W ciepłym mleku rozrobić drożdże, do pojrmnika dać olej, jaja, połowę mleka, na to mąka z cukrem i do dołka reszta mleka. Skórkę dodać jak zacznie mieszać. U mnie program 4- słodkie drożdżowe 2:56min
Wyszła super, ładnie urosła. Znaleziona jakiś czas temu na internecie nieco zmodyfikowana babeczka.
To chyba ten dzień ma w sobie coś drożdżowego, bo właśnie szukałam pomysłu do czego moje drożdże wykorzystać. Zdecydowałam, że będą drożdżówki z serem.
To chyba ten dzień ma w sobie coś drożdżowego, bo właśnie szukałam pomysłu do czego moje drożdże wykorzystać. Zdecydowałam, że będą drożdżówki z serem.
Też miałam zrobić drożdżowe..rogaliki:)))) Ale będą z ciasta francuskiego, czasu brakło:))
Nie ma sprawy, Kochana :)U mnie wyrasta sobie chleb spokojnie, po malutku... a zaraz zabieram się za gotowanie budyniu, mam ochotę na Pychotkę :) Czekam na twoje rogaliki z niecierpliwością!
Ja właśnie skończyłam Pijaną śliwkę oraz Murzynek z kremem z bananami i czekoladą, to na jutro na imieniny szwagra i jeszcze będę piekła sernik z budyniami dla sąsiadki :)
Piękny.Umnie dzisiaj chleb na zakwasie ulubiony,rogaliki drożdżowe z różnymi nadzieniami-co tam jest w lodówce- i mam ochotę na szarlotkę dyniową z żurawiną.
Makusiu, robiłam tort motyl na urodziny mojej chrześnicy.Na zdjęciu jeszcze przed złożeniem, przygotowany do podróży dalekiej. Nie mam zdolności do robienia ozdób innych niż jakieś gotowe detale, ale myślę, że nieźle wyglądał.
Makusiu, robiłam tort motyl na urodziny mojej chrześnicy.Na zdjęciu jeszcze przed złożeniem, przygotowany do podróży dalekiej. Nie mam zdolności do robienia ozdób innych niż jakieś gotowe detale, ale myślę, że nieźle wyglądał.
No właśnie ... przecież wsuwasz colę tylko w innym wydaniu i stanie skupienia ... Niestety jestem wrogiem nr 1 , pepsi , coli i tym podobnych ... wyjątek ... burbon , whisy z colą . Nie mniej to tylko epizody w moim życiu . ))
Cieszę sie że się podobają a przepis to zwykłe ciasto drożdżowe z 1kg i 100g drożdży.
Podzielone na pół i rozwalkowane cienko na prostokąt, posmarowane marmoladą i zwijane dłuższy bok. Później krojone na plastyk ok.3cm i pieczone w piekarniku ok.15-20min i tyle.
Masa serowa - 250g twarogu zmiksowanego z 1 jajkiem, cukrem waniliowym, 2 łyżeczkami cukru i 2 łyżeczkami budyniu.
A ja ostatnio szukałam kto ma '' cuś '' drożdzowego ..zostaniesz moją koleżnką .. Rarytaśne te drożdzowe caculka ... mniaaaam .. Pozdrawiam i czekam na nowe doznania drożdzowe .. ))
pewnie że zostanę jesli mi zdradzisz przepis na "Biszkopt z kremem serowym i musem wiśniowym" bo nie dostałam odpowiedzi ;( parę wątków wyżej. Z 1 przepisu można różności zrobić, następnym razem jak będę robić wstawię fotorelację wykonania chałki rozcinanej.
Jak wyjdzie mega zakalec to zrób bajaderki. Wszyscy zjedzą ze smakiem jeśli lubicie kakao i bakalie. Mi babki wychodzą jednak kiedyś wyłączyli prąd jak wsypałam proszek do ubitych jajek z cukrem. Miała być babka na oleju banalnie prosta a wyszedł mega zakalec.
Makusiu, dziękuję! Oj pyszota :) Chłop zabrał mi talerz z moim kawałkiem krzycząc (z zamkniętej już przede mną sypialni), że on nie pozwoli, bym takie paskudztwo jadła i on się poświęci i zje za mnie! :)
Makusiu, dziękuję! Oj pyszota :) Chłop zabrał mi talerz z moim kawałkiem krzycząc (z zamkniętej już przede mną sypialni), że on nie pozwoli, bym takie paskudztwo jadła i on się poświęci i zje za mnie! :)
O nie, nie... RyS razem z resztą był zajęty praca nad laurką i wręczaniem kwiatów. Dzis musiałam radzić sobie sama :) ale ile to radzenia, łącznie 2h i tort gotowy do jedzenia :)
Absolutnie nie, sernik jest bardzo, bardzo pyszny.Te niemieckie truskawki byly troche wodniste....dolozylam jeden listek zelatyny. Reszta jak u Ciebie, facet oszalal na jego punkcie !!!!
Winogrona posmarowałam pędzelkiem -galaretką cytrynową rozpuszczoną w niecałej szklance wody i lekko tężejącą. Czasami zamiast cytrynowej -smaruję agrestową,
Za bułeczki dziękuję i się częstuję Częstuj się też .... melduję,że piekłam,ale nie miałam chwili wstawić zdjęcia,było urodzinowo dla męża- karpatka i torcik czekoladowy z wisniami...
Dzięki, to są zaległe ciasta....te z rabarbarem może jutro,a napewno w sobotę drugie(na wynos)....dam znać..tylko żeby rabarbar był na rynku,bo dziś była posucha,marne kilka patyków...buuu
O,widzę,że masz nowy przepis z rabarbarem, zapisałam sobie, smakowicie wygląda!
Wczoraj zrobiłam ciasto z rabarbarem,ale stwierdziłam,że za mała blaszka (ciasto dolne za wysokie),za mało kruszonki i bez piany lepsze będzie...ogólnie wyszło smaczne:
Dzisiaj upiekłam ponownie modyfikując,ale już zdjęcia nie robię,bo cała blaszka wybędzie z domu..
Bardzo apetyczne Twoje ciacho, piekę teraz jeszcze jedno, bo po tym małym już sladu nie ma:) Tym razem z mojego przepisu na szarlotkę kruszonkową, tylko zamiast jabłek, dałam rabarbar:)Zobaczymy jak wyjdzie.
To moje drugie ciacho z rabarbarem i pianką. Dzięki bogdzi, zrobiłam nadzienie rabarbarowe wg jej rady, nie podsmażałam rabarbaru z cukrem , tylko pokroiłam na małe kawałki, posypałam kisielem , wymieszałam i wyłożyłam na ciasto. Trochę się bałam wyłożyć na surowe ciasto, żeby nie puściło za dużo soku,więc je podpiekłam.
Poprzedni wątek ma ponad 300 wpisów, czas na nowy!
U mnie dzisiaj bułeczki drożdżowe z budyniem, kilka z nich powędrowało do szkoły w ramach II śniadania :)
Ja dzisiaj robię babkę, pieczoną w automacie do chleba, zobaczymy jaki będzie efekt, bo pierwszy raz ją testuję!
Ja dzisiaj robię babkę, pieczoną w automacie do chleba, zobaczymy jaki
Mam cichą nadzieję że podzielisz się z nami przepisem:)będzie efekt, bo pierwszy raz ją testuję!
Mam cichą nadzieję że
podzielisz się z nami przepisem:)
Babka drożdżowa : 3/4 szkl mleka , 1/2 szkl oleju, 2 jaja rozbełtane, 150g cukru, 500g mąki psz, 20g drożdży św, skórka otarta z jednej pomarańczy,
W ciepłym mleku rozrobić drożdże, do pojrmnika dać olej, jaja, połowę mleka, na to mąka z cukrem i do dołka reszta mleka. Skórkę dodać jak zacznie mieszać. U mnie program 4- słodkie drożdżowe 2:56min
Wyszła super, ładnie urosła. Znaleziona jakiś czas temu na internecie nieco zmodyfikowana babeczka.
Dziękuję, trzeba będzie zrobić, automat czeka:)
u mnie dzisiaj zakręcone drożdżowe bułeczki z serem, w sam raz do mleka albo popołudniowej kawki :-)
To chyba ten dzień ma w sobie coś drożdżowego, bo właśnie szukałam
Też miałam zrobić drożdżowe..rogaliki:)))) Ale będą z ciasta francuskiego, czasu brakło:))pomysłu do czego moje drożdże wykorzystać. Zdecydowałam, że będą
drożdżówki z serem.
Dziękuję za wyręczenie Karolinko:)) Ja odmrażam ciasto na rogaliki, pojawią się niebawem:D
Nie ma sprawy, Kochana :)U mnie wyrasta sobie chleb spokojnie, po malutku... a zaraz zabieram się za gotowanie budyniu, mam ochotę na Pychotkę :) Czekam na twoje rogaliki z niecierpliwością!
Zrobiłam dzisiaj dwa ciasta. 1. Gruszkowe ciasto. 2..Kremówki bez pieczenia. Mąż ma urodziny dlatego dwa rodzaje ciasta.-)
Dzisiaj sernik na zimno na czekoladowym biszkopcie http://wielkiezarcie.com/recipe88254.html i biały puszek Pandy25 http://wielkiezarcie.com/recipe76858.html w końcu idzie weekend :)
Dopisano 13-04-19 17:10:40:
i jeszcze na szybko apple crumble http://www.tasteofhome.com/recipes/mini-apple-crispRogaliki gotowe, troszkę wypłynął krem, ale nic im to w smaku nie ujęło, jakoś dziwnie... szybko.... znikają
Rogaliki z ciasta francuskiego z kremem kakaowo bananowym:)
pyszne
A twój wypiek gdzie? :DD
nie ma
To przynajmniej już wyciagnij sernik z zamrażalnik .. już czas i pora .. )))
Ale piekne, az sie chce je zjesc :)))
Ale piekne, az sie chce je zjesc :)))
Hehhee, dziękuję, musiałam schować dla synowej, wszystko chcieli zjeść:))DLaczego nie jestes moja tesciowa?
DLaczego nie jestes moja tesciowa?
Ja właśnie skończyłam Pijaną śliwkę oraz Murzynek z kremem z bananami i czekoladą, to na jutro na imieniny szwagra i jeszcze będę piekła sernik z budyniami dla sąsiadki :)
A ja dzisaj upiekłam tort z masą z serka mascarpone i kremówka i musem truskawkowy, na jutrzejsze urodziny mojego syna.
Biszkopt z kremem serowym i musem wiśniowym ...
Piękny.Umnie dzisiaj chleb na zakwasie ulubiony,rogaliki drożdżowe z różnymi nadzieniami-co tam jest w lodówce- i mam ochotę na szarlotkę dyniową z żurawiną.
Biszkopt z kremem serowym i musem wiśniowym ...
O matulu, jakie cudo:))) Poproszę kawałeczek:DMakuś ... serdecznie zapraszam do stołu ..
Makuś ... serdecznie zapraszam do stołu ..
Dziękujępoproszę o przepis na biszkopt, krem i mus jesli to nie problem :)
Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami.
Bułeczki z serem
Piekne i apetyczne:)
Dziękuję
Bułeczki z serem
Aż mi tutaj zapachniało, ależ apetyczne zdjęcie;)U mnie znowu muffinki orzechowe
Dopisano 13-04-21 21:42:20:
Dzisiaj pleśniak, jeszcze ciepły:)
Dzisiaj pleśniak, jeszcze ciepły:)
Mniam:)U nas kakaowo - cynamonowe z jabłkami , oczywiście piekła Marzenka ( synowa)
Makusiu...taka teściowa jak Ty to Skarb!
Makusiu...taka teściowa jak Ty to Skarb!
No co Ty, ja tylko wklejam dzieła synowej, to o niczym nie świadczy:)ale wypowiadasz sie o Niej z taką nieudawaną serdecznością, zauważyłam to już w kilku Twoich wypowiedziach w róznych wątkach:)
dokładnie :)))
:)
ale wypowiadasz sie o Niej z taką nieudawaną serdecznością, zauważyłam
Dla mnie to naturalne, ale dziękuję :)to już w kilku Twoich wypowiedziach w róznych wątkach:)
u mnie dzisiaj krówka,ptysie z malinową bitą śmietaną i eklery z kremem...pycha:)
u mnie dzisiaj krówka,ptysie z malinową bitą śmietaną i eklery z
To poszalałaś Adusiu:) Zresztą nie dziwi mnie to hihi:))kremem...pycha:)
Dziś ciasto amerykańskie.
http://wielkiezarcie.com/recipe69751.html
Po raz kolejny mufinki z przepisu powyżej.
A u nas coś takiego, nawet nie wiem jak je nazwac /mini jabłeczniki, owsianki/
Apetyczne te różane jabłeczniki, pięknie się prezentują.
A u nas coś takiego, nawet nie wiem jak je nazwac /mini jabłeczniki,
Świetne różyczki:)owsianki/
Wczoraj odbyła się degustacja tortu z przepyszną masą rafaello http://wielkiezarcie.com/recipe26792.html
Ale pysznie wygląda torcik, na kawałek się wpraszam
Zapraszam! Goście zawsze mile widziani!
Serniczek na zimno z truskawkami.
Rolada ananasowa z bita śmietaną , zrobiona przez córkę:)
Zjadłabym kawałeczek, smakowita.
Na pewno wystarczy, zapraszam:)
A ja się załapię jeszcze??
Pewnie:)
Bardzo apetyczna;)
Dziękuję w imieniu Ani:)
Bułeczki z truskawkami i lukrem gotowanym truskawkowym. Zdecydowane faworytki bułeczkowe :)
Bardzo apetyczne, a truskawki taki, że aż ślinka cieknie. Moje dopiero na początku czerwca będą, ale już tęsknię za nimi.
ale bym zjadla takiej bułeczki :)))
Bardzo apetyczne:)
Rogaliki z czekoladą
Tort bezowy z sosem z truskawek , mascarpone i śmietana kremówką.
Wymiękam .. )))))
dla Ciebie gotowa jestem piec bezy dniem i nocą :)
Bahatko , mogę przepis ? Przepięknie wygląda i pewnie tak smakuje.
Dziękuję :) sprawdź, proszę, pocztę :)
Dziękuję bardzo.
Czy ja tez moge nieśmiało poprosic ?
pw proszę bardzo :)
Nie masz tego w przepisach? Bo i ja bym prosiła...
Key lime pie bez pieczenia wg ladyzka.
Tecza jak mowi moja corcia :)))
Szarlotka szwajcarska ... ponoć ..
czyli droga, niesmaczna i malutki kawałeczek? :D
a przepisik już rozpracowany koleżanko-kusicielko??
szybka i skromna babeczka :)
Szybka to może ale skromna ..? przeca prełami obsypana
bo perły to takie subtelne, skromne ozdoby... :D
Ładnie wygląda, mnie najbardziej interesują ciacha w przekroju, bardzo lubię widzieć jak wygląda w środku:)
Ja też lubię widzieć "wnętrzności" wypieków
Proszę bardzo :) Babka jest wilgotna, nie za słodka, wyraźnie kakaowa. Polewa z nutelli i czekolady bardzo do niej pasuje.
Tiaa polewa jak polewa .. pyszniasta ale te '' pierły '' to cały urok i smak ciasta ... prawdaż ?
Od razu bym się skusiła:)
Na jutrzejsze Święto, Puszek wg różyczki, Tylko bez migdałów na wierzchu,a z czekoladą.
http://wielkiezarcie.com/recipe53928.html
Wczoraj pieczone, na dzis zostalo tyle
http://wielkiezarcie.com/recipe8666.html
tort kawowy na urodziny córeczek
Dopisano 13-05-01 9:56:02:
A tak wygląda w przekroju torcik kawowy.Piękny torcik, a dla córeczek Wszystkiego Najlepszego!:)
Dziękuję w ich imieniu
tort kawowy na urodziny córeczek
Piękny tort, ja myślę nad motylem dla Zuzy:))
Zdrówka dla córeczek
Makusiu, robiłam tort motyl na urodziny mojej chrześnicy.Na zdjęciu jeszcze
Śliczny:)przed złożeniem, przygotowany do podróży dalekiej. Nie mam
zdolności do robienia ozdób innych niż jakieś gotowe detale, ale
myślę, że nieźle wyglądał.
Bez komentarza .. bo cóż tu powiedzieć kochana pikny torcik ... córciom napewno zasmakuje ..a ja cichcem podrzucam mój talerzyk .. ))
Jutro będziesz miała swój kawałek na pw
Niedzielne słodkości
Piękny, dekoracja taka jaką uwielbiam! :) Serdeczne życzenia wszystkiego co najlepsze dla Twoich córczek!
super wygląda. Tylko dziecku pewnie nie smakował kawowy smak? Mi by to przyjemności nie sprawiło. Nie lubię zapachu kawy.
Jeśli dziecię jest amatorem caffy to smak jak najbardziej trafiony .. . Domyślam się , że zachwycona byłabyś tortem o smaku .. coca - coli prawdaż ?
znasz przepis? Poważnie: szkoda by mi było coca coli Wystarczy mi kakaowy zamiast kawowego.
Nie rozumiem, dlaczego szkoda?
zbyt pyszna by przetwarzać. Wiem, że głupie podejście
Próbowałaś już zmierzyć się colą ze skorodowaną nakrętką .. polecam . WD ..wysiada )))
niestety to mit. Nie działa. Próbowaliśmy
As, wiele jest pyszności , a przetwarzamy , bo nadają smak finalnemu produktowi. Podejście może nie głupie, ale na pewno dziwne.
No właśnie ... przecież wsuwasz colę tylko w innym wydaniu i stanie skupienia ... Niestety jestem wrogiem nr 1 , pepsi , coli i tym podobnych ... wyjątek ... burbon , whisy z colą . Nie mniej to tylko epizody w moim życiu . ))
super wygląda. Tylko dziecku pewnie nie smakował kawowy smak? Mi by to
As, a Ty dzieckiem jesteś że tak piszesz??? Bo teraz to zwątpiłamprzyjemności nie sprawiło. Nie lubię zapachu kawy.
Koleżanka napisała, że na urodziny córki. Dlatego ja napisałam o dziecku. chyba, że nadinterpretowałam i córka jest już dorosła?
Koleżanka napisała, że na urodziny córki. Dlatego ja napisałam o
Napisałaś Mi by todziecku. chyba, że nadinterpretowałam i córka jest już dorosła?
przyjemności nie sprawiło. ......napisałaś jak byś była dieckiem
Mi jak byłam dzieckiem i mi teraz.
As, chodzi o zasady pisowni.
użyłam zbyt mocnego skrótu myślowego.
As, moje córki mają 26 lat, więc ciasto im bardzo smakuje.
To juz stare d.... więc moga jeść kawowe torty, oczywiście napisałam to w formie żartu:)
Stare, ale moje jedyne najukochańsze.
Krem kawowy już wcześniej został przetestowany na podniebieniach rodziny (dorosłej), polecem amatorom kawy naturalnej, naprawdę pyszny.
Moje też nie lubią z kawą, dlatego robię z innymi smakami.
Wygląda bardzo kusząco.
Wszystkiego dobrego dla jubilatek.
bułki drożdżowe z serem (1wszy plan i drugi plan z marmoladą wielowowocową)
bułki drożdżowe z serem (1wszy plan i drugi plan z marmoladą
Pięknie Ci wyszły :) To z jakiegoś przepisu na WŻ ? podziel się )wielowowocową)
Cieszę sie że się podobają a przepis to zwykłe ciasto drożdżowe z 1kg i 100g drożdży.
Podzielone na pół i rozwalkowane cienko na prostokąt, posmarowane marmoladą i zwijane dłuższy bok. Później krojone na plastyk ok.3cm i pieczone w piekarniku ok.15-20min i tyle.
Masa serowa - 250g twarogu zmiksowanego z 1 jajkiem, cukrem waniliowym, 2 łyżeczkami cukru i 2 łyżeczkami budyniu.
Z tego samego przepisu ale inaczej uformowane :)
Super Ci wychodzą , naprawdę :)
Ale mi to jak krowie na rowie trzeba.... heh
Ja musze mieć dokładny przepis co , jak, ile i doczego...:) Inaczej wychodza mi gnioty :D
Ale dziękuję :)
proszę http://wielkiezarcie.com/recipe100470.html :)
proszę http://wielkiezarcie.com/recipe100470.html :)
Dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):)nie ma za co, polecam się na przyszłość :)
A ja ostatnio szukałam kto ma '' cuś '' drożdzowego ..zostaniesz moją koleżnką .. Rarytaśne te drożdzowe caculka ... mniaaaam .. Pozdrawiam i czekam na nowe doznania drożdzowe .. ))
pewnie że zostanę jesli mi zdradzisz przepis na "Biszkopt z kremem serowym i musem wiśniowym" bo nie dostałam odpowiedzi ;( parę wątków wyżej. Z 1 przepisu można różności zrobić, następnym razem jak będę robić wstawię fotorelację wykonania chałki rozcinanej.
bułki drożdżowe z serem (1wszy plan i drugi plan z marmoladą
Sporo bułeczek, mam nadzieję że dla nas tez napiekłaś:))wielowowocową)
jak najbardziej dla każdej Pani i Pana z WŻ się znajdzie bułeczka nawet kawka i herbatka, czym chata bogata - proszę się częstować :)
jak najbardziej dla każdej Pani i Pana z WŻ się znajdzie bułeczka nawet
kawka i herbatka, czym chata bogata - proszę się częstować :)
Pleśniak http://wielkiezarcie.com/recipe3526.html
Pychotka wygląda
moja matula rózniez piecze plesniaka z dżemami akurat takimi jakie ma w domu czasem i z angrestowym się zdażyło albo rabarbarem róznież pyszny :)
Uwielbiam mogłabym jeść i jeść aż blaszka pusta :)
Pavlova z frużeliną z malin-pysznie było ale nic nie zostało:)
Nooo wiesz ... tegom siem po Tobie nie spodziewała hmm...))
Meguś...u mnie Pavlova obowiazkowo dla gości, ciagle jeszcze robi furrorę, ale kiedyś pewnie się przejemy:)
Odważyłam się popełnić motyla dla Zuzi, sporo mi brakuje do innych pięknych tortów, ale co tam, liczy się że od Serca dla Serduszka;)
Po konsumpcji wstawię w przekroju:)
Eeee skromnisia ... motylek niczego sobie ..te czółka i oczy wszystko za siebie mówią
Eeee skromnisia ... motylek niczego sobie ..te czółka i oczy wszystko
Dziękuję, ale ciut przedobrzyłam:)) No ale to pierwszy lecz na pewno nie ostatni:))za siebie mówią
Piękny motylek. A te kwiatki są jadalne?
Piękny motylek. A te kwiatki są jadalne?
Tak, są z cienkiego wafla:)Zuzia zadowolona, wstawiam fotkę torta w środku:) Przepis wstawię niebawem:)
Widac ze Zuzia zadowolona, sama bym byla szczesliwa jakbym zjadla kawalek takiego tortu :)))
Widac ze Zuzia zadowolona, sama bym byla szczesliwa jakbym zjadla kawalek
Bardzo zadowolona, powiedziała że to "szczęśliwy motylek" :DDtakiego tortu :)))
Pięknie się przezentuje w przekroju, bardzo apetyczne warstwy
Pięknie się przezentuje w przekroju, bardzo apetyczne warstwy
Dziękuję:)Zadowolona to mało powiedziane, ona jest szczęśliwa, a tort wygląda rewelacyjnie! mniam:)
Zadowolona to mało powiedziane, ona jest szczęśliwa, a tort wygląda
Dzięki:)rewelacyjnie! mniam:)
Sto latek dla wnusi . Babciu super torcik. Piekłam swojej chrześnicy na dwa latka i także wszystkich zachwycił. Taka babcia to bezcenny Skarb :)
Sto latek dla wnusi . Babciu super torcik. Piekłam swojej chrześnicy na dwa
Dziękujemy :)latka i także wszystkich zachwycił. Taka babcia to bezcenny Skarb :)
usmiech dziecka - bezcenne - super, a tort pysznie wyglada i czekam na przepis bo wyglada smacznie
usmiech dziecka - bezcenne - super, a tort pysznie wyglada i czekam na przepis
Zupełnie zapomniałam wstawić, już jest, zapraszam:) http://wielkiezarcie.com/recipe100606.htmlbo wyglada smacznie
Dzisiaj nasza szarlotka kruszonkowa, jeszcze cieplutka:)
http://wielkiezarcie.com/recipe92356.html
Uwielbiam wszystko co z jabłkami. W lipcu każę sobie upiec taką samą szarlotkę...
Apetycznie wygląda:)) My dojadaliśmy resztki motylka:))
Ja wlasnie pieke http://wielkiezarcie.com/recipe56548.html , kiedys wyszlo, wiec licze ze teraz tez wyjdzie :)))
Ja wlasnie pieke http://wielkiezarcie.com/recipe56548.html ,
U Rózyczki wygląda przesmacznie;)kiedys wyszlo, wiec licze ze teraz tez wyjdzie :)))
Mi tak pieknie nie wyroslo, ale do zjedzenia :)))
Jak wyjdzie mega zakalec to zrób bajaderki. Wszyscy zjedzą ze smakiem jeśli lubicie kakao i bakalie. Mi babki wychodzą jednak kiedyś wyłączyli prąd jak wsypałam proszek do ubitych jajek z cukrem. Miała być babka na oleju banalnie prosta a wyszedł mega zakalec.
Tarta orzechowa. Pyszna!
Ale to musi byc pyyyyszne :))) moge link do przepisu ?
Proszę bardzo:)
http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-tarty/499-przepis-na-tarta-orzechowa
Dziekuje :)))
Karpatka Anes,pyszna!!!
Drożdzówka z makiem.
Aaaale wyżerka .... i ten lukier lśniący .... )) Smacznego ))
Drożdzówka z makiem.
O jenyyy!! Ale pyszotka;))Jakie pysznaiste ... to jest zawsze udany zwiazek ..jabłko chyba z cynamonem i ... mączne . :))
Sernik z ricotty i mascarpone z truskawkami
Sernik z ricotty i mascarpone z truskawkami
Po jakiego czorta tu wlazłam...pyszota:))))Makusiu, dziękuję!
Oj pyszota :) Chłop zabrał mi talerz z moim kawałkiem krzycząc (z zamkniętej już przede mną sypialni), że on nie pozwoli, bym takie paskudztwo jadła i on się poświęci i zje za mnie! :)
Makusiu, dziękuję! Oj pyszota :) Chłop zabrał mi talerz z moim
a to łobuz:))kawałkiem krzycząc (z zamkniętej już przede mną sypialni), że on
nie pozwoli, bym takie paskudztwo jadła i on się poświęci i zje za mnie!
:)
Nie masz więcej? Ale pysznie wygląda, jestem pożeraczką wszystkich serników na świecie:)
Dla WZtowych gości zawsze się znajdzie kawałek :)
Jeno , żem jękła ... ooooo ja cieeeeeeeee ))) i dalej siorpię pu - erh ..))
Z pewnością i dla mnie zostawiłaś kawałeczek pychotki (liczę na to)? Mniammmm....
wprawdzie nie mój wypiek ale smakował przepysznie:)
wprawdzie nie mój wypiek ale smakował przepysznie:)
Śliczniutki:)))cudny :)
tort urodzinowy upieczony dla kuzyna, a że trenuję piłkę nożną więc nie mogłobyć nic innego jak:
i w przekrojuŚwietna "piłka" :))
Pijana śliwka z okazji urodzin męża :) Jutro wielkie krojenie :)
Ciasto rabarbarowo-jabłkowo-wiśniowe pod kruszonką
Torcik Pavlova
Karpatka i sernik http://wielkiezarcie.com/recipe47457.html
Bardzo, bardzo puszyste rogale śniadaniowe :)
Serowa krówka....mniam http://wielkiezarcie.com/recipe56256.html
Ciasto z kremem waniliowo-śmietankowym.
Szukam i nie mogę odszukać przepisu, można prosić przepis na to cudo?
ciasteczka marchewkowe z kaszy jaglanej
Tort bezowy z kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady, z moimi ukochanymi czereśniami :)
(dzisiaj u nas Dzień Mamy )
Cuś tak czuje ,że Rysio w tym kremiku maczał paluszki , dlatego taki smaczny .. prawdaż ?
O nie, nie... RyS razem z resztą był zajęty praca nad laurką i wręczaniem kwiatów. Dzis musiałam radzić sobie sama :) ale ile to radzenia, łącznie 2h i tort gotowy do jedzenia :)
Szkoda, że nie jestem mamą to wprosiłabym się na kawałek. Pod pretekstem wspólnego świętowania tego wyjątkowego dnia
Dziś u mnie otwarcie sezonu rabarbarowego :)
"Szpitalne" rabarbarowe, tym razem w połączeniu ze skórką pomarańczową własnej roboty. Bardzo udany duet :)
Ciasto z wiśniami i czekoladą z przepisów Moniki09
Ciasto słonecznikowe
Placek z rabarbarem-wg zosia-k.
drożdżowe z rabarbarem i kruszonką(dużą ilością kruszonki) i bajaderki
drożdżowe z rabarbarem i kruszonką(dużą ilością kruszonki)
Hope po co to napisałaś. Chodzi za mną już od dwóch tygodni i powstrzymuje się aby robić . Ja na diecie a zjadłabym pewnie pół blaszki sama.
Chleb na zakwasie ze śliwkami i słonecznikiem
Zaraz, zaraz jaki był Twój adres ???. Taką kromkę bym zjadła i pewnie nie ostatnią.
Dzisiaj ... schwarzwald torte
U nas dziś ciasto budyniowe z kruszonką wg lexi27 - w wersji ze śliwkami.
Wspanialy sernik autorstwa Bahati.
O jak pięknie wygląda!!! :* Mam nadzieję, że się nie zawiodłaś :)
Absolutnie nie, sernik jest bardzo, bardzo pyszny.Te niemieckie truskawki byly troche wodniste....dolozylam jeden listek zelatyny. Reszta jak u Ciebie, facet oszalal na jego punkcie !!!!
Bardzo się cieszę :)
S'MORES cupcakes :) niemożliwie słodkie ale przepyszne!
Chyba przez te Twoje piekne wypieki juz nie bede tu zagladac, bo ani u mnie czasu ani zdolnosci :(( Moje oczy pozeraja okran, "zazdroszcze" :)))
Zdolności nie trzeba a czasu faktycznie mam sporo :) Dziękuję za miłe słowa :)
Ciasto z rabarbarem, różowa bezą i kruszonką.
Na weekend robiłam dla sąsiadów sernik z brzoskwiniami (oczywiście Smakosi) i tort śmietanowy taki tam...
super ten torcik i na pewno smaczny :)
Na weekend robiłam dla sąsiadów sernik z brzoskwiniami (oczywiście
Śliczny tort:)Smakosi) i tort śmietanowy taki tam...
Dziękuję Wam!
Winogrona posmarowałam pędzelkiem -galaretką cytrynową rozpuszczoną w niecałej szklance wody i lekko tężejącą. Czasami zamiast cytrynowej -smaruję agrestową,
Czym polałaś winogrono, że się tak świeci?:)
ulla* odpisała. Tylko o pozycje wyżej się podpięła
Dawno nikt nic nie piekł, wobec tego ja częstuję bułeczkami z serem.
Mniam:)
Za bułeczki dziękuję i się częstuję Częstuj się też .... melduję,że piekłam,ale nie miałam chwili wstawić zdjęcia,było urodzinowo dla męża- karpatka i torcik czekoladowy z wisniami...
Wszystko smakuje wyśmienicie ..a tak rozgladam się za ciachem z rabarabrem , już wypróbowałaś ?
Dzięki, to są zaległe ciasta....te z rabarbarem może jutro,a napewno w sobotę drugie(na wynos)....dam znać..tylko żeby rabarbar był na rynku,bo dziś była posucha,marne kilka patyków...buuu
Ja cieeee dzięki, torcikiem czekoladowym się poczęstowałam, a karpatkę też zdołam wszamać. U mnie takie wypasione ciasta będą na Dzień Matki
Do kawusi ..robi się kora orzechowa. Blaty upieczone, krem sie studzi. Natomiast chlebek już po próbie generalnej.
chleb na zakwasie
chleb z dodatkiem żurawiny
Maślane ciasteczka, dekorowane z dziećmi w deszczowe popołudnie :)
wow! jaka precyzja!
Lukier był bylejaki, nakładałyśmy wykałaczkami i smarowałyśmy patyczkami do lodów :) 3 godziny minęły w ekspresowym tempie :)
Czuje Ryśka paluszki .. ))) Suuuperaśne .. !
Ryśka paluszki... oblizane, na bieżąco zjadała swoje "dzieła" :D
Piękne te ciasteczka, bardzo pomysłowo ozdobione
Tak... umiem narysować kaczkę i kota z tyłu... i to koniec moich "umiejętności " :D
a ja jeszcze potrafię z tyłu narysować słonika i pieska
To może pomyślimy o jakiejś spółce :D
Nie ma sprawy, mogę też pomóc wypiekać, czasu mam sporo
O to super! :)
Mój chłopisko jest uzdolniony plastycznie, będzie nam szablony rysował
Mój zrobi nam rzutnik :) będzie spółka jakich mało !
No to pomysł na interes mamy, tylko jak pokonać problem z odległością
ja mogę po Was sprzątać:) wielu rzeczy mogłabym się od Was nauczyć przy okazji...:)
To może tygodniowe szkolenie u mnie? Tylko weź ciepłe ubrania i kalosze :)
koniecznie portki w gumkę:) bo po tygodniu takich frykasów jakie serwujesz tylko w to bym tyłek wcisnęła:)
... i jeszcze miseczki z ciasta filo, które czekają na krem i owoce :)
Jaaaaaakie śliczniusie ... Zapisuję się do Ciebie na kurs wyrobu i wypieku ciasta '' filowego '' )))
Zapraszam, wiesz, gdzie mnie znaleźć :)
Ciacho z rabarbarem.
http://wielkiezarcie.com/recipe100960.html
Już się przysiadam, tak ładnie podane :)
Zapraszam:)
O,widzę,że masz nowy przepis z rabarbarem, zapisałam sobie, smakowicie wygląda!
Wczoraj zrobiłam ciasto z rabarbarem,ale stwierdziłam,że za mała blaszka (ciasto dolne za wysokie),za mało kruszonki i bez piany lepsze będzie...ogólnie wyszło smaczne:
Dzisiaj upiekłam ponownie modyfikując,ale już zdjęcia nie robię,bo cała blaszka wybędzie z domu..
Bardzo apetyczne Twoje ciacho, piekę teraz jeszcze jedno, bo po tym małym już sladu nie ma:) Tym razem z mojego przepisu na szarlotkę kruszonkową, tylko zamiast jabłek, dałam rabarbar:)Zobaczymy jak wyjdzie.
Debiut z ciastem filo :)
To moje drugie ciacho z rabarbarem i pianką. Dzięki bogdzi, zrobiłam nadzienie rabarbarowe wg jej rady, nie podsmażałam rabarbaru z cukrem , tylko pokroiłam na małe kawałki, posypałam kisielem , wymieszałam i wyłożyłam na ciasto. Trochę się bałam wyłożyć na surowe ciasto, żeby nie puściło za dużo soku,więc je podpiekłam.
Wyszło rewelacyjne, bogdziu bardzo Ci dziękuje:)
Bardzo proszę Mamo, cieszę się, że moja rada się przydała, ja także mnóstwo inspiracji czerpię z twoich przepisów.
W piekarniku właśnie siedzą muffiny z cukrem wg ilka76. Z małą modyfikacją - dodałam gorzkiej czekolady.
Dopisano 13-05-25 16:19:23:
I już stygną..:)
Zaoraszam do nowego wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=575918&post=575918