. : ciasto drożdżowo - cynamonowe do odrywania , muffinki czekoladowe z bakaliami i ciasteczka joulutorttu z moimi powidłami . Nadmieniam nie mam żadnej uroczystości .. miałam kaprys .. aby zrobić sobie wolne od pieczenia . ))
paluchy piekłam w zeszłym roku, w tym postanowiłam wymyślić coś czego jeszcze nie widziałam :) Poza klasycznymi jabłkami w karmelu, te właśnie się "robią".
Ok, zrozumiałam za pierwszym razem. Jak chcesz, powtórz jeszcze z 5 razy. :) A poza tym znasz powiedzenie "klient nasz pan" ? Ja znam :) Chociaż kilka ciach jest naszych, to przecież 80 nie zjemy. Z piachem trzeba się oswajać, wszyscy tam skończymy. :)
Już w jednym zadaniu u dzieci w ćwiczeniach lupy używałam by zrobili zadanie dokładnie. Córka z matematyki też przyniosła test mikroskopijnych rozmiarów. Sorry za spam
As .. jak widzę Twój wpis w wątku piekarniczym otwieram szybciutko w nadziei na caicho ..a tu ... jak zawsze dysputa ..ech Pani Moderator Opinii ... poczęstuj nas kiedyś swoim ciachem ..
ja dzisiaj szarlotka z budyniem,a dla przyjaciółki klasyczna szarlotka z lukrem....a że jesteśmy przyjaciółkami-to się podzieliłyśmy i mamy po połowie blaszki z każdej szarlotki....upiekłam jeszcze kilka kopert z jabłkami,ale już zjedzone...fotki szarlotek- jutro....
Ciasto bezimienne ale bardzo pyszne ... biszkopt z pianką na bazie jogurtu greckiego bardzo puszysty i eskami - floreskami musu truskawkowego ... Wspomnienie truskawki ? Epitafium Truskawki . ?
No i u nudzili... ciasto serowe z jabłkami , cukrem cytrynowym i dżemem z czarnej porzeczki...nie zdążyło wystygnąć i już prawie zjedzone..mniamuśne;))
Ja od środy piekłam codziennie mini-calzone, co prawda w środku przez dwa dni były kabanosy, cebulka i mozarella, a na trzeci dzień już tylko śląska, cebulka i gouda ;) (jakoś się nie spodziewałam, że trzy dni o to samo będą wołać), za to dziś już o calzone nie wołali, chyba ich wreszcie nakarmiłam ;)
Dziś na razie wyrabia się ciasto na zwykły biały chlebek z otrębami, potem w planie chałka z sezamem wg Bahati
Zapraszam do nowego wątku deserowo wypiekowego, a witam babką kokosową :) Zainspirowała mnie
A zdjęcie boskie!!! czemu ja takich zdjęć nie umiem robić?
A zdjęcie boskie!!! czemu ja takich zdjęć nie umiem robić?
Dziękuję Dianko, uczę się cały czas;)Bo niestety robienie zdjęć kulinarnych to prawdziwa sztuka oparta na określonych zasadach.
Już kiedyś miałam Ci napisać, że robisz fajne zdjęcia i uczyniłaś ogromne postępy, które widać przeglądając Twojego bloga chronologicznie.
Bo niestety robienie zdjęć kulinarnych to prawdziwa sztuka oparta na
Oj widać jannaj, dziękuję, kupiłam ciekawą książkę, mam nadzieję że mnie dużo nauczy:)określonych zasadach. Już kiedyś miałam Ci napisać, że robisz fajne
zdjęcia i uczyniłaś ogromne postępy, które widać przeglądając
Twojego bloga chronologicznie.
Ja piekłam ciasteczko b pyszne z kruchego pół na pół jasne ,ciemne i pomiedzy to sliweczki, ale fotki nie posiadam niestetyż
Witam w nowym wątku...
Witam w nowym wątku...
Bahus też mnie zagonił hahahaaaPyszności:)
Oj tak :)
Focaccia. Z przepisu sąsiadki.
Focaccia. Z przepisu sąsiadki.
Solo? Ja bym tam chociaż suszonych pomidorków dała;) Mniam:))U nas w 90% występuje solo, kroi się to na pół i ładuje w środek co się podoba albo macza w oliwie. My dzisiaj napchałyśmy sałatę, mozzarellę, pomidora i szynkę surową:)
U nas w 90% występuje solo, kroi się to na pół i ładuje w
Mniam, z olejem z pestek dyni bym zjadła;) Ale mi smaku narobiłaś;)środek co się podoba albo macza w oliwie. My dzisiaj napchałyśmy sałatę,
mozzarellę, pomidora i szynkę surową:)
Makusiu , polecam Ci naszą, jest przepyszna:)
http://wielkiezarcie.com/recipe71150.html
Makusiu , polecam Ci naszą, jest
Dziękuję, dodałam do ulubionych. Z oliwkami to dla mężusia, ja ich nie cierpię, ale poradzę sobie z zamianą, inspiracje już mam hihi.przepyszna:) http://wielkiezarcie.com/recipe71150.html
drożdżowe "kulebiaczki" z kapustą kiszoną i grzybami do czerwonego barszczu ...
Pyszności:)
Masz gdzieś przepis na ciasto drożdżowe do tego typu wypieków? Bo znalazłam tylko twoje drożdżowe pierożki z grzybami.
dodałem przepis na kulebiaki wiec możesz z tego przepisu ...
O to mi właśnie chodziło, dzięki.
proszę bardzo
W piekarniku siedzi moje szybkie ciasto z... tym razem ze sliwkami, a do platek migdalowych dodalam resztke chalwy, coby sie nie zmarnowala, pozdrawiam.
Dopisano 13-10-17 14:46:35:
szarlotka :)
Poduszki z serem wg megi65
Jakie zgrabiutkie ..a lukier tylko palce lizać .. ))
Aż ślinka leci..;)
Kruche ciasto z gruszką
Jakieee apetyczne , widać jajca ze swojskiej zagrody ..
I jajca i gruszki.
Bogdziu a co masz pod gruszką? Bezę czy jakiś krem/budyń?
Ciasto bardzo w moim guście :)
Pod gruszkami beza z proszkiem budyniowym
Gruszeczki, mniam:)
Kostka kokosowa/kudłacze/lamingtony
http://www.kudlacze.pttk.pl/
O we Włoszech też są Kudłacze!
Super!
Po raz kolejny szpajza cytrynowa, po raz kolejny - finezja!
Biszkopt z jabłkami ...
Ale kusicie, też muszę chyba coś upiec:)
Cała 6 dla Ciebie .. jabłka piękny kolor i ... marcinki w tle ... Pieknie , apetycznie .
.....:)
Znowu muffinki orzechowe z kawałkami czekolady
Śliczne i napewno równie pyszne. A wszystkie równiutkie jak spod igły :)
Tort urodzinowy dla dziecka z motywem zwierząt wiejskich.
Ja cieee piękne ... z prawej strony to łaciate to .. pies ? wygląda jakby miał okularki .. Świetne ! Pozdrawiam )
dzięki
O ja.................... kapitalne błotko:)))
Suuuper :)
Świetny!!!
Śliczny:)
Tort świetny. Ola na pewno będzie zachwycona.
Ze słodkości najbardziej lubię mięso ale toż to jest REWELACJA!!! Kapitalny pomysł i wykonanie!!! Gratulacje
U nas dziś babeczkowa sobota :)
Wow, super te babeczki wyglądają:)
U nas dziś babeczkowa sobota :)
Mniami:)Piękne:)
A jaki krem dajesz na górę, że tak fajnie trzyma kształt?
Część z bitą śmietaną z śmietan fixem, a część z kremu do torów śmietankowego Dr. Oetker - musiałam zrobić gotowca bo śmietanki nam brakło i okazało się że świetnie trzyma kształt :)
Fajne chociaż u mnie i tak nie przejdzie... -dzieciaki zjadają krem, a muffiny zostawiają...:):):)
Wybredne bestie:):):)
Super:)
U nas jesienny misz masz, gruszka, jabłko, żurawina, kakao .... mniam:)
Bardzo apetyczne, u nas dopiero coś upieczemy na 1 listopada, będzie
U nas to nie przejdzie, rodzinka kocha słodkie wypieki, raz w tygodniu wynudzą:)też tort. Następne pieczenie dopiero na święta, tak postanowiłyśmy z
córką, że na słodycze do Świąt szlabanik:)Jesteśmy na etapie
chrupania orzechów.
To ciacho jest jak piękna kobieta, subtelne, powabne i smaczne...Nic dodać nic ująć...dla mnie to "orgazm w locie"
udał Ci się ten komentarz:))
To ciacho jest jak piękna kobieta, subtelne, powabne i smaczne...Nic dodać
Coś w tym jest, chłopcy jak jedli to pomrukiwalinic ująć...dla mnie to "orgazm w locie"
To mnie rozwaliłaś
Mniam:)
Pyszny murzynek wg mojej mamy i chlebek dyniowy wg Iwci G :)
U mnie ostatnio na zmianę chlebek bananowy i ciasto marchewkowe. Wczoraj był chlebek bananowy ale jak wróciłam z pracy ani okruszka nie zostało a miał być do szkoły :(. Dzisiaj piekę kolejny ale niestety bananki w sklepie takie niezbyt dojrzałe.
Pyszniasta rolada jabłkowa kromselki . Fotka tylko z tel. komórkowego nie za piękna cóż ..
Ekstra!!! :) To ja pakuję zad na miotłę i leeeecę do Ciebie Kochana!
Marudzisz... Ja tam się piszę na kawałek, czy dwa mimo że to fotka tylko z telefonu;)
Bardzo apetyczna. Wyobraź sobie, że u mnie też stygnie taka rolada, tylko jabłuszka bez dodatków.
Dopisano 13-10-23 20:41:55:
mniam! a aparat kaputt?
Nie ma Olympusa .. nie mam radości z '' ciachania '' .. Aparat na przeglądzie u p. Imańskiego .
U mnie ta sama, a jednak inna :) nie tak ładna jak megi, ale "żercy" jabłkowego zadowoleni tak czy inaczej :)
Zrobiony w sobotę tort śmietankowy dla koleżanki na urodziny. Ten na
Prześliczny:)zdjęciu robiłam wcześniej ale teraz zrobiłam taki sam.Niestety na
nowe zdjęcie nie było czasu, bo bateria w telefonie mi padła :)
Dziękuję:)
Super torcik! Takie właśnie lubię piec i jeść
Ja też,dziękuję:)
Śliczniutki:)
Torcik z ciasta francuskiego wg MR
Bułki i ciasto wuzetkowe przekładane śmietaną o smaku cytryny, żurawiną i polewane polewą czekoladową.
Bardzo apetyczny:)
Mmmmm... przybrany oliwkami. :) Mniam.
Hahahaha, lepiej, wiśniami z nalewki
Ciasto cynamonowe na maślance w/g ilki76 - szybkie, bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne
Pasztet
Kruche ciasto z truskawkami, wiśniami i śliwkami :)
Murzynek ...
Ciasto drożdżowe do odrywania. Połowa cytrynowa, połowa cynamonowa. Wieczorem uformowane, rano upieczone i już zniknęło! Porcja rodzinna.
Protestuje !!!!!!!!!!!!!!!!!. A gdzie porcja dla mnie ????? Poproszę chociaż na otarcie śliny recepturkę .
Już na fejsie się śliniłam :D
Bezy...
Piękne,uwielbiam...mniaaaam:)
Cudnie się ususzyły Malinko:)
Dziękuję :)
Bułki cynamonowe do odrywania http://wielkiezarcie.com/recipe49421.html
Misia, bahati - 'odrywane' rządzi, mniam :)
Jutro ja, z przepisu polecanego przez megi65 http://wielkiezarcie.com/recipe67310.html
Może przesmaruję czarną porzeczką, jak się nie rozjedzie :)
An możesz zrobić taka polewę z czarnej '' pożyczki '' i Picasso walniesz na wierzch ciasta .. ))
Z dżemem rozjeżdżało się okrutnie, ale dałam radę :) Voila - 3/4 odrywanego drożdżowego :)
Pyyyyszniaste .... ale apatycznie Ci wyszło ..
No :) Troszkę nawet z myślą o Tobie :) Polecam.
Ale czytam, że i tak mnie przebiłaś, no cóż...
Dziękuję za ten link :) U mnie dziś też zawitały te bułeczki
Oprócz tego tarta prowansalska z papryką i cukinią
Cieszę się że pomogłam
A my dojadamy kruche ciasto z pianka budyniową i z jagodami
Pyszności:)
Mniamiiii:)) U nas gościnny- kupny snikers, tortowe i sernik:)
Rano przed praca tak mnie naszło i zrobiłam muffinki czekoladowe ze słonecznikiem, nie stety juz ich nie ma i zdjecia tez nie ma
Musicie uwierzyć na słowo nadal brak aparatu foto .. : ciasto drożdżowo - cynamonowe do odrywania , muffinki czekoladowe z bakaliami i ciasteczka joulutorttu z moimi powidłami . Nadmieniam nie mam żadnej uroczystości .. miałam kaprys .. aby zrobić sobie wolne od pieczenia . ))
Wierzę, wierzę. Podaj prosze link do tej drożdżówki do odrywania
Się robi .... Koleżanko
http://wielkiezarcie.com/recipe67310.html
Smacznego .. ))
Dziekuje za przypomnienie , dawno juz robilam to ciasto i pamietam ze bylo przepyszne, w najblizszym czasie musze je zrobic :)
Dziękuję. Po tych wszystkich kremowych chce mi się po prostu zwykłego ciasta drożdżowego, no może nie takiego znów zwykłego.
Bułeczki z serem, ciasto z przepisu Makusi
Toż to prawie dzieło sztuki Bogdziu :)
Malinko dziękuję, tak wywijam sobie ostatnio
Bogdziu, malinka ma rację , artystycznie tworzysz, mniam
Dziękuję
Poproszę dwie do kawki, dla mnie i mężusia
Poproszę adres, poślę umyślnego
Mistrzostwo Bogusiu:)
E tam, tylko się trochę postarałam.
Pierwsza z moich Halloweenowych propozycji w tym roku :)
Robią wrażenie, zdecydowanie baaardzo oryginalne :)
Super, ja się zabieram za paluchy wiedźmy, chłopcy zamówili:)
paluchy piekłam w zeszłym roku, w tym postanowiłam wymyślić coś czego jeszcze nie widziałam :) Poza klasycznymi jabłkami w karmelu, te właśnie się "robią".
Ale fajne Bahati:)
Dziękuję :)
Strasznie fajne, dziwię się jak można obchodzić takie pogańskie święto i wypiekać nagrobki
Dziiiiiwny jest teeeeeeen świaaaaaat :)
Dla mnie bardzo dziwny:) Paluchy czarownicy to jeszcze rozumiem, ale nagrobki wypiekać, dla mnie to chore! Tak samo jak chorzy są,Ci co to wymyślili.
Ok, zrozumiałam za pierwszym razem.
Jak chcesz, powtórz jeszcze z 5 razy. :) A poza tym znasz powiedzenie "klient nasz pan" ? Ja znam :) Chociaż kilka ciach jest naszych, to przecież 80 nie zjemy.
Z piachem trzeba się oswajać, wszyscy tam skończymy. :)
Też oswajam swoje dzieci, ale trochę inaczej:)
Fajne te Twoje groby,ja na ludotekę chyba cmentarz przygotuję http://ricette.giallozafferano.it/Cimitero-delle-streghe.html
.
Dzięki. Fajny pomysł. :)
Kolejna "perełka"...Smacznego
Tylko zdjęcie źle wstawione i zamiast się powiększyć to się pomniejsza. nosa do monitora przykładać nie będę.
Oj tam as, przyłóż oko , a od razu trumny zobaczysz.
Już w jednym zadaniu u dzieci w ćwiczeniach lupy używałam by zrobili zadanie dokładnie. Córka z matematyki też przyniosła test mikroskopijnych rozmiarów. Sorry za spam
As .. jak widzę Twój wpis w wątku piekarniczym otwieram szybciutko w nadziei na caicho ..a tu ... jak zawsze dysputa ..ech Pani Moderator Opinii ... poczęstuj nas kiedyś swoim ciachem ..
Upiekłam dziś szarlotkę z różową bezą i kruszonką ale zdjęcia "niet"
No proszę Cię ... co to za zwyczaje ... każdy częstuje tylko as ... obiecuje ..
Zdjęcie wstawione dobrze ale bardzo małe i dlatego się nie powiększa. Ale też i nie pomniejsza...
Mnie nie życz smacznego, bo ja takich idiotyzmów nie wypiekam i nie jadam:)
Smacznego życzyłem zwolennikom tego typu idiotyzmów (nie Tobie)
Za dużo tych "perełek" , ja przez nie nawet paluchów wiedźmy nie piekłam... tylko babeczki z "pierdołkami" chyba nie dojrzałam do tego
Ale mi świetny pomysł podsunęłaś:)
Bardzo się cieszę :)
Superaśne:)
Pierwsza z moich Halloweenowych propozycji w tym roku :)
grobowce jak się patrzy hi hiDrugi pomysł na Halloween. "Ostre" ciacha! :D
Ostatni wytwór Halloweenowy. :)
Mogę sobie tylko wyobrazić jak dobrze smakuje i chrupie ten karmel:)
A ja mam nie kulinarne pytanie ... Z tyłu to ... nasze schody ?
A ja mam nie kulinarne pytanie ... Z tyłu to ... nasze schody ?
Jeszcze nasze i bez rusztowania :) Póki temperatura nie spada poniżej 24stopni C musimy jeszcze kilka filiżanek kawy i kieliszków wiana wypić :)Torcik kawowy z czekoladą
bogdziu, dobrze,że chociaż oczami mogę się "najeść" (przynajmniej w biodrach nie przybywa ).
Tort wygląda pysznie , a te ziarenka...jak prawdziwe.
Bogdziu, Twój tort wygląda obłędnie
Ja dziś skromnie, swój ulubiony serniczek http://wielkiezarcie.com/recipe24284.html
Cudo! Czy możesz bliżej napisać jaki biszkopt i masa? A najlepiej cały przepis podać:)
Super torcik Ci wyszedł:)Ja też będę robić tort , dzisiaj upiekę biszkopt, jutro przełożę.
U nas na jutro upiekłam piernik, w przekroju zdjęcie później:)
Dopisano 13-10-31 13:29:56:
Paluchy wiedzmy.
ja dzisiaj szarlotka z budyniem,a dla przyjaciółki klasyczna szarlotka z lukrem....a że jesteśmy przyjaciółkami-to się podzieliłyśmy i mamy po połowie blaszki z każdej szarlotki....upiekłam jeszcze kilka kopert z jabłkami,ale już zjedzone...fotki szarlotek- jutro....
Kruche ciasteczka z przepisu Toffik
Pierniczki z przepisu pluskwy
Ciasto bezimienne ale bardzo pyszne ... biszkopt z pianką na bazie jogurtu greckiego bardzo puszysty i eskami - floreskami musu truskawkowego ... Wspomnienie truskawki ? Epitafium Truskawki . ?
Opisujesz tak barwnie Madziu że fotka zbędna, już widzę to ciacho;)
Wczoraj i na dzisiaj babeczki , sernik z budyniem i karpatka. Zostało troszkę na jutro do kawy, ale na niedzielę już nudzą, wiec pewne coś upiekę;)
Pięknie i kolorowo:)
Dziękuję
Pyszności....i mój ulubiony sernik:)
Tort ajerkoniakowo- waniliowy z dżemem z czarnej porzeczki, w przekroju później.
Dopisano 13-11-02 21:33:51:
Czekam "na przekrój", już bym sama odkroiła kawałeczek :D
Dobra ... czekamy z makusią na '' póżniej '' widelczyki w łapce już mamy .. jakby co ??
To ja również ustawiam się w kolejkę :)
mniam:)
Drożdżowki z budyniem i rodzynkami:)
Mniam
3 Bit szwagra i Kolorowiutkie ptasie mleczko - przepisy z Wż
Obłędne!
Super:))
Bardzo ciekawe....
Śliczne:)
Biszkopt z masą krówkową i słonecznikiem ...
No i u nudzili... ciasto serowe z jabłkami , cukrem cytrynowym i dżemem z czarnej porzeczki...nie zdążyło wystygnąć i już prawie zjedzone..mniamuśne;))
S'more cake.
Ostatni weekend: biszkopt z serem i jabłkami, 2 kremówki i amoniaczki.
Różyczki z jabłek w cieście francuskim :)
Rolada jabłkowa :)
Estoński kringel i cynamonowe roll
Piękne i bardzo apetyczne:)
Rogaliki krucho - drożdżowe i kapuśniaczki.
Dopisano 13-11-07 20:53:41:
Może się wymienimy słodkościami?
Pieczone? Pieczone! Choć nie do kawy. :)
a przepis to gdzie? bo wygląda "obłędowo" jak mawia Barbara:) i chętnie wypróbujemy przy najbliższej okazji
Przepis się do rana napisze :) dziękuję za "obłędową" opinię :* Dobre to, chudzina nasza pożarła 2 sztuki... a wybredna bestyja. :)
Ja od środy piekłam codziennie mini-calzone, co prawda w środku przez dwa dni były kabanosy, cebulka i mozarella, a na trzeci dzień już tylko śląska, cebulka i gouda ;) (jakoś się nie spodziewałam, że trzy dni o to samo będą wołać), za to dziś już o calzone nie wołali, chyba ich wreszcie nakarmiłam ;)
Dziś na razie wyrabia się ciasto na zwykły biały chlebek z otrębami, potem w planie chałka z sezamem wg Bahati
Dopisano 13-11-08 10:12:05:
Chlebek prosto z pieca, komu?
Ooooo mi, poproszę :) ja mam w planie czekoladowe ciasto z gruszkami, zobaczymy, co z tego planu wyjdzie :)
Z masełkiem?
A chałeczka sobie rośnie, na ciepłą zapraszam za ok. godzinę :)
Z masełkiem i solą :) na chałeczkę poczekam.
Dorzucam chałeczkę, podzieliłam ciasto na pół i zrobiłam 2, bo łatwiej mi nimi "manewrować"
O takie coś :
Karpatka jeszcze nie krojona więc zdjęcia w przekroju nie ma http://wielkiezarcie.com/recipe55627.html
No, nieźle, lubię karpatkę. A u mnie dzisiaj zaczyna się robić makusiowy sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym.
U mnie też będzie dzisiaj pieczony sernik makusi:)
To musi być święto - as wstawiła obrazek :) Krem gotowy z paczki czy samodzielnie ukręcony?
U nas stygnie sernik kakaowy, tzn. królewski :) Dziś tak w ogóle to mam chyba motorek napędowy w z... tyłu :)
Samodzielnie ukręcony.
Tom siem doczekałam ... asowe ciacho .. Poczekam jak nóż pójdzie w ruch ... no nie na mnie tylko karpatkę rozkroi .. Brawo as
Torcik z kremem mascarpone wg Krystyny911 http://wielkiezarcie.com/recipe69826.html
Torcik z kremem mascarpone wg Krystyny911
Ale kusi, wart grzechu obżarstwa. Podziel się przepisem, pod wskazanym adresem nie ma go.http://wielkiezarcie.com/recipe69826.html
Zajrzyj do poczty (PW)
witam , ja też poproszę o przepis .
z góry dziękuję :)
Bardzo smaczne Makusiowe ciasto budyniowo-serowe na kruchym spodzie.
Mniam, czuję ten smak;))
U mnie ciasto z pianką ZAPP chłodzi się w lodówce. Czeka na polanie galaretką.
Również rolada biszkoptowa z jabłkiem i namoczoną w rumie rodzynką wykonana pod instruktarzem megi65. Megi65 -dziękuję
Łooooooooooooo jaka pikna .. Powiem szczerze .. tegom się po Tobie nie spodziewała ..
Jaka ładna i apetyczna:))
Jeszcze ciepła:)
Czy to zagadka? :) Stawiam na jabłecznik - szarlotkę. Co wygrałam? :)
Dorotka, dla mnie koniecznie z łychą lodów waniliowych!
Pudło:) ....drożdżóweczka;)
A jeszcze foto ciasta pieczonego w tygodniu przy okazji imienin. Kora i gruszkowiec megi65. Po nich już tylko te zdjęcia zostały.
Jakość foty, nie pierwsza klasa..ale ciacho jest!
Mniam:)
U nas Pleśniak
Doughnuts polane czekoladowym lukrem, polane czekoladą i posypane... czekoladą (lub kokosem) :)
I po co tu zaglądałam... mam za swoje. Dlaczego nic takiego na mnie nie czeka, dlaczegoooo......
Właśnie piecze się szarlotka sypana Wkn:)
U mnie dzisiaj rogale z makiem. Niezbyt kształtne, ale pyszne.
Ja w planie miałam rogale ale z moimi dziećmi starczyło mi czasu tylko na szybką szarlotkę:)
Ale zjadłabym takiego prawdziwego świętomarcińskiego rogala:)
A co tam kształt rogala .. czuje dużo maku i to z bakaliami ..
Muffinki ze słonecznikiem
Zgodnie z naszą, poznańską tradycją:
Rogale świętomarcińskie.
Ale bym zjadła...
Mmmm też bym zjadła:)
Wieczorne zachciankowe drożdżóweczki .. Jeszcze ciepłe czekają na '' glanz ''
Kakaowe doughnuts z toffee i czekoladą.
Uwielbiam Twoje wypieki , a zdjęcia to dla mnie mistrzostwo .
Bardzo mi miło. Dziękuję Ci bardzo. :)
Pyszne ciacho, aż ślinka mi cieknie (dosłownie)
Ślimaczki z ciasta francuskiego i sernik bez sera :)
Wczoraj pierniczki pyszne w/g Wkn z 3 kg mąki. Częśc już ozdobiona reszta czeka na lukrowanie i zdobienie.
Jakiś tydzień temu upiekłam te pierniczki z 1,5 kg maki i już nie ma po nich śladu.
wczoraj pieczone, dziś rano dekorowane dla córki do szkoły w ramach urodzin. Poczęstunek dla klasy.
Zdjęcia nie mam udekorowanych bo nie zdążyłam czas poganiał.
Wątek za długi,zapraszam do nowego http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=611750&post=611750