Dziś rogalików brak ,ale są muffinki czekoladowe,część z pokruszonymi bezami ... Z kremem budyniowym , z dodatkiem mascarpone... trochę się pobawiłam nową zabawką ;) :D
Zamawiam te po lewej :) U nas dziś, eeeee... aż głupio się przyznać: po cukierku bounty. Ale zrobiłam też domowy kisiel śliwkowy - podrabiałam słodką chwilę z rozgrzewającej serii - tylko zdjęcia wciąż na aparacie siedzą.
Przepiękny ten Twój makowiec - uwielbiam takie, mogłabym prosto z blachy - do deski, a tym bardziej do fajansu w ogóle by nie dotarły. Tak pozazdrościłam, że właśnie z resztki białego maku dwa swoje (ino brzydsze) ukręciłam i sobie rosną w jeszcze nienagrzanym piekarniku :) Jutro będą na drugie śniadanie do kawy do pracy :)
Megi, jesteś szybka jak błyskawica... dziękuję i wiesz co, znam ten jabłecznik, ale o! mistrzyni! tak go pięknie wykonałaś i zaprezentowałaś, że go ... nie poznałam... cudnie wygląda, jak zresztą wszystkie Twoje dzieła. Dziękuję i pozdrawiam.
...misiu, a ja tak z innej beczki, bo kiedyś w śniadaniowym pisałam, ale nie zauważyłaś pewnikiem....hmmm, no....chodzi o przepis na tatar ze śledzika....napiszesz mi pw?
W okresie grzewczym bez problemu nawet w miseczce w szafce długo poleżą, a robiłam kilka porcji w zeszłym roku i trzymane w pudełku po dużym, dziecinnym kakao jedliśmy nawet dwa miesiące:)) Były równie pyszne co świeże:D
W misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym jajku, miksując. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, następnie mleko i wodę, zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Ciasto podzielić między przygotowane 21 cm okrągłe formy, wysmarowane masłem, posypane mąką i z wyłożonym papierem dnem. W zależności od piekarnika pieczemy na raz kilka porcji. Warstw powinno być około 12-15. Pieczemy około 8 minut w 180 stopniach C. Ciasto jest gotowe, gdy przestaje syczeć. :) blaty studzimy a w międzyczasie przygotowujemy masę:
400g cukru
230 ml mleka skondensowanego
150 g gorzkiej czekolady
110g masła
W średniej wielkości garnku łączymy mleko i cukier, podgrzewając na wolnym ogniu, dodajemy masło i czekoladę mieszamy do rozpuszczenia i połączenia. Zwiększamy ogień i gotujemy 10 minut, mieszając. Masa będzie rzadka ale stygnąc pięknie zgęstnieje. Smarujemy placki masą, jeszcze ciepłą, jeśli troszkę wypływa to bardzo dobrze, tak powinno być. Wierzch i boki smarujemy pozostałą masą, zbierając ku górze wszystkie krople masy, które spłynęły na talerz. Ciasto przechowujemy w temperaturze pokojowej, najlepsze jest do 2 dni od przygotowania.
Reniu ...bardzo chętnie ale będzie tylko jedna focia .. )) Sernik robi się błyskawicznie i chyba od 30 lat trzymamy się tej recepturki .. Sezonowo pod galaretkę można położyć jagodowe : maliny, truskawki, jagody itp .. ))
Łooocie Zosia zawinęła w pudełeczko i na drogę nam dała . Serniczek swoje przeżył ... drogą w remoncie na kolankach piastowany . Po lekkim mak-upie nawet apetycznie wygląda ))
Ciasto znam, z roznymi owocami juz pieklam.............Twoje bardzo apetyczne i pewnie pyszne, a lyzeczka zachwyca " mucha nie kuca" jak mawial moj szwagier.
wczoraj był sernik wiedeński a dzisiaj machnęłam herbatniki Garibaldi z żurawiną. Fotka przed chwilką robiona, już po ciemku więc i niewyględna, ale ciacha przepyszne są
Łooj Krysiu .. foteczka niczego sobie a takie ciasteczka to kiedyś jadałam ..rozpływają się w ustach i ten smak słodko- kwaśnej żurawiny... rarytasio ))
Chciałabym powiedzieć, że sernik żurawinowy, ale niestety tylko zdjęcia zostały - ciasto już spałaszowane. W Święta będzie powtórka, może w jakiejś wersji z ciemnym spodem i białą czekoladą... muszę pomyśleć :) http://wielkiezarcie.com/recipes/151364772403835252
Normalnie rozpusta :) U Bahati również :) Ja miałam piec torcik marchwiowy, ale coś mi humor nie dopisuje - a jeśli mam przeczucie, że w związku z tym ciasto się nie uda, to muszę się trzymać z daleka od pieczenia, bo jeszcze mnie przeczucie nie zawiodło - zawsze wyszła kicha :D Więc lepiej zabiorę się za coś innego, np. za poproszenie ekspresu, żeby zaparzył poobiedną kawę ;)
... Sie nie ma co rumienić ...od dzisiaj sprawdzam nowe połączenia InterCity i gnam na słodkości. Logistyczne ogarnę w w jeden dzień )) Na Centralnym czy na Zach. mam wysiąść )).
Fajną masz tę blachę bardzo. Ładnie takie rzeczy się prezentują i fajnie na zdjęciach wychodzą. Tylko najczęściej niestety nie ma miejsca na trzymanie, a sięga się po nie parę razy w ciągu zimy.
Bakalie, skorki, soki, cukier i rum mieszamy, odstawiamy na noc do lodowki. Po tym czasie podgrzewamy razem z maslem do zagotowania, zmniejszamy ogien i gotujemy przez 5 minut. Odstawiamy do przestudzenia, na pol godziny. Dodajemy reszte skladnikow i dokladnie mieszamy. Wysoka, 23-24 cm okragla forme wykladamy papierem do pieczenia. Najpierw dno, pozniej podwojnie boki. Z zewnatrz obwijamy podwojnie zlozona gazeta/papierem. Papier i wewnatrz, i na zewnatrz powinien wystawac z formy. Do przygotowanej formy wlewamy ciasto. Pieczemy 2-2,5 h w 150st C. Sprawdzamy patyczkiem. Wyjmujemy z piekarnika, nakluwamy patyczkiem i polewamy 3 (dodatkowymi) lyzkami rumu. Zostawiamy do ostygniecia. Wyjmujemy z formy, odklejamy papier, owijamy folia spozywcza i zamykamy w puszce. Dokarmiamy co tydzien, az do ostatniego tygodnia przed swietami, mozemy tak je dokarmiac i 3 miesiace. Dojrzale odwracamy, mozemy posmarowac podgrzanym, przetartym przez sito dzemem morelowym i udekorowac owocami lub oblozyc marcepanem i masa cukrowa.
Moje pieczone jest w...puszce po ciasteczkach, swietnie sie sprawdzila. :)
A to ja taki przepis na leżakujące, ciężkie, bakaliowe i dokarmiane mam od dawna w zbiorach - bardzo je lubię - właściwie to strasznie dawno go nie robiłam, rozmarzyłam się :) http://wielkiezarcie.com/recipes/30000222
Maslo ucieramy z cukrem przez 3 minuty, do uzyskania puszystej masy, dodajemy reszte skladnikow, miksujemy. Ciasto jest sypkie, jednak laczy sie, gdy scisniemy je w dloni. Blaszke 20x30 cm wykladamy papierem, przesypujemy ciasto i ugniatamy dokladnie, pieczemy w 180'st C przez 12 minut, odwracamy forme i pieczemy jeszcze 10 minut, do zezlocenia. Studzimy.
Torcik za zimno :)
"Wiewiórka" na jutro już napoczęta..:)
Szarlotka "Chrup Chrup" z połówkami jabłek i różowym lukrem :)
Torcik bezowy daquoise
babka mocno waniliowa na kremówce pieczona
Dziś rogalików brak ,ale są muffinki czekoladowe,część z pokruszonymi bezami ... Z kremem budyniowym , z dodatkiem mascarpone... trochę się pobawiłam nową zabawką ;) :D
Ale fajowe :D
A ja wróciłam z porządnego spaceru z psem i zabieram się za rogale pseudomarcińskie :D
Dziękuję :)U mnie były rogale w niedzielę ,dlatego dziś muffinki ;)
ja dziś puszyste omlety z ananasem i bitą śmietaną
Cynamorolki :) z lukrem serowym.
Nasz ulubiony Murzyn.... Upieczony w maszynie do chleba:))
Zosine roladki )))
Pychotki! Siostry i obie zdolne :)
Zamawiam te po lewej :)
U nas dziś, eeeee... aż głupio się przyznać: po cukierku bounty. Ale zrobiłam też domowy kisiel śliwkowy - podrabiałam słodką chwilę z rozgrzewającej serii - tylko zdjęcia wciąż na aparacie siedzą.
Jak Zosine, to biere
Słodki wątek już niebezpiecznie na drugiej strony no to przerzucam na ''sam przójd'' z Warkoczem Makowej Panienki . Można z deski, można z fajansu ))
OOoooo Jjacie
Przepiękny ten Twój makowiec - uwielbiam takie, mogłabym prosto z blachy - do deski, a tym bardziej do fajansu w ogóle by nie dotarły. Tak pozazdrościłam, że właśnie z resztki białego maku dwa swoje (ino brzydsze) ukręciłam i sobie rosną w jeszcze nienagrzanym piekarniku :) Jutro będą na drugie śniadanie do kawy do pracy :)
W łikend muffinki z kremem oraz z zatopioną bezą... tym razem dla syna na parapetówkę ;)
Gdzie ta parapetówka i kiedy ..
.. te bezikowe muffinki to strzał.
Madziu parapetówka odbyła się w sobotę ... wszystko podobno połknięte ... ale zawsze mogę zrobić następne :)
Smakowite cudeńka... :))
Jak już pisałam na fejsie, superowe ;) Idę przepisu szukać :P
Madziu ... przepis podstawowy na muffinki z dodatkiem roztopionej czekolady lub kakao ,na wierzchu ułożone bezy i upieczone :)
Do herbaty na śniadanie buła z konfiturą cytrusową :)
Drożdżowe ciasto z owocami i kokosowo-owsianą kruszonką :)
Lea lecem do Ciebie
.
Misiui czekam na Ciebie, jeszcze cieplutkie... :))
Mniammm :)
adwokatowe
Krysiu..ale cudne:)
można przepis:)?
Szarlotka(moja) i drożdżówki z masą orzechową(zosine )
szarlotka /jabłecznik/ cudna...a przepis jest gdzieś?
Zuziu proszę bardzo, polecam serdecznie :
http://wielkiezarcie.com/recipes/30091776
http://wielkiezarcie.com/recipes/30003566
Megi, jesteś szybka jak błyskawica... dziękuję i wiesz co, znam ten jabłecznik, ale o! mistrzyni! tak go pięknie wykonałaś i zaprezentowałaś, że go ... nie poznałam... cudnie wygląda, jak zresztą wszystkie Twoje dzieła. Dziękuję i pozdrawiam.
Kruche ciasto z owocami ,budyniem śmietankowym i kruszonką:)
Wyborne... :)
Ale wspaniałości!
U mnie niespodziewanie było drożdżowo - makowo (i teraz jakoś to to zamrozić)
Wyprodukowane z pomocą synusia w ,,łikend" Pierniczki bez miodu:))
Iwciu przepiękne ... Podzieliłabyś się przepisem ? :)
A prociem bardzo;)
http://wielkiezarcie.com/recipes/30012440
...misiu, a ja tak z innej beczki, bo kiedyś w śniadaniowym pisałam, ale nie zauważyłaś pewnikiem....hmmm, no....chodzi o przepis na tatar ze śledzika....napiszesz mi pw?
Dzięki :) Wysłałam Ci pw.
Iwciu, czy te pierniczki to juz na święta?
:D nie ma szans, bo już prawie ich nima:)) Ale Bubuś nie mógł się doczekać....za niedługo kolejne robimy....:)
No tak, nie dziwne, u mnie też by nie doczekały :D
Chodziło mi o to czy długo je można przechowywać :P
W okresie grzewczym bez problemu nawet w miseczce w szafce długo poleżą, a robiłam kilka porcji w zeszłym roku i trzymane w pudełku po dużym, dziecinnym kakao jedliśmy nawet dwa miesiące:)) Były równie pyszne co świeże:D
Dziękuję :)
Na życzenie młodszego "dzieciaczka" koperty z budyniem i wiśnią oraz rogaliki z budyniem ... wszystko z ciasta krucho- drożdżowego :)
Misiu..cudne..Moje smaki:)
Dzięki
.
Agniś .. nie kuś, nie kuś... logistycznie mogę ogarnąć : wpaść na caffe i rogaliczki i wrócić do domu
.
Madziu ja będziesz w centralnej Polsce to daj znać ... u mnie drzwi otwarte
.
Nie ważny Chopin , nie ważne Łazienki, można i centrum Kopernik pominąć ale gościna u naszej Agnieszki to zaszczyt wielki
... Pomyślimy .. )))
Jak poetycko napisane :) .Megi jesteś WIELKA
.
Smaczniutko wyglądają :)
Dzięki Mggi
.
Tradycyjne Smith Island cake.
Bahati super ,czekam na przepis... jak nie tu to na fb :)
Bahati, wykonanie takiego ciacha wiąże się z posiadaniem ogromnej cierpliwości.Podziwiam ogromnie :)
Dzięki
.
Ciasteczka maślane miętowe :)
o, miętowe... piekłam kiedyś, ale przepis gdzieś "wyszedł"... będzie wstawiony? a może już jest?
Proszę bardzo, oto one :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/5926880754755973813
Dzięki ogromne, już widziałam też przepis.
Sernik :)
Ciasteczka maślane owsiane. Niedługo będzie powtórka, bo dobre bardzo :)
krążków drożdżowych nasmażyłam
Oj zjadłabym :)
Sernik na zimno ... ''zosiny''
Wygląda bardzo apetycznie. Możesz wrzucić przepis?
Reniu ...bardzo chętnie ale będzie tylko jedna focia .. ))
Sernik robi się błyskawicznie i chyba od 30 lat trzymamy się tej recepturki ..
Sezonowo pod galaretkę można położyć jagodowe : maliny, truskawki, jagody itp .. ))
Super. Z góry dziękuję
No właśnie, ten sernik wygląda przeapetycznie!
Łooocie Zosia zawinęła w pudełeczko i na drogę nam dała . Serniczek swoje przeżył ... drogą w remoncie na kolankach piastowany . Po lekkim mak-upie nawet apetycznie wygląda ))
Mniam, jak Zosiny to ja też czekam na przepis :)
Pierniczki z bakaliami...jakieś 150 sztuk...popakowane, jutro idą "do ludzi" ;)
Wreszcie i ja go upiekłam:) Leśny mech, z bitą śmietaną i brzoskwiniami:) Pycha, będą powtórki:)
Jaki piękny ten mech .... aż oko cieszy zielenią o jęzorku nie wspomnę ..))
Dziękuję Megusiu :*
Piękne zdjęcie i apetyczne! I jeszcze tak na bogato - same rubiny:))
Tak jakoś wyszło Iwett:) Dziękuję za miłe słowa :)
Nie ma za co! Podeślij kawałek....
Juz pakuję
Masz bardzo piękną łyżeczkę :)
Mech też super!
Ciasto znam, z roznymi owocami juz pieklam.............Twoje bardzo apetyczne i pewnie pyszne, a lyzeczka zachwyca " mucha nie kuca" jak mawial moj szwagier.
Ciasto prezentuje się przepięknie, a szczególnie ładniutka wyszła ta soczysta zieleń i łyżeczka też cudna... :))
Dziękuję Wam :)
Nie ukrywam że łyżeczka też mi się podoba, przyjechała do mnie z Turcji:)
Reszta ciasteczek z masłem orzechowym i nutellą - i znów po południu będzie trzeba coś upiec :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/5503749868443385502
Mus jablkowy z cynamonem, masa sernikowa jak na najlepszy sernik, wszystko w cieście drożdżowym, maślana kruszonka. Odrobina cukru pudru...cudo. :)
Ooooo.....nieważna odległość.....lecę
Jak zwykle, cudna pyszotka... :))
Börek w wersji na słodko :)
Bułeczki jagodzianki
OJ !!jakie pikne!!!


Super ''chemiczny sernik ''
Megi, a tą piękną górę zrobiłaś coś w stylu mus z owoców + galaretka? Śliczny serniczek:))
Tak Iwciu ... mus truskawkowy zagęszczony galaretką - reszta truskawek wylądowała w szklanicach i galaretce.
Mmmm....
dzięki za info:))
Torcik kawowo-czekoladowy zakropiony spirytusem
Ale pycha!
Ciastka Czekoladowe z nutą korzenną :)) ...wieczorny wypiek.
Śmietankowo-malinowe...''zosine''
Rewelka :)
Ciacho korzenne z jabłkami i orzechami oraz rogaliki z marmoladą :)
Łoooo .... rogaliki jak za mną chodzą,że chyba poczynię i .. zaczynię )))
Poczynione ... )) siedzą grzecznie w piekarniku. Jak znalazł na poniedziałkowy grudniowy ranek.
Łoj ... już ślina cieknie :)
Z porzeczkami,jabłkami i kruszonką :)
Ciasto bananowe z orzechami laskowymi i jabłkami :)
Ciasto bananowe...
Śliczny banana bread....i jakie orzeszki duże...mniam:)
Dziękuję Iwciu :) Orzeszki są dodane w całości... :)
U nas sernik na herbatnikach, mikołajkowy :)
wczoraj był sernik wiedeński a dzisiaj machnęłam herbatniki Garibaldi z żurawiną. Fotka przed chwilką robiona, już po ciemku więc i niewyględna, ale ciacha przepyszne są
Łooj Krysiu .. foteczka niczego sobie a takie ciasteczka to kiedyś jadałam ..rozpływają się w ustach i ten smak słodko- kwaśnej żurawiny... rarytasio ))
Łoooj!-że tak skopiuję Meguś:) za sprawdzony przepis na takie pysznosci to bym się nie obraziła....
a zajrzyj do mnie to doczytasz przepis :)
Ostatnio.. powtórka "wiewiórki" i muffinki czekoladowe, no i pierniczki (miękną, póki co i czekają na dekoracje;))..
Chciałabym powiedzieć, że sernik żurawinowy, ale niestety tylko zdjęcia zostały - ciasto już spałaszowane. W Święta będzie powtórka, może w jakiejś wersji z ciemnym spodem i białą czekoladą... muszę pomyśleć :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/151364772403835252
Na szybko jabłkowo- truskawkowe a w zasadzie zamiennikowe zamiast mleka - śmietanka rozcieńczona wodą .. ))))
Taki mroźny powiew lata - piękne
Jeszcze ciepłe ciasto, lukier i truskawki - trudno było poczekać )))
Normalnie rozpusta :) U Bahati również :)
Ja miałam piec torcik marchwiowy, ale coś mi humor nie dopisuje - a jeśli mam przeczucie, że w związku z tym ciasto się nie uda, to muszę się trzymać z daleka od pieczenia, bo jeszcze mnie przeczucie nie zawiodło - zawsze wyszła kicha :D Więc lepiej zabiorę się za coś innego, np. za poproszenie ekspresu, żeby zaparzył poobiedną kawę ;)
Tez poprosilam i zrobil mi marocchino, moja nowa milosc kawowa. :)
A ja poproszę wrzątek i kubasek czerwonej prasowanej tee ))
Serniczek
Rozpusta
Kruche babeczki ... krem budyniowy z mascarpone ... dżem z czarnej porzeczki i owoce nadają kwaskowego posmaku :)
Piękniaste... :)
Cuuudeńka ...
Dziękuję
.
Cudne i zapewne smaczne :)
... Sie nie ma co rumienić ...od dzisiaj sprawdzam nowe połączenia InterCity i gnam na słodkości. Logistyczne ogarnę w w jeden dzień ))
.
Na Centralnym czy na Zach. mam wysiąść ))
Lepiej na Centralnym i w metro :)
Misiu ... niech żyje PKP .. 2.22h i już wysiadam na Centralnym taaaadam
ale ostatnio byłam tam w przed ech .. w tamtym wieku ))).
Madziu ja na Centralnym nie byłam wieki
.
Znow plecionka swiateczna :)
Poranna produkcja zakończona ... pierniczki ... teraz będą mięknąć do Świąt ...potem lukrowanie,jeśli będzie czas...Jak nie będą soute
.
Dzis juz chyba ostatni raz karmione przed swietami. Ciasto swiateczne, juz kilka tygodni temu upieczone. :)
Na bogato....
Fajną masz tę blachę bardzo. Ładnie takie rzeczy się prezentują i fajnie na zdjęciach wychodzą. Tylko najczęściej niestety nie ma miejsca na trzymanie, a sięga się po nie parę razy w ciągu zimy.
Aż się boję zapytać "co to"?
A to ja taki przepis na leżakujące, ciężkie, bakaliowe i dokarmiane mam od dawna w zbiorach - bardzo je lubię - właściwie to strasznie dawno go nie robiłam, rozmarzyłam się :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/30000222
Przepraszam ale nie bardzo rozumiem przepis . Upieczone ciasto dokarmiamy ale czym . Polewamy je czymś czy mieszamy z czymś .
Rumem, polewamy kilkoma lyzkami rumu co kilka dni, lub co tydzien.
Sernik z białą czekoladą i musem śliwkowym.. był wczoraj, na dziś nie ostało się nic..
Łomatkoooo! Już namierzyłam i nie ma "przeproś"! Twoja wina! Mam nawet śliwki zamrożone. :)
Domowe twixy. :)
Ożesz - ale fajoskie!
No weź bo zacznę ciasta jeść
Wygląda obłędnie!
miodownik z masą orzechową
Crunchy z białą czekoladą :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/17396847344134344476
Dzis tylko kawa. :) w Rzymie. Ulubiona. Marocchino. :)
Keks :) Co tam, nic nie łasuchujecie? :D
Makusiu, Twój keks wygląda bosko. Ze sto lat nie jadłam :( Moja rodzinka jest na nie :( Chyba się do Ciebie wproszę :P
PS. Wrzuciłam do ulubionych, może zrobię i w jakąś gościnę, np. do mamci zabiorę :)
U nas też nie bardzo "keksowi" ale ten szybko znikał :) Upiecz Matani, jest pyszny :)
*mieszankę można dobrać wg własnych smaków, zrobić samemu :)
Do wyboru: piernik z powidlami sliwkowymi iczekolada, karpatka, plesniak z jablkami, tiramisu, cantucci, resztka pierniczkow, delicje, czekoladki...
Sporo ;) U nas też resztki piernika i pierniczków, a i troszkę orzeszków ;)
Torcik piętrowy "Tęcza w pastelach" :)
Dopisano 2016-1-4 14:13:56:
Torcik + kawa... :):)
Torcik + kawa... :)
Mąż o mnie zadbał i soczku zrobił ...
Wizyta w czekoladowym swiecie Lindt. :) ach ta kawa...te lody...te czekoladki...i ta karta znizkowa na wszystkie produkty! :)
babeczki budyniowe
Mrożone owoce, chudy jogurt, osłodzone stewią :) Pyszotka ;)
Paczki z kremem budyniowym
Babka czekoladowa
Smak dzieciństwa ... mega chrupiące... mnóstwo bąbelków... faworki :)
sernik z jogurtu bałkańskiego
Drożdżowa "Plecionka" i drożdżówki "Różyczki"z serem, rodzynkami i jagodami :)
Gotowana kawa z cynamonem, imbirem i kardamonem oraz drożdżowe ciacha :)
Pani walewska bedzie jutro do kawy
Ciacha bardzo, baaardzo czekoladowe. :)
A ja do kawy, której nie słodzę musze mieć jakiś słodki deser, więc albo tort czekoladowy, albo brownie, albo ewentualnie blok czekoladowy, mniam!
faworków nasmażyłam
Pięknie wyglądają ... uwielbiam :)
I deserek ... wczoraj upieczony sernik na kruchym spodzie, z polewą karmelową ...do tego ciut owoców :)
Kostka cappuccino :)
Pączusie z polewą nutellową :)
Uwielbiam :)
Torcik kawowo-czekoladowy, poszarpaniec galeretkowo-śmietanowy, sernik
Hm...chyba jakaś impreza była
wszystkiego bym skubnęła po kawałeczku....
Ale słodka uczta!
Ale słodkości, imprezka jakaś chyba ;)
U nas gotowany sernik z pierniczkami:) http://wielkiezarcie.com/recipes/30078264
Makusiowy makowiec z jablkami...........na pierniczkach.
Kontynuacja..http://wielkiezarcie.com/forum/14947892069013840692