nie wiem do pierozkow jakos mi nie pasuje...ake to sprawa gustu i tego z czym sa pierozki. Moim zdaniem super jest ten sos do ziemniakow, klusek, makaronow, ryzu i plackow ziemniaczanych.
maslaki ugotuj w wodzie z sola. Potem odcedzic ale wody nie wylewac. Podsmazyc cebulke z boczkiem. Wlozyc do tego tre maslaki i jeszcze podsmazyc chwile. Podlac woda od gotowania grzybow (ale nie wlewac wszystkiego). Wszystko zmiksowac, dodac smietane, zielona pietrusze, sol i pieprz (do smaku). Jak bedzie za geste to dolac wody. Jak za rzadkie to zaciagnac kartoflanka. Smacznego ;)
w pierwszych dwoch linkach i w czwartym linku sa grzybki mieszane ale pewnie wystarczy zastapic maslakami (obrac kapelusze), Trzeci to typowy z maslakow, ostatni to link do watka o gzrybkach. Pozdrawiam!
mam pytanko czy zmaślaków da sie zrobić sos np. do pierożków jesli tak to mniej wiecej jak ????
Sosy z maślaków są przepyszne, nie tylko do pierożków, ale i do ziemniaków puree, z wody, pieczonych, a także do ryżu i makaronów.
to bardzo sie ciesze tylko jak?????
nie wiem do pierozkow jakos mi nie pasuje...ake to sprawa gustu i tego z czym sa pierozki. Moim zdaniem super jest ten sos do ziemniakow, klusek, makaronow, ryzu i plackow ziemniaczanych.
czyli nadal nie wiem jak go zrobic hihihih :) ale znalazłam w książce kucharskiej bo tu na wż ni ma wcale a wcale
maslaki ugotuj w wodzie z sola. Potem odcedzic ale wody nie wylewac. Podsmazyc cebulke z boczkiem. Wlozyc do tego tre maslaki i jeszcze podsmazyc chwile. Podlac woda od gotowania grzybow (ale nie wlewac wszystkiego). Wszystko zmiksowac, dodac smietane, zielona pietrusze, sol i pieprz (do smaku). Jak bedzie za geste to dolac wody. Jak za rzadkie to zaciagnac kartoflanka.
Smacznego ;)
http://wielkiezarcie.com/przepis28875.html
http://wielkiezarcie.com/przepis16855.html
http://wielkiezarcie.com/przepis36891.html
http://wielkiezarcie.com/przepis10339.html
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=28010&post=28010
w pierwszych dwoch linkach i w czwartym linku sa grzybki mieszane ale pewnie wystarczy zastapic maslakami (obrac kapelusze), Trzeci to typowy z maslakow, ostatni to link do watka o gzrybkach. Pozdrawiam!
Jw\eśli jeszcze nie wybrałaś sposobu na sosik..to podaję linki do swoich sosów.
1. http://wielkiezarcie.com/przepis36891.html
2. http://wielkiezarcie.com/przepis36892.html