Forum

Kuchenne porady

sos z maślaków ??

  • Autor: roses000 Data: 2008-10-09 09:56:42

    mam pytanko czy zmaślaków da sie zrobić sos np. do pierożków jesli tak to mniej wiecej jak ????

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-10-09 10:18:30

    Sosy z maślaków są przepyszne, nie tylko do pierożków, ale i do ziemniaków  puree, z wody, pieczonych,  a także do  ryżu i makaronów.

  • Autor: roses000 Data: 2008-10-09 11:20:08

    to bardzo sie ciesze tylko jak?????

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-10-09 11:30:51

    nie wiem do pierozkow jakos mi nie pasuje...ake to sprawa gustu i tego z czym sa pierozki. Moim zdaniem super jest ten sos do ziemniakow, klusek, makaronow, ryzu i plackow ziemniaczanych.

  • Autor: roses000 Data: 2008-10-09 12:09:15

    czyli nadal nie wiem jak go zrobic hihihih :) ale znalazłam w książce kucharskiej bo tu na wż ni ma wcale a wcale

  • Autor: Shanna Data: 2008-10-09 12:21:08

    maslaki ugotuj w wodzie z sola. Potem odcedzic ale wody nie wylewac. Podsmazyc cebulke z boczkiem. Wlozyc do tego tre maslaki i jeszcze podsmazyc chwile. Podlac woda od gotowania grzybow (ale nie wlewac wszystkiego). Wszystko zmiksowac, dodac smietane, zielona pietrusze, sol i pieprz (do smaku). Jak bedzie za geste to dolac wody. Jak za rzadkie to zaciagnac kartoflanka.
    Smacznego ;)

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-10-09 12:46:25

    http://wielkiezarcie.com/przepis28875.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis16855.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis36891.html

    http://wielkiezarcie.com/przepis10339.html

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=28010&post=28010

    w pierwszych dwoch linkach i w czwartym linku sa grzybki mieszane ale pewnie wystarczy zastapic maslakami (obrac kapelusze), Trzeci to typowy z maslakow, ostatni to link do watka o gzrybkach. Pozdrawiam!

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-10-09 14:29:35

         
      Jw\eśli jeszcze nie wybrałaś sposobu na sosik..to podaję linki do swoich sosów.

            1.   http://wielkiezarcie.com/przepis36891.html

           2.   http://wielkiezarcie.com/przepis36892.html  

Przejdź do pełnej wersji serwisu