a przepraszam, czy taki krem jest może gdzieś wklepany w przepisach? zrobiłam wczoraj- 2 czekolady rozpuściłam i zmieszałam z serkiem mascarpone. pod kruche ciasto, na to maliny. wyszło przepyszne!
Ostatnio robiłam babeczki z kremem z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe60447.html nie wiem czy to była wina upału ale budyń wyszedł troszkę zbyt rzadki, przepis jednak wykorzystam przy kolejnej okazji zwiększając ilość mąki do dwóch łyżek i ilość maki ziemniaczanej również do dwóch łyzek...można również ugotowac tradycyjny budyń z paczki i utrzec go z masłem, jednak uważam ze budyń na żółtkach jest smaczniejszy:)
Niechcąco wyszedł spontanicznie - asymetryczny tort ... jagodowo - bezowo - borówkowy .Każdą krytykę przyjmę na klatę , jutro cięcie ... Dopisano 13-07-13 20:50:30:Nonie było bata , nie było argumentów .. mężowaty tak poprosił a więc jeszcze '' ciepłe cięcie ''
No niech Wam będzie ... wina megi ... Anrubi kochana a teraz kombinuje jak ekstaze holy zamknąc w muffince ... co prawda już jublier próbował. W sobote jade na piknik na łono natury z filizanką aromatycznej caffy w tle i tak akcent czekoladowy wskazany .. ))
Suuuuuuuuper , bierzmy linkę35 i dorocie z basią ...to rzut beretem ..Balczewo rowerkiem dojadą ... Druga w lewo dukt leśny .. Zapach chatakerystyczny zamiast dymy z grila delikatany aromat caffy i czekolady .. :)
Pewnie że nie dopedałuje bo bym po drodze ducha wyzionęła, albo zginęła marnie pod kołami jakiegoś tira:) świeże powietrze mnie ostatnio nie lubi:( gryzą mnie wszystkie stwory bez opamietania i litosci..aktualnie mam coś wielkosci czereśni na czole...i jak tu do ludzi wyjść? w zyciu nie byłam tak pogryziona..ba, pogryziona to byłoby pół biedy ale mi to wszystko puchnie i nie bardzo chce się zagoić...buuuuuu:(
Taaa. Ja też Meguś z chęcią do Balczewa bym się wybrała , ale nie stety urlop mi się kończy i zamiast na łono natury to do roboty muszę jechać, buuuu. A tu taki upał
Jezuuuu, Megi za takim ciachem jadę do Balczewa zamiast do pracy( uwielbiam wszystko co bezowe ).No tak, ale w sobotę pozostanie po tym ciachu pewnie tylko wspomnienie:(
Uściślam .. wczorajsze zachciankowe bułeczki maślano - cynamonowe. Przepis autorski do dopracowania ale z masełkiem i dżemikiem lub frużelina wiśniową smakuje przewybornie ..
Uściślam .. wczorajsze zachciankowe bułeczki maślano - cynamonowe. Przepis autorski do dopracowania ale z masełkiem i dżemikiem lub frużelina wiśniową smakuje przewybornie ..
Miałam nie piec bo gorąco, ale wieczorkiem nie wytrzymałam, jeszcze ciepłe ciacho herbaciane ;) Zainspirował mnie przepis Nutelli http://wielkiezarcie.com/recipe24287.html
Jest to zwykły biszkopt z masa budyniowa, malinami i galaretka Biszkopt i mase robilam ze swoich sprawdzonych przepisow, nie z WZ, jezeli nie masz jakis sprawdzonych, to moge napisac.
Bahusie! ! rozbiesz nam na czynnki pierwsze .. Spód to blacik biszkopcia czy ciastka kruszone ? , masa z serka mascarpone czy klasyka kremówka ? a galaretka to już .. nie trzeba dużo objaśniać .. Pyszny kawałek ..
Moja Droga .. ! Ty nam rozbiesz na czynnki pierwsze .. Spód to blacik biszkopcia czy ciastka kruszone ? , masa z serka mascarpone ? a galaretka to już .. nie trzeba dużo objaśniać .. Pyszny kawałek ..
Mój Drogi..! Jedno co mogę o ciachu powiedzieć to to, że było pysznie zimne i orzeźwiające. O resztę to muszę zapytać znajomego cukiernika, u którego w każdą niedzielę się zaopatruję
Ptysie i eklerki .... proszę częstować się zanim masa wypłynie .Następnym razem masa z mojej intuicji a nie z przepisu .. lekko się zważyła , uratowana żelatyną ale to chyba wina tem.. +29 C w kuchni .. ech
Urodzinowa tarta ;) czekoladowo rumowy spód, białe nadzienie-mascarpone z bitą śmietaną i borówki ;) smakuje obłędnie!! a za moje zdrówko i spełnienie marzeń proszę wypić Aperol Spritz! (oczywiście tylko dla dorosłych :P )
"Ciasto porzeczkowe, które zbyt szybko się kończy", u mnie z borówkami i malinami, piana się rozje...chała, za słodkie, nie dla mnie. Szkoda za składniki, może kury zjedzą...
Niedziela godz. 19 tel ... '' wpadniemy na śniadanie , możemy '' .. Jasne możemy . W afekcie myślę sobie aaa jakieś drożdżówko - jagodzianki bladym switem zakupię ( oprócz śniadania ) Po chwili zrobiło mi sie przykro gości i ... pognałam w poszukwiniu jabłek . Skórka ładna , miąższ nieciekawy , no to dokupiłam sliczne aromatyczne brzoskwinie .. I taka szarlotko - brzoskwiniówka powstała .. pachnie owocowo - maślanie . Jutro podam w przekroju . ))
Obiecałam ..zostawiłam sobie a własciwie dla Was słodki trójkacik .. Jabłka były '' bzydkie '' w srodku z kropeczkami a skórka piekną lsniąca . Nie za pięknie wyglądały w cieście ale smakowało wszystkim . Powtórka ale z pieknymi żółtymi jabłkami .. ))
Obiecałam ..zostawiłam sobie a własciwie dla Was słodki trójkacik .. Jabłka były '' bzydkie '' w srodku z kropeczkami a skórka piekną lsniąca . Nie za pięknie wyglądały w cieście ale smakowało wszystkim . Powtórka ale z pieknymi żółtymi jabłkami .. ))
Te jabłuszka wyglądaja jak orzechy:)) Musiało być smaczne:)
dzis niestety nic nie pieklam.... na wakacjach krotkich jestem i jedynie gotowalam sobie sama ale piec nie za bardzo bylo gdzie ... a szkoda bo z chcecia upieklabym ciasto marchewkowe
Muffiny, z których dodaniem zdjęć mam problemy :( Dopisano 13-08-29 15:45:39:może chociaż tak: moje piękne cudnie czekoladowe :) http://tinypic.com/view.php?pic=29m14d3&s=5
U nas było ciasto kruche ze śliwkami, brzoskwiniami, malinami i bezą - to na wczorajsze składkowe zakończenie wakacji.
Ciasto z malinami w wykonaniu córki żeby nie było żal kruchego a na dzisiejszy wyjazd zrobiłam drożdżówkę z brzoskwiniami, gruszką, śliwkami, odrobiną malin i kruszonką.
niedzielny urodzinowy tort Adasia http://wielkiezarcie.com/recipe27848.html, troszkę zmodyfikowany ... bo oczywiście wyrósł zbyt mało i trzeba było dołożyć do środka dodatkowy biszkopt ...
Oleju dodałam tylko 2 łyżki, korzystałam tu z innego przepisu, a także przeczytałam twój komentarz, w tej wersji zupełnie niewyczuwalny, następnym razem zupełnie z niego zrezygnuję i zobaczę jak wyjdzie
Ku radości mego męża przestałam go dręczyć ciastem z owockami . Mój ścisły lider w kategorii ciast na wielkie fety i szary zwykły dzień : Cytrynowiec fantastyczny .. tadaam )))
No bo wy tak pieczecie i pieczecie, a ja nie mam czasu... I mi szkoda i zazdrość. A ja bym chciała śnieżną panterę.
A jak dzisiaj miałam czas, to po pracy wsadziłam psy w samochód i pojechałam do lasu. I ogłaszam wszem i wobec: SĄ GRZYBY!!! W 15 minut cała reklamówa, i to przy samej drodze! (wiem, że to nie ten wątek)
Dżani .. idziem na wymianę .. Ty dla mnie na zlecenie ... koszyczek ! tak koszyczek podgrzybków a ja ... przyprowadzę śnieżną panterę .. pasuje ? . Albo coś co mi lata po głowie ... ale nie insekt .. hihihi ))
cielaczek na życzenie.....co prawda nie taki prawdziwy sernik,ale ser jest,kakao i czekolada :)a teraz wyjmuję z piekarnika bułki mleczno-żytnie na śniadanie dla młodych-później będzie fotka....i chodzi za mną tarta z jeżynami -zanabyłam wczoraj koszyczek....a że jutro mam imieniny to chyba sobie upiekę....
cielaczek na życzenie.....co prawda nie taki prawdziwy sernik,ale ser jest,kakao i czekolada :)a teraz wyjmuję z piekarnika bułki mleczno-żytnie na śniadanie dla młodych-później będzie fotka....i chodzi za mną tarta z jeżynami -zanabyłam wczoraj koszyczek....a że jutro mam imieniny to chyba sobie upiekę....
Rozpoczynam nowy wątek pysznym torcikiem na zimno, bananowo porzeczkowym;)
Chlebuś Pszenno-Żytni z zakwasem z automatu, właśnie ostygł. Piętka natychmiast pochłonięta z pysznymi pomidorkami!
Chlebuś Pszenno-Żytni z zakwasem z automatu, właśnie ostygł. Piętka
U nas jest "walka" o piętkę :)natychmiast pochłonięta z pysznymi pomidorkami!
ja dziś zrobiłam babkę z mikrofali
A wiecie, że piętki są dobre na cycki:D
A wiecie, że piętki są dobre na cycki:D
Słyszałam o jabłkach, ale piętki?? hahhahaaaMożesz coś więcej na ten temat?
W ciązy jak byłam pewnie pomogło ,że mój połowek je zjadał ale nie na jego tylko na moje ;D
Makusiu o jabłkach nie słyszałam ale nie wiem czy to działa ,mój mąz pożera 2,3 kg dziennie i nic mu nie rośnie::)
Makusiu o jabłkach nie słyszałam ale nie wiem czy to działa ,mój
nic, a nic??mąz pożera 2,3 kg dziennie i nic mu nie rośnie::)
no cycków mu brak:D
no cycków mu brak:D
Cycki i piętki....? Aleśmy się napiekły..hi hi hi
Cycki i piętki....? Aleśmy się napiekły..hi hi hi
Oj tak, ale są ciasta o podobnych nazwach .To może ktoś upiecze ciasto cycki teściowej?
Tarta z borówkami
ten biały krem wygląda super. co to jest?
a to zielone ;)?
Ten krem to biała czekolada rozpuszczona i wymieszana z serkiem mascarpone. Wszystko opruszone otartą skórką z limonki.
obstawiam krem budyniowy i skórkę otartą z limonki:)
a przepraszam, czy taki krem jest może gdzieś wklepany w przepisach? zrobiłam wczoraj- 2 czekolady rozpuściłam i zmieszałam z serkiem mascarpone. pod kruche ciasto, na to maliny. wyszło przepyszne!
Ostatnio robiłam babeczki z kremem z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe60447.html nie wiem czy to była wina upału ale budyń wyszedł troszkę zbyt rzadki, przepis jednak wykorzystam przy kolejnej okazji zwiększając ilość mąki do dwóch łyżek i ilość maki ziemniaczanej również do dwóch łyzek...można również ugotowac tradycyjny budyń z paczki i utrzec go z masłem, jednak uważam ze budyń na żółtkach jest smaczniejszy:)
boska!
Tarta z borówkami
Zdmuchnę startą skórkę i porywam kawałek:)Niechcąco wyszedł spontanicznie - asymetryczny tort ... jagodowo - bezowo - borówkowy .Każdą krytykę przyjmę na klatę , jutro cięcie ...
Niechcąco wyszedł spontanicznie - asymetryczny tort ... jagodowo -
bezowo - borówkowy .Każdą krytykę przyjmę na klatę , jutro
cięcie ...
Pyszności, czekam na kawałek;))
Tym czasem częstuję babeczkami:)
Ooooocie jakie pyszności .. )))
Ale pyszności...
Niechcąco wyszedł spontanicznie - asymetryczny tort ... jagodowo -
Mmmmniamiiii, wygląda przesmacznie;)))bezowo - borówkowy .Każdą krytykę przyjmę na klatę , jutro
cięcie ... Dopisano 13-07-13 20:50:30:Nonie było bata , nie było
argumentów .. mężowaty tak poprosił a więc jeszcze '' ciepłe
cięcie ''
Jasny gwint, wciągnęłabym słuszną porcję :)
U nas ciasto wiśniowe z bitą śmietaną i galaretką wg przepisu córki.
http://wielkiezarcie.com/recipe102192.html
U mnie jeden duży Miś Lubiś, upieczony w foremce kupionej ostatnio w Biedronce.
http://wielkiezarcie.com/recipe62882.html
U mnie jeden duży Miś Lubiś, upieczony w foremce
Też go chciałam kupić, ale już nie było;(kupionej ostatnio w Biedronce. http://wielkiezarcie.com/recipe62882.html
"Wypiek" do dekoracjii
oraz do spożycia
:)
"Wypiek" do dekoracjii oraz do spożycia :)
Super;)Dzisiaj gofry...mniamuśne;))
Ale pyszności u Ciebie...;)
U nas dzisiaj rogaliki z marmoladą wg. przepisu makusi. Wyszły pyyyyszne!!!
U nas dzisiaj rogaliki z marmoladą wg. przepisu makusi. Wyszły
Jak malowane, miło mi ave,że skorzystałaś z mojego przepisu:)pyyyyszne!!!
Z przepisu makusi musiały wyjść przepysznie...
Z przepisu makusi musiały wyjść przepysznie...
Nigdy w to nie wątpiłam...
Nigdy w to nie wątpiłam...
Uffff, całe szczęścieBułeczki z jagodami, ciasto drożdżowe z przepisu monia7301 - bułeczki z serem.
Bułeczki z jagodami, ciasto drożdżowe z przepisu monia7301 - bułeczki z
Oj jakie smakowite bułeczki, dawno nie piekłam z jagodami:)serem.
Bogdziu, mniam :) 25 sztuk bułeczek wyszło Ci z 1/2kg. mąki, jak stoi w przepisie? Jutro też planuję takie wypieki, megi65 nakręca skutecznie :)
Dałam 70 dag mąki i wszystkie składniki zwiększyłam proporcjonalnie do niej. Polecam przepis na ciasto moni.
No niech Wam będzie ... wina megi ... Anrubi kochana a teraz kombinuje jak ekstaze holy zamknąc w muffince ... co prawda już jublier próbował. W sobote jade na piknik na łono natury z filizanką aromatycznej caffy w tle i tak akcent czekoladowy wskazany .. ))
Jadę z Tobą
Suuuuuuuuper , bierzmy linkę35 i dorocie z basią ...to rzut beretem ..Balczewo rowerkiem dojadą ... Druga w lewo dukt leśny .. Zapach chatakerystyczny zamiast dymy z grila delikatany aromat caffy i czekolady .. :)
O jezu megi, nie ma bata, muszę tam być :)
Założę się o stówkę, że Dorcia nie dopedałuje :)
Pewnie że nie dopedałuje bo bym po drodze ducha wyzionęła, albo zginęła marnie pod kołami jakiegoś tira:) świeże powietrze mnie ostatnio nie lubi:( gryzą mnie wszystkie stwory bez opamietania i litosci..aktualnie mam coś wielkosci czereśni na czole...i jak tu do ludzi wyjść? w zyciu nie byłam tak pogryziona..ba, pogryziona to byłoby pół biedy ale mi to wszystko puchnie i nie bardzo chce się zagoić...buuuuuu:(
Taaa. Ja też Meguś z chęcią do Balczewa bym się wybrała , ale nie stety urlop mi się kończy i zamiast na łono natury to do roboty muszę jechać, buuuu. A tu taki upał
Dzisiaj na szybko muffiny, pachnie obłędnie, bananami i czekoladą:)
Błyskawiczny torcik na biszkoptach z malinami i galaretką.
Popełniłam ciasto porzeczkowo - bezowe ... pysznoooości .. ))
Jezuuuu, Megi za takim ciachem jadę do Balczewa zamiast do pracy( uwielbiam wszystko co bezowe ).No tak, ale w sobotę pozostanie po tym ciachu pewnie tylko wspomnienie:(
Ło yezu, i pewnie beza się trochę ciągnęła, coś dla mnie :)
A żeś ślinotok ogólnoświatowy wywołała tym fociszczem!
Można poprosić o przepis na to smakowite ciasto
Przepis można znaleźć tutaj
Dziekuje barzdo za szybką reakację - odpowiedż ..
Cieszę się, że mogłam się na coś przydać ...
Miały być bułeczki nadziewane czarną porzeczką. Mój antytalent na to nie pozwolił :)
Wyszedł miszmasz: pierożki, rogaliki, pazurki i skrętki :)
Miały być bułeczki nadziewane czarną porzeczką. Mój
Tyle pyszości na raz;))antytalent na to nie pozwolił :) Wyszedł miszmasz: pierożki,
rogaliki, pazurki i skrętki :)
no ja takich interesujacych skrętów nie potrafię...więc żaden antytalent z Ciebie:) do Balczewa w sam raz!
Nie tylko do Balczewa ale i Komaszyce przyjmą chętnie ..
Córka zrobiła tacie Krzysiowi prezent imieninowy w postaci muffinek z czarną porzeczką.
Ciasto typu "goście u bram", a mianowicie "biszkopt z truskawkami trochę inny" autorstwa aintno1, będą jeszcze bułeczki z jagodami, ciasto już rośnie
Ciasto typu "goście u bram", a mianowicie "biszkopt z truskawkami trochę
Mniam, ja się zabieram za zebrę, i jak na razie się tylko zabieraminny" autorstwa aintno1, będą jeszcze bułeczki z jagodami, ciasto już
rośnie
Biszkopt wafelkowy i pianka kawowa połączone powidłami śliwkowymi :
Hmm biszkopt wafelkowy nie znam ale piknie wyglada .. poza tym wszystko inne moje smaki .. Przysiadam się ..
Zamiast mąki- zmielone wafelki czekoladowe :) mój wymysł
Zamiast mąki- zmielone wafelki czekoladowe :) mój wymysł
Fajny pomysł, ja zamiast piec tartę, wyłożyłam dno pokruszonymi kakaowymi markizami:)Prawie rok temu kupilam sobie forme do tarty i nic nie zrobilam ....
Jak zrobilas to dno tarty z markiz?
Prawie rok temu kupilam sobie forme do tarty i nic nie zrobilam .... Jak
Proszę,podaję link http://wielkiezarcie.com/recipe101770.html , łatwe i pyszne:)zrobilas to dno tarty z markiz?
Dziekuje bardzo :)))
Uściślam .. wczorajsze zachciankowe bułeczki maślano - cynamonowe. Przepis
I się rozmarzyłam prawda że "człek oczami je" ;Dautorski do dopracowania ale z masełkiem i dżemikiem lub frużelina
wiśniową smakuje przewybornie ..
Do porannej kawki w pracy, mniam :)
Miałam nie piec bo gorąco, ale wieczorkiem nie wytrzymałam, jeszcze ciepłe ciacho herbaciane ;) Zainspirował mnie przepis Nutelli http://wielkiezarcie.com/recipe24287.html
Przepis z własnymi zmianami wstawię niebawem:)
Udało mi sie wkońcu zrobić jakies ciasto :)))
Jakieś?? Toż to pyszotka;))Dziekuje
Hallo Skromisia .. przecież to rarytaśne ciacho .. mocno schłodzone mniaaaaaaaam .. ))
Hallo Skromisia .. przecież to rarytaśne ciacho .. mocno schłodzone
Źle się "podpięłaś Megi:) wpisz pod piszczalkę a ten post wykasuję:)mniaaaaaaaam .. ))
No przestan Makusiu, Twoje wypieki sa tak smaczne ze monitor mozna lizac ;)))
No przestan Makusiu, Twoje wypieki sa tak smaczne ze monitor mozna
lizac ;)))
Ale to do Ciebie skarbie jest, wyszło Ci pyszne ciasto.."mocno schłodzone" :))) Madzia się źle podpięła:)
A za komplement ślicznie dziękuję, gdyby nie moja przypadłość, ciast w moim wykonaniu było by dużooooo więcej:)
Piszczałko błagam o przepis, co to za ciasto,wygląda bardzo ciekawie i apetycznie:)
Jest to zwykły biszkopt z masa budyniowa, malinami i galaretka Biszkopt i mase robilam ze swoich sprawdzonych przepisow, nie z WZ, jezeli nie masz jakis sprawdzonych, to moge napisac.
Dziękuję bardzo za wyjasnienie,ale nie wiem jak zrobic zielony biszkopt:)
Dziękuję bardzo za wyjasnienie,ale nie wiem jak zrobic zielony biszkopt:)
Atosiaczku, dodaj odrobinkę barwnika spozywczego:)O,nie wpadłam na to,dziękuję,super pomysł,mój maluch będzie zachwycony:)
Moje dzieci tez sa zachwycone kolorowym jedzeniem :)))
http://wielkiezarcie.com/recipe9933.html
Bułeczki z kefirem :
Wczorajsza babka cytrynowa (bez cytryny bo nie mialam) http://wielkiezarcie.com/recipe21640.html
Chyba upalne dni sprzyjaja moim wypieka ;)))
Wczorajsza babka cytrynowa (bez cytryny bo nie
Apetyczna babeczka;)mialam) http://wielkiezarcie.com/recipe21640.html Chyba upalne
dni sprzyjaja moim wypieka ;)))
I szybko zniknela :)))
Spontaniczne muffinki straciatella z jagodami (jeszcze gorące )
Dopisano 13-07-31 16:37:35:
Nadal cieplutkie , suuper puszyste pachnace jagodami i czekoladą
Jagodzianki dla dzieci
Dzieci ... macie dobrze przy takiej Mamci .. co nie ?
bułki z nutellą :
Serowe koperty z papierówkami
Bezimienne ciasto ze śliwkami i korzenną ruszonką ..
Porcyjka ciacha na specjalne życzenie dla anrubi
a to mi się udało ... z kruszonką miło być i jest .. :))
Cudo! :)
Dziękuję :)
Pianka za...czepista :)
Ciastko z galaretką
Bahusie! ! rozbiesz nam na czynnki pierwsze .. Spód to blacik biszkopcia czy ciastka kruszone ? , masa z serka mascarpone czy klasyka kremówka ? a galaretka to już .. nie trzeba dużo objaśniać .. Pyszny kawałek ..
Bahus stał się kobietą?
Zagapiłam się .. wymyśliałam sobie , że to ciacho Bahati ..ale już płeć poprawiłam ..
Moja Droga .. ! Ty nam rozbiesz na czynnki pierwsze .. Spód to
Mój Drogi..! Jedno co mogę o ciachu powiedzieć to to, że było pysznie zimne i orzeźwiające. O resztę to muszę zapytać znajomego cukiernika, u którego w każdą niedzielę się zaopatrujęblacik biszkopcia czy ciastka kruszone ? , masa z serka mascarpone ? a
galaretka to już .. nie trzeba dużo objaśniać .. Pyszny kawałek ..
... .
dojadamy resztki wegańskiego drożdżowego ze śliwkami, pycha
Połówki jabłek papierówek w kruchym cieście
Drozdzowka sypana z borowkami
http://wielkiezarcie.com/recipe100658.html
Na przekór ciepłu ....chłodny biszkopt z pianką i borówkami ...
Ptysie i eklerki .... proszę częstować się zanim masa wypłynie .Następnym razem masa z mojej intuicji a nie z przepisu .. lekko się zważyła , uratowana żelatyną ale to chyba wina tem.. +29 C w kuchni .. ech
Biorę ! Pysznie wyglądają.
Pyszne ciacho...
Wygląda smacznie;)
I było przepyszne....;)
Zapomniał dopisać, że kupne A może tylko mi się tak wydaje...
Nie kupne...dostałem w prezencie od znajomego cukiernika w zamian za przygotowanie mu mięs na dzisiejszego grilla.
U nas dalej "babeczkowo", pieczenie w przeddzień i napełnianie pózniej
Urodzinowa tarta ;) czekoladowo rumowy spód, białe nadzienie-mascarpone z bitą śmietaną i borówki ;)
smakuje obłędnie!!
a za moje zdrówko i spełnienie marzeń proszę wypić Aperol Spritz! (oczywiście tylko dla dorosłych :P )
Urodzinowa tarta ;) czekoladowo rumowy spód, białe
No to siup za Twoje zdróko Aperol Spritznadzienie-mascarpone z bitą śmietaną i borówki ;) smakuje
obłędnie!! a za moje zdrówko i spełnienie marzeń proszę wypić
Aperol Spritz! (oczywiście tylko dla dorosłych :P )
hihi Makusiu mówią,żeby nie mieszać :P to szampana na weekend zostawimy :D
dziś sernik i domowe krakersy upiekłam co by jutro było jeść z racji wolnego :)
Placek z jabłkami i śliwkami.
Muffinki waniliowe z przpisu Kluko, ulubione dla moich mezczyzn :)))
ciasto z masą śmietanowo-kajmakową
Kruszoniak ze śliwkami
.http://wielkiezarcie.com/recipe92356.html
Jej Wysokość Czekolada :) i bita śmietana...
By pojadł, chętnie z kawą od megi65 :)
Póki co załączam klapę i porażkę :(
"Ciasto porzeczkowe, które zbyt szybko się kończy", u mnie z borówkami i malinami, piana się rozje...chała, za słodkie, nie dla mnie. Szkoda za składniki, może kury zjedzą...
An .. kochna .. koniecznie zapraszam na kurs pieczenia bezy na cieście owocowym .. ))
Wasza Ekscelencjo ...pysznie i wybornie na audiencje już nie załapie się .. trudno .. pochrupiem moje szarlotkowo - brzoskwiniowe .. ))
Niedziela godz. 19 tel ... '' wpadniemy na śniadanie , możemy '' .. Jasne możemy . W afekcie myślę sobie aaa jakieś drożdżówko - jagodzianki bladym switem zakupię ( oprócz śniadania ) Po chwili zrobiło mi sie przykro gości i ... pognałam w poszukwiniu jabłek . Skórka ładna , miąższ nieciekawy , no to dokupiłam sliczne aromatyczne brzoskwinie .. I taka szarlotko - brzoskwiniówka powstała .. pachnie owocowo - maślanie . Jutro podam w przekroju . ))
Już wygląda obłędnie;)
Zapraszam .. 7.30 zaczynamy śniadanko .. ok.9 godz. '' ciachniemy '' .
Zapraszam .. 7.30 zaczynamy śniadanko .. ok.9 godz. '' ciachniemy '' .
:))Mniammmm...
Jak nie lubie słodyczy z rana, to to ciacho bym zjadla :)))
Obiecałam ..zostawiłam sobie a własciwie dla Was słodki trójkacik
Te jabłuszka wyglądaja jak orzechy:)) Musiało być smaczne:).. Jabłka były '' bzydkie '' w srodku z kropeczkami a skórka piekną
lsniąca . Nie za pięknie wyglądały w cieście ale smakowało wszystkim .
Powtórka ale z pieknymi żółtymi jabłkami .. ))
Makuś.. to brązowe to ... ciasto z cacao , a to jasno - brązowe to jabsa .... Nie mniej walory smakowe zachowane jeno ta estetyka .. :(((
Makuś.. to brązowe to ... ciasto z cacao , a to jasno - brązowe to
Grunt że smaczne, resztę się wytnie:)jabsa .... Nie mniej walory smakowe zachowane jeno ta estetyka .. :(((
Chleb wiejski na zakwasie
Chleb wiejski na zakwasie
Wow!! Sam piekłeś?Zaprzyjaźniony cukiernik już był, więc teraz z pewnością podarek od sąsiada piekarza, ale mogę się mylić
Pajda takiego chlebka z masłem i miodem - mniam!
I tu się mylisz...nie od sąsiada piekarza bo takiego niestety nie posiadam.
Ten poniżej jest od obcego piekarza z małej wsi pod Poznaniem (piekarz niezaprzyjaźniony).
Chleb wiejski okrągły wyśmienity ze smalcem i ogórkiem małosolnym.
Placek ze szpitala w wersji z śliwką ....
bardzo
ładne
to
ciasto
kakaowe
dziękuję
bardzo!
Polecam cinnabon:)
A co tu tak pusto, nikt nic nie piecze?? U mnie Motyl na 2-gie urodziny chrześnicy.. Postaram się dodać zdjęcie w przekroju po jutrzejszej imprezie:)
No dobraaaaa Makuś pokazuje moją pijaną śliwkę .. wersja robocza . Otworzyłam szufladkę nr.5 a tam migdałki kamyczki i ... się rozsypało .. .
No dobraaaaa Makuś pokazuje moją pijaną śliwkę .. wersja robocza .
Super się rozsypało;DOtworzyłam szufladkę nr.5 a tam migdałki kamyczki i ... się rozsypało ..
.
Dopiszę za megi, że "śliwki w sztok zalane, ponad 48 h w vódeczce i rumie"
Ale piekny! :)))
Ja dzisiaj muffinki waniliowe Kluko zrobie .
O ile znam się motylach to rusałka i chyba samiczka jak dobrze widzę ... prawdaż Makusiu ?
Ale bajeczny, chrześnica będzie zachwycona tymi barwami.
Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję że Kingusi się spodoba:)
Megusiu, zabij, nie wiem com stworzyła, skupiłam się na przodzie hahhahaaa
O matko i córko, jakie śliczności:) Wyobrażam sobie śmiejące oczki chrześnicy:)
O matko i córko, jakie śliczności:) Wyobrażam sobie śmiejące oczki
Hihi, zobaczymy jutro;) Dzięki;)chrześnicy:)
Powiem... kurcze!
Makusiu, napisz jaka reakcja malutkiej była:)
Makusiu, napisz jaka reakcja malutkiej była:)
Co tu pisać , zdjęcie mówi samo za siebie;)
Ale szczęśliwa:))super
Cudownie zachwycona i te wypieki na polikach, bezcenne fotki :)
Ciasto z malinami
Jakie pyszneeee .. puszyste mniamniste ..
Jakie pyszneeee .. puszyste mniamniste ..
Dziękuję Madziu :) Pochwałą ciasta z Twoich ust (a raczej rąk :):) to zaszczyt dla mnie hihi :)Ciacho ze śliwkami i białą czekoladą.
Śliwki rządzą :)
Moje śliwkowe pieczone w keksowej foremce, a przepis zabrałam z blogu pewnej pani :)
Bardzo apetyczne ciacho:)
dzis niestety nic nie pieklam.... na wakacjach krotkich jestem i jedynie gotowalam sobie sama ale piec nie za bardzo bylo gdzie ... a szkoda bo z chcecia upieklabym ciasto marchewkowe
kruche ciasto z malinami, różową bezą i kruszonką
Ciasto na przyjęcie dla niedzielnych gości, potrójnie malinowe Krystyny911i ciasto z czerwonymi oczkami przez janeczkę669 zwane salcesonem
Oba ciacha ... wyśmienite i bardzo apetyczne .. Oj dobrze te goście z Tobą mają , dobrze ..
Ja z nimi też mam nieźle, dzięki Megi.
Ciasto na przyjęcie dla niedzielnych gości, potrójnie malinowe
Mniamuśne ciacha;))Krystyny911i ciasto z czerwonymi oczkami przez janeczkę669 zwane salcesonem
Muffiny na brzoskwiniowej maślance, mniami:)
Bardzo ładnie się prezentują te muffinki w takich filizankowych foremkach
Bardzo ładnie się prezentują te muffinki w takich filizankowych foremkach
Dziękuję;) Też mi się spodobały na jednym z blogów i musiałam zamówić:)Muffinki czekoladowe
Piękne...
Dziękuje :)))
Muffiny, z których dodaniem zdjęć mam problemy :(
Dopisano 13-08-29 15:45:39:
może chociaż tak:
moje piękne cudnie czekoladowe :)
http://tinypic.com/view.php?pic=29m14d3&s=5
Reklama innej stronki
Niekoniecznie, to bardzo popularna strona, gdzie za darmo można wrzucać fotki do sieci.
Muffiny, z których dodaniem zdjęć mam problemy :( Dopisano 13-08-29
Sukieneczko, podaję link prowadzący do instrukcji wstawiania zdjęć:) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=298625&post=29862515:45:39:może chociaż tak: moje piękne cudnie czekoladowe :)
http://tinypic.com/view.php?pic=29m14d3&s=5
bardzo dziękuję:)
U mnie dzisiaj lody czekoladowe;)
To nie deser ale tez pieczony, a chwale się bo to mój pierwszy rolowany boczuś i jest pyyyszny :)))
Dzisiaj na szybko ciasteczka z ciasta francuskiego z nutela z przepisów Toffik
Dzisiaj na szybko ciasteczka z ciasta francuskiego z nutela z przepisów
Ciasto francuskie uniwersalne, też go lubię;)Toffik
:)))
Śnieżna pantera .. )))
Łooooo. :D
Takie sobie ciasto.
Takie sobie ciasto.
Takie sobie, no dobra...a mi ślinka leci;PKruche ciasto z pianką i jagodami
Kruche ciasto z pianką i jagodami
Mniam;))
Wygląda bardzo apetycznie.
U nas było ciasto kruche ze śliwkami, brzoskwiniami, malinami i bezą - to na wczorajsze składkowe zakończenie wakacji.
Ciasto z malinami w wykonaniu córki żeby nie było żal kruchego a na dzisiejszy wyjazd zrobiłam drożdżówkę z brzoskwiniami, gruszką, śliwkami, odrobiną malin i kruszonką.
Wreszcie nadrabiam zaległości :)
Pyszności, mniam:)Nawet nie pytam,czy coś dla mnie zostało, bo wiem że nie:)
Tak mi przykro Mamo Różyczki, odrobinę się spóźniłaś
Ciasto ze śliwkami i kruszonką. Jestem teraz fanką sezonowości.
w niedzielę po obiedzie, mniam :)
Próbuję rozszyfrować to mniam ... i
Wygląda jak apple crumble, czyli kruszonkowiec z jabłkiem, jeśli tak to musi być pyszne :)
Wygląda na jabłka zapiekane pod kruszonką:)
dopiero sie uczę na tym forum, myslałam, że jak podpiszę zdj. to się wyświetla jego nazwa :), tak to crumble, ale z ananasem :)
niedzielny urodzinowy tort Adasia http://wielkiezarcie.com/recipe27848.html, troszkę zmodyfikowany ... bo oczywiście wyrósł zbyt mało i trzeba było dołożyć do środka dodatkowy biszkopt ...
Antidotum na dzisiejszą pogodę . Napiszę tylko Biała Pavlova i ... wszystko smaczne ))
Takie ciasto, to zeżarłabym całe, nawet w piękną słoneczną pogodę, fantastyczne.
Biszkopt z pianką,borówkami i galaretką....
Biszkopt z pianką,borówkami i galaretką....
MniamLody truskawkowe :D
moje wypieki: sernik , 3-bit, i rolada jablkowa
Śliwka z jablkiem pod kruszonka z kleksem śmietany
Kruche ciasto z pianką budyniową i królowymi sezonu, śliwkami
Rarytaśne ... dla mnie olej w bezie nie przypasował ...)
Oleju dodałam tylko 2 łyżki, korzystałam tu z innego przepisu, a także przeczytałam twój komentarz, w tej wersji zupełnie niewyczuwalny, następnym razem zupełnie z niego zrezygnuję i zobaczę jak wyjdzie
Bogusiu, jeżeli został okruszek, to ja się wparaszm . Szykuj lotnisko, mietła w ruch, lecę!!!
Dzisiaj i wczoraj
Pysznie kolorowe deserki. Bardzo takie lubię. Jedno słowo a jadę na gulasz i deser...;)
Pysznie kolorowe deserki. Bardzo takie lubię. Jedno słowo a jadę na gulasz
i deser...;)
Nie moge wchodzic wieczorami na wz bo mam zachciewajki a Twoje deserki kusza mniam :)))
Dziękuję :) Trzeba się uodpornić , ja większą część dnia muszę oglądać takie obrazki :))
babeczki z musli, śliwkami i marshmallow frosting :)
Ku radości mego męża przestałam go dręczyć ciastem z owockami . Mój ścisły lider w kategorii ciast na wielkie fety i szary zwykły dzień : Cytrynowiec fantastyczny .. tadaam )))
Zanim się spać położę...
i widzę na monitorze...
waszych ciastek morze...
smutno mi, Boże!
Chodź Dżanino dziewcze hoże
nie płacz słonko , wytrzyj bużkę ,
megi ochocze częstuje to Twoje serducho się uraduje ..
No bo wy tak pieczecie i pieczecie, a ja nie mam czasu... I mi szkoda i zazdrość. A ja bym chciała śnieżną panterę.
A jak dzisiaj miałam czas, to po pracy wsadziłam psy w samochód i pojechałam do lasu. I ogłaszam wszem i wobec: SĄ GRZYBY!!! W 15 minut cała reklamówa, i to przy samej drodze! (wiem, że to nie ten wątek)Dżani .. idziem na wymianę .. Ty dla mnie na zlecenie ... koszyczek ! tak koszyczek podgrzybków a ja ... przyprowadzę śnieżną panterę .. pasuje ? . Albo coś co mi lata po głowie ... ale nie insekt .. hihihi ))
Nie wiem, czy ci się opłaca. Na grzybach się zna mój mąż, jak się okazuje - moja córka i chyba mój pies. A ja... najlepiej odróżniam muchomory.
oj tak, to rozbój w biały dzień :D wygląda smakowicie
Wczoraj rolada malinowa a jutro upieke szybkie ciasto ze sliwkami
sernik bym zjadła...taki z polewą czekoladową....albo chociaż bym popatrzyła.......... :):) Może ktoś piekł ?
cielaczek na życzenie.....co prawda nie taki prawdziwy sernik,ale ser
To ja podam źródło skąd pochodzi fotka, aby nikt nas nie posądził o plagiat. http://www.prajituria.ro/retete/categorii/alte-prajituri-delicioase/brownie-cheesecakejest,kakao i czekolada :)a teraz wyjmuję z piekarnika bułki mleczno-żytnie
na śniadanie dla młodych-później będzie fotka....i chodzi za mną
tarta z jeżynami -zanabyłam wczoraj koszyczek....a że jutro mam imieniny to
chyba sobie upiekę....
dziękuję Makusiu:)
Dziękuję - mniam !!!
Śliwkowe z blogu pewnej pani :) I nawet ubita piana formę trzyma :)
Malinko, dawaj brzoskwiniowe, czekamy :)
Pysznie wygląda :):) i na pewno tak smakuje....
Swoje zaraz obfocię...niech przestygnie bo lukier muszę zrobić :)gnie trochę
Oj jakie apetyczne ciacho:)
Makusiu, dziękuję, staram się ze wszystkich sił :)
Makusiu, dziękuję, staram się ze wszystkich sił :)
Widać, aż ślinka leci:)Murzynek ze śliwkami
i bułeczki z suszonymi pomidorami i bazylią wg kuchni lidla
Doughnuts w przerwie i kawa :)
Zapraszam do nowego wątku,ten już za długi :) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=595644&post=595644