Dziś rogalików brak ,ale są muffinki czekoladowe,część z pokruszonymi bezami ... Z kremem budyniowym , z dodatkiem mascarpone... trochę się pobawiłam nową zabawką ;) :D
Zamawiam te po lewej :) U nas dziś, eeeee... aż głupio się przyznać: po cukierku bounty. Ale zrobiłam też domowy kisiel śliwkowy - podrabiałam słodką chwilę z rozgrzewającej serii - tylko zdjęcia wciąż na aparacie siedzą.
Przepiękny ten Twój makowiec - uwielbiam takie, mogłabym prosto z blachy - do deski, a tym bardziej do fajansu w ogóle by nie dotarły. Tak pozazdrościłam, że właśnie z resztki białego maku dwa swoje (ino brzydsze) ukręciłam i sobie rosną w jeszcze nienagrzanym piekarniku :) Jutro będą na drugie śniadanie do kawy do pracy :)
Megi, jesteś szybka jak błyskawica... dziękuję i wiesz co, znam ten jabłecznik, ale o! mistrzyni! tak go pięknie wykonałaś i zaprezentowałaś, że go ... nie poznałam... cudnie wygląda, jak zresztą wszystkie Twoje dzieła. Dziękuję i pozdrawiam.
...misiu, a ja tak z innej beczki, bo kiedyś w śniadaniowym pisałam, ale nie zauważyłaś pewnikiem....hmmm, no....chodzi o przepis na tatar ze śledzika....napiszesz mi pw?
W okresie grzewczym bez problemu nawet w miseczce w szafce długo poleżą, a robiłam kilka porcji w zeszłym roku i trzymane w pudełku po dużym, dziecinnym kakao jedliśmy nawet dwa miesiące:)) Były równie pyszne co świeże:D
W misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym jajku, miksując. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, następnie mleko i wodę, zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Ciasto podzielić między przygotowane 21 cm okrągłe formy, wysmarowane masłem, posypane mąką i z wyłożonym papierem dnem. W zależności od piekarnika pieczemy na raz kilka porcji. Warstw powinno być około 12-15. Pieczemy około 8 minut w 180 stopniach C. Ciasto jest gotowe, gdy przestaje syczeć. :) blaty studzimy a w międzyczasie przygotowujemy masę:
400g cukru
230 ml mleka skondensowanego
150 g gorzkiej czekolady
110g masła
W średniej wielkości garnku łączymy mleko i cukier, podgrzewając na wolnym ogniu, dodajemy masło i czekoladę mieszamy do rozpuszczenia i połączenia. Zwiększamy ogień i gotujemy 10 minut, mieszając. Masa będzie rzadka ale stygnąc pięknie zgęstnieje. Smarujemy placki masą, jeszcze ciepłą, jeśli troszkę wypływa to bardzo dobrze, tak powinno być. Wierzch i boki smarujemy pozostałą masą, zbierając ku górze wszystkie krople masy, które spłynęły na talerz. Ciasto przechowujemy w temperaturze pokojowej, najlepsze jest do 2 dni od przygotowania.
Reniu ...bardzo chętnie ale będzie tylko jedna focia .. )) Sernik robi się błyskawicznie i chyba od 30 lat trzymamy się tej recepturki .. Sezonowo pod galaretkę można położyć jagodowe : maliny, truskawki, jagody itp .. ))
Łooocie Zosia zawinęła w pudełeczko i na drogę nam dała . Serniczek swoje przeżył ... drogą w remoncie na kolankach piastowany . Po lekkim mak-upie nawet apetycznie wygląda ))
Ciasto znam, z roznymi owocami juz pieklam.............Twoje bardzo apetyczne i pewnie pyszne, a lyzeczka zachwyca " mucha nie kuca" jak mawial moj szwagier.
wczoraj był sernik wiedeński a dzisiaj machnęłam herbatniki Garibaldi z żurawiną. Fotka przed chwilką robiona, już po ciemku więc i niewyględna, ale ciacha przepyszne są
Łooj Krysiu .. foteczka niczego sobie a takie ciasteczka to kiedyś jadałam ..rozpływają się w ustach i ten smak słodko- kwaśnej żurawiny... rarytasio ))
Chciałabym powiedzieć, że sernik żurawinowy, ale niestety tylko zdjęcia zostały - ciasto już spałaszowane. W Święta będzie powtórka, może w jakiejś wersji z ciemnym spodem i białą czekoladą... muszę pomyśleć :) http://wielkiezarcie.com/recipes/151364772403835252
Normalnie rozpusta :) U Bahati również :) Ja miałam piec torcik marchwiowy, ale coś mi humor nie dopisuje - a jeśli mam przeczucie, że w związku z tym ciasto się nie uda, to muszę się trzymać z daleka od pieczenia, bo jeszcze mnie przeczucie nie zawiodło - zawsze wyszła kicha :D Więc lepiej zabiorę się za coś innego, np. za poproszenie ekspresu, żeby zaparzył poobiedną kawę ;)
... Sie nie ma co rumienić ...od dzisiaj sprawdzam nowe połączenia InterCity i gnam na słodkości. Logistyczne ogarnę w w jeden dzień )) Na Centralnym czy na Zach. mam wysiąść )).
Fajną masz tę blachę bardzo. Ładnie takie rzeczy się prezentują i fajnie na zdjęciach wychodzą. Tylko najczęściej niestety nie ma miejsca na trzymanie, a sięga się po nie parę razy w ciągu zimy.
Bakalie, skorki, soki, cukier i rum mieszamy, odstawiamy na noc do lodowki. Po tym czasie podgrzewamy razem z maslem do zagotowania, zmniejszamy ogien i gotujemy przez 5 minut. Odstawiamy do przestudzenia, na pol godziny. Dodajemy reszte skladnikow i dokladnie mieszamy. Wysoka, 23-24 cm okragla forme wykladamy papierem do pieczenia. Najpierw dno, pozniej podwojnie boki. Z zewnatrz obwijamy podwojnie zlozona gazeta/papierem. Papier i wewnatrz, i na zewnatrz powinien wystawac z formy. Do przygotowanej formy wlewamy ciasto. Pieczemy 2-2,5 h w 150st C. Sprawdzamy patyczkiem. Wyjmujemy z piekarnika, nakluwamy patyczkiem i polewamy 3 (dodatkowymi) lyzkami rumu. Zostawiamy do ostygniecia. Wyjmujemy z formy, odklejamy papier, owijamy folia spozywcza i zamykamy w puszce. Dokarmiamy co tydzien, az do ostatniego tygodnia przed swietami, mozemy tak je dokarmiac i 3 miesiace. Dojrzale odwracamy, mozemy posmarowac podgrzanym, przetartym przez sito dzemem morelowym i udekorowac owocami lub oblozyc marcepanem i masa cukrowa.
Moje pieczone jest w...puszce po ciasteczkach, swietnie sie sprawdzila. :)
A to ja taki przepis na leżakujące, ciężkie, bakaliowe i dokarmiane mam od dawna w zbiorach - bardzo je lubię - właściwie to strasznie dawno go nie robiłam, rozmarzyłam się :) http://wielkiezarcie.com/recipes/30000222
Maslo ucieramy z cukrem przez 3 minuty, do uzyskania puszystej masy, dodajemy reszte skladnikow, miksujemy. Ciasto jest sypkie, jednak laczy sie, gdy scisniemy je w dloni. Blaszke 20x30 cm wykladamy papierem, przesypujemy ciasto i ugniatamy dokladnie, pieczemy w 180'st C przez 12 minut, odwracamy forme i pieczemy jeszcze 10 minut, do zezlocenia. Studzimy.
Torcik za zimno :)
"Wiewiórka" na jutro już napoczęta..:)
Szarlotka "Chrup Chrup" z połówkami jabłek i różowym lukrem :)
Torcik bezowy daquoise
babka mocno waniliowa na kremówce pieczona
Dziś rogalików brak ,ale są muffinki czekoladowe,część z pokruszonymi bezami ... Z kremem budyniowym , z dodatkiem mascarpone... trochę się pobawiłam nową zabawką ;) :D
Ale fajowe :D
A ja wróciłam z porządnego spaceru z psem i zabieram się za rogale pseudomarcińskie :D
Dziękuję :)U mnie były rogale w niedzielę ,dlatego dziś muffinki ;)
ja dziś puszyste omlety z ananasem i bitą śmietaną
Cynamorolki :) z lukrem serowym.
Nasz ulubiony Murzyn.... Upieczony w maszynie do chleba:))
Zosine roladki )))
Pychotki! Siostry i obie zdolne :)
Zamawiam te po lewej :)
U nas dziś, eeeee... aż głupio się przyznać: po cukierku bounty. Ale zrobiłam też domowy kisiel śliwkowy - podrabiałam słodką chwilę z rozgrzewającej serii - tylko zdjęcia wciąż na aparacie siedzą.
Jak Zosine, to biere
Słodki wątek już niebezpiecznie na drugiej strony no to przerzucam na ''sam przójd'' z Warkoczem Makowej Panienki . Można z deski, można z fajansu ))
OOoooo Jjacie
Przepiękny ten Twój makowiec - uwielbiam takie, mogłabym prosto z blachy - do deski, a tym bardziej do fajansu w ogóle by nie dotarły. Tak pozazdrościłam, że właśnie z resztki białego maku dwa swoje (ino brzydsze) ukręciłam i sobie rosną w jeszcze nienagrzanym piekarniku :) Jutro będą na drugie śniadanie do kawy do pracy :)
W łikend muffinki z kremem oraz z zatopioną bezą... tym razem dla syna na parapetówkę ;)
Gdzie ta parapetówka i kiedy .... te bezikowe muffinki to strzał.
Madziu parapetówka odbyła się w sobotę ... wszystko podobno połknięte ... ale zawsze mogę zrobić następne :)
Smakowite cudeńka... :))
Jak już pisałam na fejsie, superowe ;) Idę przepisu szukać :P
Madziu ... przepis podstawowy na muffinki z dodatkiem roztopionej czekolady lub kakao ,na wierzchu ułożone bezy i upieczone :)
takie proste, a jakie śliczne :)
Do herbaty na śniadanie buła z konfiturą cytrusową :)
Drożdżowe ciasto z owocami i kokosowo-owsianą kruszonką :)
Lea lecem do Ciebie .
Misiui czekam na Ciebie, jeszcze cieplutkie... :))
Mniammm :)
adwokatowe
Krysiu..ale cudne:)
można przepis:)?
Szarlotka(moja) i drożdżówki z masą orzechową(zosine )
szarlotka /jabłecznik/ cudna...a przepis jest gdzieś?
Zuziu proszę bardzo, polecam serdecznie :
http://wielkiezarcie.com/recipes/30091776
http://wielkiezarcie.com/recipes/30003566
Megi, jesteś szybka jak błyskawica... dziękuję i wiesz co, znam ten jabłecznik, ale o! mistrzyni! tak go pięknie wykonałaś i zaprezentowałaś, że go ... nie poznałam... cudnie wygląda, jak zresztą wszystkie Twoje dzieła. Dziękuję i pozdrawiam.
Kruche ciasto z owocami ,budyniem śmietankowym i kruszonką:)
Wyborne... :)
Ale wspaniałości!
U mnie niespodziewanie było drożdżowo - makowo (i teraz jakoś to to zamrozić)
Wyprodukowane z pomocą synusia w ,,łikend" Pierniczki bez miodu:))
Iwciu przepiękne ... Podzieliłabyś się przepisem ? :)
A prociem bardzo;)
http://wielkiezarcie.com/recipes/30012440
...misiu, a ja tak z innej beczki, bo kiedyś w śniadaniowym pisałam, ale nie zauważyłaś pewnikiem....hmmm, no....chodzi o przepis na tatar ze śledzika....napiszesz mi pw?
Dzięki :) Wysłałam Ci pw.
Iwciu, czy te pierniczki to juz na święta?
:D nie ma szans, bo już prawie ich nima:)) Ale Bubuś nie mógł się doczekać....za niedługo kolejne robimy....:)
No tak, nie dziwne, u mnie też by nie doczekały :D
Chodziło mi o to czy długo je można przechowywać :P
W okresie grzewczym bez problemu nawet w miseczce w szafce długo poleżą, a robiłam kilka porcji w zeszłym roku i trzymane w pudełku po dużym, dziecinnym kakao jedliśmy nawet dwa miesiące:)) Były równie pyszne co świeże:D
Dziękuję :)
Na życzenie młodszego "dzieciaczka" koperty z budyniem i wiśnią oraz rogaliki z budyniem ... wszystko z ciasta krucho- drożdżowego :)
Misiu..cudne..Moje smaki:)
Dzięki .
Agniś .. nie kuś, nie kuś... logistycznie mogę ogarnąć : wpaść na caffe i rogaliczki i wrócić do domu .
Madziu ja będziesz w centralnej Polsce to daj znać ... u mnie drzwi otwarte.
Nie ważny Chopin , nie ważne Łazienki, można i centrum Kopernik pominąć ale gościna u naszej Agnieszki to zaszczyt wielki ... Pomyślimy .. )))
Jak poetycko napisane :) .Megi jesteś WIELKA .
Smaczniutko wyglądają :)
Dzięki Mggi .
Tradycyjne Smith Island cake.
Bahati super ,czekam na przepis... jak nie tu to na fb :)
Bahati, wykonanie takiego ciacha wiąże się z posiadaniem ogromnej cierpliwości.Podziwiam ogromnie :)
Dzięki .
Ciasteczka maślane miętowe :)
o, miętowe... piekłam kiedyś, ale przepis gdzieś "wyszedł"... będzie wstawiony? a może już jest?
Proszę bardzo, oto one :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/5926880754755973813
Dzięki ogromne, już widziałam też przepis.
Sernik :)
Ciasteczka maślane owsiane. Niedługo będzie powtórka, bo dobre bardzo :)
krążków drożdżowych nasmażyłam
Oj zjadłabym :)
Sernik na zimno ... ''zosiny''
Wygląda bardzo apetycznie. Możesz wrzucić przepis?
Reniu ...bardzo chętnie ale będzie tylko jedna focia .. ))
Sernik robi się błyskawicznie i chyba od 30 lat trzymamy się tej recepturki ..
Sezonowo pod galaretkę można położyć jagodowe : maliny, truskawki, jagody itp .. ))
Super. Z góry dziękuję
No właśnie, ten sernik wygląda przeapetycznie!
Łooocie Zosia zawinęła w pudełeczko i na drogę nam dała . Serniczek swoje przeżył ... drogą w remoncie na kolankach piastowany . Po lekkim mak-upie nawet apetycznie wygląda ))
Mniam, jak Zosiny to ja też czekam na przepis :)
Pierniczki z bakaliami...jakieś 150 sztuk...popakowane, jutro idą "do ludzi" ;)
Wreszcie i ja go upiekłam:) Leśny mech, z bitą śmietaną i brzoskwiniami:) Pycha, będą powtórki:)
Jaki piękny ten mech .... aż oko cieszy zielenią o jęzorku nie wspomnę ..))
Dziękuję Megusiu :*
Piękne zdjęcie i apetyczne! I jeszcze tak na bogato - same rubiny:))
Tak jakoś wyszło Iwett:) Dziękuję za miłe słowa :)
Nie ma za co! Podeślij kawałek....
Juz pakuję
Masz bardzo piękną łyżeczkę :)
Mech też super!
Ciasto znam, z roznymi owocami juz pieklam.............Twoje bardzo apetyczne i pewnie pyszne, a lyzeczka zachwyca " mucha nie kuca" jak mawial moj szwagier.
Ciasto prezentuje się przepięknie, a szczególnie ładniutka wyszła ta soczysta zieleń i łyżeczka też cudna... :))
Dziękuję Wam :)
Nie ukrywam że łyżeczka też mi się podoba, przyjechała do mnie z Turcji:)
Reszta ciasteczek z masłem orzechowym i nutellą - i znów po południu będzie trzeba coś upiec :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/5503749868443385502
Mus jablkowy z cynamonem, masa sernikowa jak na najlepszy sernik, wszystko w cieście drożdżowym, maślana kruszonka. Odrobina cukru pudru...cudo. :)
Ooooo.....nieważna odległość.....lecę
Jak zwykle, cudna pyszotka... :))
Börek w wersji na słodko :)
Bułeczki jagodzianki
OJ !!jakie pikne!!!
Super ''chemiczny sernik ''
Megi, a tą piękną górę zrobiłaś coś w stylu mus z owoców + galaretka? Śliczny serniczek:))
Tak Iwciu ... mus truskawkowy zagęszczony galaretką - reszta truskawek wylądowała w szklanicach i galaretce.
Mmmm.... dzięki za info:))
Torcik kawowo-czekoladowy zakropiony spirytusem
Ale pycha!
Ciastka Czekoladowe z nutą korzenną :)) ...wieczorny wypiek.
Śmietankowo-malinowe...''zosine''
Rewelka :)
Ciacho korzenne z jabłkami i orzechami oraz rogaliki z marmoladą :)
Łoooo .... rogaliki jak za mną chodzą,że chyba poczynię i .. zaczynię )))
Poczynione ... )) siedzą grzecznie w piekarniku. Jak znalazł na poniedziałkowy grudniowy ranek.
Łoj ... już ślina cieknie :)
Z porzeczkami,jabłkami i kruszonką :)
Ciasto bananowe z orzechami laskowymi i jabłkami :)
Ciasto bananowe...
Śliczny banana bread....i jakie orzeszki duże...mniam:)
Dziękuję Iwciu :) Orzeszki są dodane w całości... :)
U nas sernik na herbatnikach, mikołajkowy :)
wczoraj był sernik wiedeński a dzisiaj machnęłam herbatniki Garibaldi z żurawiną. Fotka przed chwilką robiona, już po ciemku więc i niewyględna, ale ciacha przepyszne są
Łooj Krysiu .. foteczka niczego sobie a takie ciasteczka to kiedyś jadałam ..rozpływają się w ustach i ten smak słodko- kwaśnej żurawiny... rarytasio ))
Łoooj!-że tak skopiuję Meguś:) za sprawdzony przepis na takie pysznosci to bym się nie obraziła....
a zajrzyj do mnie to doczytasz przepis :)
Ostatnio.. powtórka "wiewiórki" i muffinki czekoladowe, no i pierniczki (miękną, póki co i czekają na dekoracje;))..
Chciałabym powiedzieć, że sernik żurawinowy, ale niestety tylko zdjęcia zostały - ciasto już spałaszowane. W Święta będzie powtórka, może w jakiejś wersji z ciemnym spodem i białą czekoladą... muszę pomyśleć :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/151364772403835252
Na szybko jabłkowo- truskawkowe a w zasadzie zamiennikowe zamiast mleka - śmietanka rozcieńczona wodą .. ))))
Taki mroźny powiew lata - piękne
Jeszcze ciepłe ciasto, lukier i truskawki - trudno było poczekać )))
Normalnie rozpusta :) U Bahati również :)
Ja miałam piec torcik marchwiowy, ale coś mi humor nie dopisuje - a jeśli mam przeczucie, że w związku z tym ciasto się nie uda, to muszę się trzymać z daleka od pieczenia, bo jeszcze mnie przeczucie nie zawiodło - zawsze wyszła kicha :D Więc lepiej zabiorę się za coś innego, np. za poproszenie ekspresu, żeby zaparzył poobiedną kawę ;)
Tez poprosilam i zrobil mi marocchino, moja nowa milosc kawowa. :)
A ja poproszę wrzątek i kubasek czerwonej prasowanej tee ))
Serniczek
Rozpusta
Kruche babeczki ... krem budyniowy z mascarpone ... dżem z czarnej porzeczki i owoce nadają kwaskowego posmaku :)
Piękniaste... :)
Cuuudeńka ...
Dziękuję .
Cudne i zapewne smaczne :)
... Sie nie ma co rumienić ...od dzisiaj sprawdzam nowe połączenia InterCity i gnam na słodkości. Logistyczne ogarnę w w jeden dzień ))
Na Centralnym czy na Zach. mam wysiąść )).
Lepiej na Centralnym i w metro :)
Misiu ... niech żyje PKP .. 2.22h i już wysiadam na Centralnym taaaadam ale ostatnio byłam tam w przed ech .. w tamtym wieku ))).
Madziu ja na Centralnym nie byłam wieki .
Znow plecionka swiateczna :)
Poranna produkcja zakończona ... pierniczki ... teraz będą mięknąć do Świąt ...potem lukrowanie,jeśli będzie czas...Jak nie będą soute.
Dzis juz chyba ostatni raz karmione przed swietami. Ciasto swiateczne, juz kilka tygodni temu upieczone. :)
Na bogato....
Fajną masz tę blachę bardzo. Ładnie takie rzeczy się prezentują i fajnie na zdjęciach wychodzą. Tylko najczęściej niestety nie ma miejsca na trzymanie, a sięga się po nie parę razy w ciągu zimy.
Aż się boję zapytać "co to"?
A to ja taki przepis na leżakujące, ciężkie, bakaliowe i dokarmiane mam od dawna w zbiorach - bardzo je lubię - właściwie to strasznie dawno go nie robiłam, rozmarzyłam się :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/30000222
Przepraszam ale nie bardzo rozumiem przepis . Upieczone ciasto dokarmiamy ale czym . Polewamy je czymś czy mieszamy z czymś .
Rumem, polewamy kilkoma lyzkami rumu co kilka dni, lub co tydzien.
Sernik z białą czekoladą i musem śliwkowym.. był wczoraj, na dziś nie ostało się nic..
Łomatkoooo! Już namierzyłam i nie ma "przeproś"! Twoja wina! Mam nawet śliwki zamrożone. :)
Domowe twixy. :)
Ożesz - ale fajoskie!
No weź bo zacznę ciasta jeść Wygląda obłędnie!
miodownik z masą orzechową
Crunchy z białą czekoladą :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/17396847344134344476
Dzis tylko kawa. :) w Rzymie. Ulubiona. Marocchino. :)
Keks :) Co tam, nic nie łasuchujecie? :D
Makusiu, Twój keks wygląda bosko. Ze sto lat nie jadłam :( Moja rodzinka jest na nie :( Chyba się do Ciebie wproszę :P
PS. Wrzuciłam do ulubionych, może zrobię i w jakąś gościnę, np. do mamci zabiorę :)
U nas też nie bardzo "keksowi" ale ten szybko znikał :) Upiecz Matani, jest pyszny :)
*mieszankę można dobrać wg własnych smaków, zrobić samemu :)
Do wyboru: piernik z powidlami sliwkowymi iczekolada, karpatka, plesniak z jablkami, tiramisu, cantucci, resztka pierniczkow, delicje, czekoladki...
Sporo ;) U nas też resztki piernika i pierniczków, a i troszkę orzeszków ;)
Torcik piętrowy "Tęcza w pastelach" :)
Dopisano 2016-1-4 14:13:56:
Torcik + kawa... :):)
Torcik + kawa... :)
Mąż o mnie zadbał i soczku zrobił ...
Wizyta w czekoladowym swiecie Lindt. :) ach ta kawa...te lody...te czekoladki...i ta karta znizkowa na wszystkie produkty! :)
babeczki budyniowe
Mrożone owoce, chudy jogurt, osłodzone stewią :) Pyszotka ;)
Paczki z kremem budyniowym
Babka czekoladowa
Smak dzieciństwa ... mega chrupiące... mnóstwo bąbelków... faworki :)
sernik z jogurtu bałkańskiego
Drożdżowa "Plecionka" i drożdżówki "Różyczki"z serem, rodzynkami i jagodami :)
Gotowana kawa z cynamonem, imbirem i kardamonem oraz drożdżowe ciacha :)
Pani walewska bedzie jutro do kawy
Ciacha bardzo, baaardzo czekoladowe. :)
A ja do kawy, której nie słodzę musze mieć jakiś słodki deser, więc albo tort czekoladowy, albo brownie, albo ewentualnie blok czekoladowy, mniam!
faworków nasmażyłam
Pięknie wyglądają ... uwielbiam :)
I deserek ... wczoraj upieczony sernik na kruchym spodzie, z polewą karmelową ...do tego ciut owoców :)
Kostka cappuccino :)
Pączusie z polewą nutellową :)
Uwielbiam :)
Torcik kawowo-czekoladowy, poszarpaniec galeretkowo-śmietanowy, sernik
Hm...chyba jakaś impreza była wszystkiego bym skubnęła po kawałeczku....
Ale słodka uczta!
Ale słodkości, imprezka jakaś chyba ;)
U nas gotowany sernik z pierniczkami:) http://wielkiezarcie.com/recipes/30078264
Makusiowy makowiec z jablkami...........na pierniczkach.
Kontynuacja..http://wielkiezarcie.com/forum/14947892069013840692