Zwracam się z prośbą bo nie mam za wiele czasu a przeszukuję przepisy i sama nie wiem jeszcze co mam zrobić ...Potrzebuję zrobić przekąski do ręki ,tak na jeden kęs ,będzie to bez talerzyków .
A chciałoby się Tobie "ukulać" klopsiki jak orzeszki na 1 kęs ? Wbrew pozorom robi się szybko i smaży też - wystarczy kilka minut potrząsać patelnia.
Na 1/3 część mini klopsików połóż kawałeczek papryki - i wbij wykałaczkę. Na drugą część połóz kwadracik żółtego sera i ciutek ogórka koktajlowego - i wbij wykałaczkę. Na trzecią część cebulkę konserwową - i wykałaczkę. Jeśli przygotujesz sobie produkty, to już praca idzie " taśmowo " a taca będzie bardzo apetyczna i kolorowa. Niestety - nie mam przykładowej fotki
Mam też w swoich przepisach " kanapki ogrodowo - imprezowe " - b. proste wykonanie - znikają migiem.
Produkty na kanapki w przepisie.
Dopisano 14-10-13 23:25:31:
Jeszcze przypomniałam sobie o mało popularnej w Polsce przekąsce ( a szkoda ! ) - krążki cebulowe w cieście - pieczone we frytkownicy. Chrupiące i pyszne, a obok 2 - 3 miseczki z zimnymi ostrymi sosami - np. tzatziki.
Bardzo dziękuję za propozycje ...na pewno coś z nich wybiorę ,kuszą mnie grzanki ,kuleczki z mięsa mielonego i roladki z tortilli ...:) Niestety specjalistką od muffin nie jestem ...
Jak macie jeszcze jakieś pomysły to bardzo proszę ...w zasadzie do czwartku mam jeszcze czas na listę ...
Propozycji być może byłoby więcej, ale jak piszesz - na 1 kęs bez talerzyka - to coś, co z wykałaczki nie spadnie i "pan sobie krawata nie pobrudzi" np. śledzikiem.... Są też zakąski które powinny być ciepłe - np. nadziewana pieczarka - pychota ! ale na zimno jest b. ciężkostrawna, albo zimna grzanka to już nie grzanka...
Zawsze ładnie wygląda i smakuje taca wędlin "przetykanych" marynowanymi grzybkami, korniszonami, czy czerwoną papryką (porcyjki na sałacie) deska serów ( też porcyjki ) koszyczek z kromeczkami bagietki - i obok 3 miseczki ze smarowidłem jakimś - np. smalec ze skwarkami, pasztet, gęsty sos tzatziki czy pikantna pasta ze szynki i jaj itp... - b. kolorowo.
Dokładnie tak jak piszesz ...nie może spaść i nie może pobrudzić ,odpadają wszelkie sałatki ,o pieczarce faszerowanej czy panierowanej też myślałam :)...
Będzie to wernisaż mojej przyjaciółki (wszystko na stojąco) dlatego staram się jak mogę i bardzo dziękuję za Wasze sugestie ...bo mimo ,że czasami pustka w głowie i czasami tysiące myśli i przepisów lata ...to Wasze propozycje są czasem tą "kropką na i" ..:)
...jeśli idzie o ,,moje grzanki" to akurat podawane są na zimno.... w nich idzie o pastę i opieczony, chrupki ,,spód" do podania, ale równie dobrze smakuje na krakersach :)
Zwracam się z prośbą bo nie mam za wiele czasu a przeszukuję przepisy i sama nie wiem jeszcze co mam zrobić ...Potrzebuję zrobić przekąski do ręki ,tak na jeden kęs ,będzie to bez talerzyków .
Myślę o zawijańcach z parówką od MIENTY ...
http://wielkiezarcie.com/recipe76038.html
o krakersach z twarożkiem i orzechem ,małych ogórkach konserwowych owiniętych szynką ,koreczkach z serem i oliwką ...
Co jeszcze ???
...może moje grzanki podpasują Ci
http://wielkiezarcie.com/recipe104898.html
A chciałoby się Tobie "ukulać" klopsiki jak orzeszki na 1 kęs ? Wbrew pozorom robi się szybko i smaży też - wystarczy kilka minut potrząsać patelnia.
Na 1/3 część mini klopsików połóż kawałeczek papryki - i wbij wykałaczkę. Na drugą część połóz kwadracik żółtego sera i ciutek ogórka koktajlowego - i wbij wykałaczkę. Na trzecią część cebulkę konserwową - i wykałaczkę. Jeśli przygotujesz sobie produkty, to już praca idzie " taśmowo " a taca będzie bardzo apetyczna i kolorowa. Niestety - nie mam przykładowej fotki
Mam też w swoich przepisach " kanapki ogrodowo - imprezowe " - b. proste wykonanie - znikają migiem.
Produkty na kanapki w przepisie.
Dopisano 14-10-13 23:25:31:
Jeszcze przypomniałam sobie o mało popularnej w Polsce przekąsce ( a szkoda ! ) - krążki cebulowe w cieście - pieczone we frytkownicy. Chrupiące i pyszne, a obok 2 - 3 miseczki z zimnymi ostrymi sosami - np. tzatziki.Ktoś niedawno podawał przepis na fajne muffiny, na słono (czy to nie Iwcia przypadkiem?), chyba byłyby smaczną i poręczną przekąską:
Link za chwilkę, jak znajdę je w ulubionych... i już (mam nadzieję, że z "łapką"):
http://wielkiezarcie.com/recipe111800.html
Pozdrawiam Autorkę!!!
...hi hi :) też teraz o nich pomyślałam... Pozdrowionka :))
http://wielkiezarcie.com/recipe46317.html roladki od Alicja64
Bardzo dziękuję za propozycje ...na pewno coś z nich wybiorę ,kuszą mnie grzanki ,kuleczki z mięsa mielonego i roladki z tortilli ...:) Niestety specjalistką od muffin nie jestem ...
Jak macie jeszcze jakieś pomysły to bardzo proszę ...w zasadzie do czwartku mam jeszcze czas na listę ...
Propozycji być może byłoby więcej, ale jak piszesz - na 1 kęs bez talerzyka - to coś, co z wykałaczki nie spadnie i "pan sobie krawata nie pobrudzi" np. śledzikiem.... Są też zakąski które powinny być ciepłe - np. nadziewana pieczarka - pychota ! ale na zimno jest b. ciężkostrawna, albo zimna grzanka to już nie grzanka...
Zawsze ładnie wygląda i smakuje taca wędlin "przetykanych" marynowanymi grzybkami, korniszonami, czy czerwoną papryką (porcyjki na sałacie) deska serów ( też porcyjki ) koszyczek z kromeczkami bagietki - i obok 3 miseczki ze smarowidłem jakimś - np. smalec ze skwarkami, pasztet, gęsty sos tzatziki czy pikantna pasta ze szynki i jaj itp... - b. kolorowo.
Dokładnie tak jak piszesz ...nie może spaść i nie może pobrudzić ,odpadają wszelkie sałatki ,o pieczarce faszerowanej czy panierowanej też myślałam :)...
Będzie to wernisaż mojej przyjaciółki (wszystko na stojąco) dlatego staram się jak mogę i bardzo dziękuję za Wasze sugestie ...bo mimo ,że czasami pustka w głowie i czasami tysiące myśli i przepisów lata ...to Wasze propozycje są czasem tą "kropką na i" ..:)
Bardzo dziękuję :)
...jeśli idzie o ,,moje grzanki" to akurat podawane są na zimno.... w nich idzie o pastę i opieczony, chrupki ,,spód" do podania, ale równie dobrze smakuje na krakersach :)
A takie malizny, by Ci odpowiadały? Nieduże, można szamać bez talerzyków, nad dłonią dosłownie. Dobre na ciepło i na zimno :)
http://wielkiezarcie.com/recipe112030.html
Polecam te przekąski:
http://wielkiezarcie.com/recipe59316.html
http://wielkiezarcie.com/recipe38495.html
http://wielkiezarcie.com/recipe38966.html
http://wielkiezarcie.com/recipe58437.html
Dopisano 14-10-15 12:17:44:
http://wielkiezarcie.com/recipe22316.htmlhttp://wielkiezarcie.com/recipe95680.html
a tak naprawde w srodek możesz włożyć co chcesz. Serek i szynkę, paste jajeczną, parówkę itd.