Zostaliśmy zaproszeni na działkę do znajomych na weekend. Będzie gril. Oni robią szaszłyki drobiowe,karczek i jakieś dodatki. Z racji tego, że pan domu jest nie byle jakim smakoszem (130 kg żywej wagi, wielkie chłopisko i do tego dobrze gotujące),tak trochę rywalizujemy w kuchni. Na ostatniej imprezie powaliłam go golonkami z puree z grochu, więc sądzę,że będzie chciał się zemścić. Na razie wymyśliłam ciasto z rabarbarem,sałatkę i pstrągi na grila. Potrzebuję jeszcze jednego lub dwóch dań na grila- ale konkretów, co by chłop pojadł- muszę wygrać. W przepisy ,,paczę i paczę " i mam już totalny mentlik..
Sos śliwkowy,,kupuję"od razu, szczególnie, że posiadam wszystkie składniki (powidła własnej roboty). I tak wiesz. że Cię luubię.. Pstrąga zrobię na sposób Ave( te działkowe)- tata do tej pory wspomina i się oblizuje.
Garnkiem i prażonkami szpanuje chłopisko od roku. Karkówka odpada- on robi. Ale te bagietki na niedzielne śniadanie (ja wcześniej wstaję i potrafię odpalić grila), to mogą być wisienki na torcie. Pognębię gościa, a co...
A gdyby tak przygotować faszerowane pieczarki na grilla? Zrobić tuż przed wyjazdem, żeby później upiec? Część z warzywami, część z mięsem. Chłop się tym nie naje, ale skoro szykuje "zemstę" , mięsa i tak będzie dosyć. Więc liczy się oryginalność. Na proszonego grilla zabierałam ostatnio coś takiego. Przepis nie mój, więc źródło i autorka pod linkiem.
Nieoklepane. Pomidorki truskawkowe, dojrzałe, z marketu w kropki (pozbawiłam je zgodnie z przepisem skórki, trochę było roboty. Ale warto było!), Zamiast cebuli lub szalotek wkroiłam białe cebulki dymki. Trzymam kciuki za kolejne zwycięstwo.
Zostaliśmy zaproszeni na działkę do znajomych na weekend. Będzie gril. Oni robią szaszłyki drobiowe,karczek i jakieś dodatki. Z racji tego, że pan domu jest nie byle jakim smakoszem (130 kg żywej wagi, wielkie chłopisko i do tego dobrze gotujące),tak trochę rywalizujemy w kuchni. Na ostatniej imprezie powaliłam go golonkami z puree z grochu, więc sądzę,że będzie chciał się zemścić. Na razie wymyśliłam ciasto z rabarbarem,sałatkę i pstrągi na grila. Potrzebuję jeszcze jednego lub dwóch dań na grila- ale konkretów, co by chłop pojadł- muszę wygrać. W przepisy ,,paczę i paczę " i mam już totalny mentlik..
http://wielkiezarcie.com/recipe60753.html :) lekkie, dość zaskakujące smakowo... taka rozgrzewka przed cięższym grillowaniem
http://wielkiezarcie.com/recipe35620.html a tutaj sos śliwkowy... sprawdzałam go z różnymi mięsami :) może Ci się do czegoś przyda :)
Sos śliwkowy,,kupuję"od razu, szczególnie, że posiadam wszystkie składniki (powidła własnej roboty). I tak wiesz. że Cię luubię.. Pstrąga zrobię na sposób Ave( te działkowe)- tata do tej pory wspomina i się oblizuje.
A może garnek, jak macie...mięcho z warzywami.
Bagietki faszerowane pieczarkami, pietuszką i serami gouda plus lazur...pychota, na wż jest gdzieś przepis.
http://wielkiezarcie.com/recipe18433.html
I jeszcze ta karkóweczka <mniam mniam>http://wielkiezarcie.com/recipe25519.html
Garnkiem i prażonkami szpanuje chłopisko od roku. Karkówka odpada- on robi. Ale te bagietki na niedzielne śniadanie (ja wcześniej wstaję i potrafię odpalić grila), to mogą być wisienki na torcie. Pognębię gościa, a co...
Polecam coś ode mnie :)
http://wielkiezarcie.com/recipe81110.html
http://wielkiezarcie.com/recipe80500.html
Pozdrawiam :)
Mienta bardzo Cię przpraszam, ale mogłabyś się nauczyc wstawiac aktywne linki, to bardzo łatwe, tutaj masz link jak to się robi:)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=295259&post=295259
dzięki już ogarnęłam jak to zrobić ;)
Aktywne.
http://wielkiezarcie.com/recipe80500.html
http://wielkiezarcie.com/recipe81110.html
A gdyby tak przygotować faszerowane pieczarki na grilla? Zrobić tuż przed wyjazdem, żeby później upiec? Część z warzywami, część z mięsem. Chłop się tym nie naje, ale skoro szykuje "zemstę" , mięsa i tak będzie dosyć. Więc liczy się oryginalność. Na proszonego grilla zabierałam ostatnio coś takiego. Przepis nie mój, więc źródło i autorka pod linkiem.
Nieoklepane. Pomidorki truskawkowe, dojrzałe, z marketu w kropki (pozbawiłam je zgodnie z przepisem skórki, trochę było roboty. Ale warto było!), Zamiast cebuli lub szalotek wkroiłam białe cebulki dymki. Trzymam kciuki za kolejne zwycięstwo.
Polecam moje wypróbowane
http://wielkiezarcie.com/recipe46998.html
http://wielkiezarcie.com/recipe45509.html
Masz tu coś pysznego z moich grillowanych propozycji:
http://wielkiezarcie.com/recipe80828.html
http://wielkiezarcie.com/recipe81818.html
http://wielkiezarcie.com/recipe80396.html
http://wielkiezarcie.com/recipe82488.html
http://wielkiezarcie.com/recipe82512.html
http://wielkiezarcie.com/recipe80922.html