Forum

Kuchenne porady

co zamiast surowych żółtek

  • Autor: kunia Data: 2007-11-05 17:17:40

    CHCIAŁABYM ZAPYTAĆ CZY ZAMIAST SUROWYCH ŻÓŁTEK DO KREMU MOŻNA DODAĆ ŚMIETANĘ.
    GDZIEŚ SŁYSZAŁAM ŻE ZAMIAST JEDNEGO ŻÓŁTKA MOŻNA DAĆ JEDNĄ ŁYŻKĘ ŚMIETANY, ALE NIE JESTEM PEWNA.
    NIE CHCĘ UCIERAĆ ŻÓŁTEK NA PARZE PROSZĘ O JAKIEŚ SPRAWDZONE POMYSŁY
    POZDROWIENIA

  • Autor: sunny Data: 2007-11-05 17:42:56

    Kuniu, żółtek raczej nie da się niczym zastąpić, a jeżeli nie chcesz ich używać, to zrób po prostu krem bez żółtek, np. budyniowy czy serkowy. Zarzucić Ci przepisy ?

  • Autor: till Data: 2007-11-05 18:17:20

    Nie znam takiej zasady postępowania z jajkami, ale może w zastępstwie polecę Ci mój ulubiony krem ; http://wielkiezarcie.com/przepis11471.html szybki i bezproblemowy, no i oczywiście bez jajek!

  • Autor: sunny Data: 2007-11-05 21:30:14

    A ja także ci coś zapodam :
    - w tym przepisie jest krem serkowy
    - a tu rafaello
    - masa czekoladowa

    Polecam też krem zwykły budyniowy, jaki podaje Till w swoim przepisie. Też bardzo smaczny ;).

  • Autor: kunia Data: 2007-11-05 22:23:09

    SERDECZNE DZIĘKI ZA PORADY NAPEWNO Z NICH SKORZYSTAM .POZDRAWIAM

  • Autor: Ave Data: 2007-11-05 22:54:04

    Kuniu , droga, jesli możesz to nie pisz dużymi literami, tym bardziej, że oznaczają one w necie - krzyk , a ponadto niezbyt dobrze się czyta wypowiedzi tak pisane  :) Mam nadzieję, że potraktujesz tę radę po przyjacielsku ;)))

  • Autor: kunia Data: 2007-11-05 23:02:35

     dzięki będę pamiętać .

  • Autor: Ave Data: 2007-11-05 23:08:16

Przejdź do pełnej wersji serwisu