Kochani:) jak zwykle liczę na Waszą pomoc...szukam przepisów z wykorzystaniem świeżych płatów śledziowych (NIE SOLONYCH MATJASÓW)...od lat robię smażone w zalewie octowej bądź smażone w zalewie octowo-pomidorowej i na tym się kończą moje pomysły...
Smażone w cieście można zrobić tak jak rybę po japońsku, dobre są po grecku, Najprościej zamarynować w zalewie octowej tyle że surowe, bedą takie jak kupne ze słoika.
Kochani:) jak zwykle liczę na Waszą pomoc...szukam przepisów z wykorzystaniem świeżych płatów śledziowych (NIE SOLONYCH MATJASÓW)...od lat robię smażone w zalewie octowej bądź smażone w zalewie octowo-pomidorowej i na tym się kończą moje pomysły...
Ja mam w ulubionych taki oto przepis jeszcze go nie próbowałam ale może tobie się przyda http://wielkiezarcie.com/recipe63780.html
Witaj w klubie śledziolubnych :)
Śledzie z musztardą w zalewie pomidorowej http://wielkiezarcie.com/recipe14160.html
Smakowało za więcej, choć zdaje się nie wystawiłam oceny :)
Smażone w cieście można zrobić tak jak rybę po japońsku, dobre są po grecku, Najprościej zamarynować w zalewie octowej tyle że surowe, bedą takie jak kupne ze słoika.
http://wielkiezarcie.com/recipe71807.htm
http://wielkiezarcie.com/recipe14160.html
http://wielkiezarcie.com/recipe30805.html
http://wielkiezarcie.com/recipe7936.html
http://wielkiezarcie.com/recipe9303.html