Chodzi mi po głowie by zrobic jakis placek z malinami. Zastanawiam sie czy maliny mozna piec. Są bardzo delikatne i czy do placków z owocami gdybym dała maliny czy bedzie to dobre po upieczeniu. Czy pozostaje tylko dać je do placków bez pieczenia?
To prawda, że maliny są delikatne i podczas pieczenia zachowują się dość specyficznie, ale ostatnio robiłam to ciacho: http://wielkiezarcie.com/przepis24716.html i szczerze polecam:) Maliny zatopione w masie budyniowej. Delikatny kontarst między ich kwaskowością, a słodyczą waniliowego budyniu - rewelacja:) Pozdrawaim serdecznie : )
Naprawdę polecam Wkn : ) W ciągu ostatnich kilku dni robiłam juz dwa razy: z malinami i brzoskwiniami. Już myślę nad zrobieniem z jeszcze innymi owocami. Teraz sezon na morele. Przypuszczam, że i z nimi będzie rewelacyjne. Pozdrawiam : )
Chciała bym zrobić to ciasto ale nie mam specjalnej formy. Nie wiem na jaka wielkość formy prostokątnej lub tortownicy jest dobra ilość ciasta. Jaką średnicę ma Twoja forma na to ciasto?
http://wielkiezarcie.com/przepis23258.html nie mogę się zdecydować, czy bardziej lubię połączenie malin z agrestem, czy z jagodami... bo takimi owocami najczęściej zastępuję truskawki z przepisu oryginalnego. W każdym razie bardzo polecam pieczenie ciast z malinami... owszem, po upieczeniu tracą wiele na wyglądzie, ale rekompensata smakowa jest potężna!
Jasne ze mozna piec choc straca ksztalt, jak wszystkie owoce jagodowe, pozostana bardzo smaczne. Mrozone sa moim zdaniem smaczniejsze od mrozonych truskawek.
Chodzi mi po głowie by zrobic jakis placek z malinami. Zastanawiam sie czy maliny mozna piec. Są bardzo delikatne i czy do placków z owocami gdybym dała maliny czy bedzie to dobre po upieczeniu. Czy pozostaje tylko dać je do placków bez pieczenia?
ale ostatnio robiłam to ciacho: http://wielkiezarcie.com/przepis24716.html i szczerze polecam:)
Maliny zatopione w masie budyniowej. Delikatny kontarst między ich kwaskowością, a słodyczą waniliowego budyniu - rewelacja:)
Pozdrawaim serdecznie : )
Ja chomikuję ten przepis w ulubionych. Chyba czas wziąć się za niego.
Podobnie chomikowałam przepis na ciastka mazurki i okazały się baaardzo smaczne.
Pozdrawiam : )
Chciała bym zrobić to ciasto ale nie mam specjalnej formy. Nie wiem na jaka wielkość formy prostokątnej lub tortownicy jest dobra ilość ciasta. Jaką średnicę ma Twoja forma na to ciasto?
Tarta zrobiona. Potwierdzam, że połączenie malin z budyniem, to "niebo w gębie".
maliny można piec, może coś wybierzesz:
http://wielkiezarcie.com/przepis32730.html
http://wielkiezarcie.com/przepis4457.html
http://wielkiezarcie.com/przepis26319.html
http://wielkiezarcie.com/przepis33956.html
http://wielkiezarcie.com/przepis23258.html nie mogę się zdecydować, czy bardziej lubię połączenie malin z agrestem, czy z jagodami... bo takimi owocami najczęściej zastępuję truskawki z przepisu oryginalnego.
W każdym razie bardzo polecam pieczenie ciast z malinami... owszem, po upieczeniu tracą wiele na wyglądzie, ale rekompensata smakowa jest potężna!
Użytkownik till napisał w wiadomości:

> nie mogę się zdecydować, czy
> bardziej lubię połączenie malin z agrestem, czy z jagodami...
Ja nie mam takiego problemu...najbardziej lubię połączenie malin ze spirytusem (no i cukrem)....
Bahus
Jasne ze mozna piec choc straca ksztalt, jak wszystkie owoce jagodowe, pozostana bardzo smaczne. Mrozone sa moim zdaniem smaczniejsze od mrozonych truskawek.