Forum

Gawędy o jedzeniu

Co dziś na deser?

  • Autor: makusia Data: 2014-10-31 19:02:51

    Witam w nowym wątku deserowym.

    Celowo zmieniłam temat, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego:)

    Tak więc zapraszam do dzielenia się pomysłami na pyszne ciasta, ciasteczka i desery , fotki mile widziane:)

    U nas sernik rosa

  • Autor: hope30 Data: 2014-10-31 19:29:30

    jesssuuuu, Madziu-ciężarna ślinotoku dostała.....tak za mną tupie cukier...a nie ma komu zrobić :-(

  • Autor: reniapos Data: 2014-10-31 19:41:41

    Jak cukier tupie za Tobą to ignoruj go ignoruj. Ja tak ignorowałam przez około tydzień i juz nie tupie. Ja nawet nie mogę na niego patrzeć i tak to już trwa od początku czerwca. Kawy nawet nie słodzę. Ile razy wejdę na wagę poprawia się mi nastój, więc warto było. Uśmiech mam większy o 5 kilo

  • Autor: vanessa862 Data: 2014-11-01 12:28:30

    Tylko za Hope cukier pewnie ,,tupie" podwójnie :)

  • Autor: makusia Data: 2014-10-31 19:56:22

    Adusiu, wirtualnie częstuję, choć on mało słodki :)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-10-31 21:10:54

    Własnie skonczylam murzynka z orzechami, moze doczeka do jutrzejszego deseru ...... choc watpie :)))

  • Autor: makusia Data: 2014-10-31 21:14:34

    Ja też wątpię , znam to

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-01 08:05:45

    Chyba ze ukryje i dam po obiedzie, sama tylko "troszeczku" spróbowałam czy ciasto wyszło ;)))

  • Autor: ella173 Data: 2014-10-31 21:37:35

    A ja właśnie skończyłam snikersa. Z racji nie zastygłej masy i polewy, doczeka do rana do porannej kawy

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 00:43:14

    I do foteczki:)

  • Autor: bahus Data: 2014-11-01 03:29:15

    Zakładając nową wersję wyeliminowałaś wszelkie wypieki "wytrawne" Jak chleb, pizze itp. Powstała nisza, którą w takim razie wypełnię nowym wątkiem. Pieczemy chleby , pizze, tarty i tortille w nowym wątku...

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 10:39:00

    Zakładając nową wersję wyeliminowałaś wszelkie wypieki "wytrawne"
    Jak chleb, pizze itp. Powstała nisza, którą w takim razie wypełnię
    nowym wątkiem. Pieczemy chleby , pizze, tarty i tortille w nowym wątku...

    Takie wypieki jemy na śniadania lub kolacje, więc tam powinny być, dlatego je wyeliminowałam z wątku deserowego

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-01 10:38:00

    Nie wiem, czemu sa dwa watki, ale ok. Dzis... Wszystko, co na talerzyku.

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 10:41:02

    Nie wiem, czemu sa dwa watki, ale ok. Dzis... Wszystko, co na talerzyku.

    Deserowy jest jeden

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-01 12:05:49

    To ja codziennie będę wstawiać zdjęcie jabłka, bo to mój codzienny deser. ;)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 12:08:23

    To ja codziennie będę wstawiać zdjęcie jabłka, bo to mój codzienny
    deser. ;)

    Proszę bardzo , ale desery dzieciaków też prosimy

  • Autor: bahus Data: 2014-11-01 14:06:59

    A ja będę wstawiał zdjęcie szklanki z piwem, bo to z kolei mój deser (no może nie codzienny ale częsty)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 15:37:56

    Bardzo śmieszne

  • Autor: anrubi Data: 2014-11-01 10:53:33

    Serniczek apetycznie żółty, od jaj? Takiego nigdy nie piekłam. Pychotka :)

    U nas drożdżówki z gruszkami, rodzynkami i cynamonem. Foty nie będzie, przez gruchy, które wydały nadmiar soku i wyglądają mało estetycznie, niestety. Zakalca nie ma :)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-01 11:13:22

    An następnym razem gruchę wytarzaj w budyniu lub kisielu, może być nawet z kolorkiem. Po upieczeniu ładnie wygląda z taką obwódką .. :)) Najważniejsze ,że zakalczyka nie upiekłaś .

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 11:28:25

    Anrubi, najważniejsze że smaczne ;)

    A sernik żółty od jajek, pyszny, rozpływa się w ustach:) Polecam :) Robiłam ciut inną wersję od tego http://wielkiezarcie.com/recipe111668.html

  • Autor: anrubi Data: 2014-11-02 09:45:37

    Makusiu, dziękuję za link, a megi za cenną wskazówkę, jak zawsze :)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-01 14:26:33

    Dzisiejszy nasz deserek: to serek mascarpone w biszkopciku z amaretto otulone. Fotka dla Was zrobiona aby każda ''żarłoczka '' była do upieczenia ciacha zachęcona .

  • Autor: makusia Data: 2014-11-01 15:37:24

    Mega zachęcająca fotka..mniami :)

  • Autor: heiworth Data: 2014-11-02 09:38:20

    Bananowiec ...

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-02 10:14:54

    Piekny wyszedl :)))

  • Autor: makusia Data: 2014-11-02 10:56:26

    Oj zjadłabym porcyjkę ;)

  • Autor: bytomianka Data: 2014-11-02 12:50:27

    Ciasto truskawkowe. :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-02 13:07:17

    Mniam, truskaweczki to, to co lubimy  najbardziej :)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-02 15:42:13

    Sernik od szwagierki i nasza galaretka truskawkowa

  • Autor: makusia Data: 2014-11-02 19:16:17

    Na galaretkę mi zrobiłaś smaku , muszę zrobić :)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-02 20:11:52

    Dzieci ostatnio ja bardzo lubia :)))

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-04 15:12:05

    Piernik z powidlami sliwkowymi i domowymi krowkami mou do dekoracji :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-04 23:18:15

    Musi być smaczny, aż aniołek zadumany :)

  • Autor: bahus Data: 2014-11-06 20:30:33

    Jako rodowity Poznaniak poczułem się w obowiązku podzielić się z Wam sposobem na upieczenie najbardziej zbliżonych do oryginału rogali świętomarcińskich

    http://artkulinaria.pl/rogale-swietomarcinskie-oryginalny-przepis

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-07 09:49:14

    Nie ma głupich! Jako rodowity Poznaniak poczuj się w obowiązku nas poczęstować (mogą być kupione).

  • Autor: madina99 Data: 2014-11-07 23:33:20

    Dziękuję za linka,w wolnej chwili skorzystam bo zapowiada się extra.

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-06 23:18:13

    Apple pie. Klasyka na podstawie miliona porad jak ma wygladac, smakowac i pachniec PERFEKCYJNIE. No i tak jest, choc dla mnie ciut za slodkie, za to ciasto jest po prostu niewyobrazalnie dobre.

  • Autor: mariolan76 Data: 2014-11-07 00:36:43

    To może zdradzisz przepis na to perfekcyjne ciasto?

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-07 09:50:35

    I skoro tak głupio napisałaś, to masz się podzielić przepisem!

    P.S Wciąż mi wisisz te róże z jabłek!

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-07 11:22:22

    Ciasto: 

    350 g maki pszennej

    200 g masla zimnego, pokrojonego w kostke

    1 lyzka cukru

    1/4 lyzeczki proszku do pieczenia

    1 lyzeczka soli

    1 jajko

    2 lyzki lodowatej wody

    suche skladniki wymieszac, jajko rozmieszac w osobnej miseczce, przed dodaniem do ciasta wlac do jajka wode. Maslo polaczyc szybko z suchymi skladnikami, dodac jajko z woda, szybko zagniesc, podzielis na dwie czesci, schlodzic przez godzine. Nastepnie rozwalkowac pierwsza czesc ciasta, wylozyc nia forme do pieczenia, nadmiar ciasta odciac, odlozyc. Wypelnic nadzieniem tworzac "gorke", przykryc druga czescia rozwalkowanego ciasta, nadmiar odkroic, przyciskajac polaczyc brzegi spodu i wierzchu ciasta. posmarowac rozkloconym jajkiem. Z pozostalego ciasta wyciac kolka, serduszka... Przykleic do ciasta, posmarowac jajkiem, naciac gore ciasta w kilku miejscach, nie popeka i para sie wydobedzie bez problemu. Piec okolo 30 minut w 180 st C. Ciasto jest delikatnie slone, za to bardzo kruche i maslane.

  • Autor: lenka075 Data: 2014-11-07 13:02:46

    Nooo... ja tu mało zaglądam z wiadomych względów - bo ze słodyczy najbardziej lubię schabowe, a to do deserów mało pasuje, ale jesienne przesilenie i na mnie się odbiło i w przeciągu ostatniego tygodnia piekłam....uwaga....3 razy !

    Pierwsze były moje czarno-białe wianuszki http://wielkiezarcie.com/recipe54194.html .

    Na łikęd zrobiłam Białą Pavlową z winogronami, a dzisiaj upiekłam murzynka z wiśniami z nalewki i kremem śmietankowym. No straszne, co się ze mną dzieje...? ;)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-07 23:26:10

    Nawróciłaś się Lenka lepiej późno niż wcale :)

  • Autor: lenka075 Data: 2014-11-07 23:42:00

    No właśnie nie wiem, jak to się stało...chyba z samotności ;)

    Ps. Jakoś się dziwnie podpięło, bo chciałam pod Makusię...

  • Autor: makusia Data: 2014-11-08 15:19:40

    Szaleje "drzewko "

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-07 16:44:11

    ciasteczka

  • Autor: makusia Data: 2014-11-07 23:48:52

    Mniam, z jakiego przepisu piekłas? 

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-08 12:09:21

    Z przepisu od babci mojej, ale szczerze powiem nie wyszły takie pyszne jak mojej babci :((

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-07 19:32:35

    Szarlotka z budyniem

  • Autor: makusia Data: 2014-11-07 23:26:47

    Jabłuszka muszę wykorzystać, ale narobiłaś smaku:)

  • Autor: madina99 Data: 2014-11-07 23:36:52

    Wygląda super,żeby tak można było porwać kawałeczek.......rozmarzyłam się.

  • Autor: matani Data: 2014-11-08 13:24:39

    Bogdziu, lecę w niezapowiedzianych gości :) Wygląda obłędnie, a znając Ciebie, pewnie i tak smakuje :P

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-08 15:13:59

    Dziękuję, aż się zarumieniłam i zapraszam, zapraszam .

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-08 21:04:41

    Narobiłaś mi smaku. Wiesz gdzie mam jęzorek?

    U mnie kolejny tydzień jabłkowe chyba już by nie przeszło a na inne niestety brakło weny, więc jak się jutro nie zmobilizuję to będą krakersy.

  • Autor: piła Data: 2014-11-08 15:38:15

    wariacja na temat pospolitego murzynka tj.z  przełożeniem - dżem z czarnej porzeczki i krem czekoladowy -, na wierzch masa  o smaku truflowym ( taka z puszki ).

  • Autor: makusia Data: 2014-11-08 22:16:23

    Rogaliki z marmoladą z pigwy:)

  • Autor: mariolan76 Data: 2014-11-09 00:36:27

    Mąż ponownie namówił mnie na szarlotke tym razem zrobiłam z beza orzechowa ciekawe jak będzie smakowac przekonamy się jutro 

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-10 20:06:04

    Ja je nazywam szczesliwoscia... Herbatniki, masa budyniowa (domowa) z biala czekolada i orzechami wloskimi w karmelu, biszkopt kakaowy, masa toffee (domowa), herbatniki, beza wloska, orzechy w karmelu. Tak slodkie, ze... Trudno sie od niego oderwac. Mega polaczenie!!! :)

  • Autor: pa1982 Data: 2014-11-10 20:22:25

    hmmmmmm,pyszności

  • Autor: makusia Data: 2014-11-10 20:59:44

    Opisałaś tak że pożarłabym pół blaszki

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-10 21:12:11

    Ja wbrew zdrowemu rozsadkowi... Pozarlam pol blaszki :)

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-10 22:29:16

    Wyglada oblednie ta Twoja szczesliwosc. Zdradz, co to wloska beza?

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-10 22:52:57

    Przypomina nasza swojska mase z ptysi. :) do ubitych z cukrem bialek wlewam powoli ugotowany do 118stC syrop cukrowy i ubijam jeszcze 10 minut. Mozna uzywac jako kremu, mozna tez dodawac po kawalku masla by uzyskac krem maslany. Nastepnym razem zrobie jednak mase torrone z migdalami na wierzch dla jeszcze szczesliwszego,efektu. :)

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-11 10:38:46

    Dziekuje.

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-11 13:00:48

    Alez prosze bardzo :)

  • Autor: Ewa137 Data: 2014-11-10 23:22:43

    Dla mojego wielbiciela czekolady "gorace serca" z tego przepisu; http://www.gfreefoodie.com/recipes/detail/707/ oraz drozdzowe z jablkami i posypka migdalowo-kokosowa.

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-11 08:34:23

    Zdradzisz jak robilas te gorace serca, zabieram sie do nich od dawna ale jakos przepisu nie wybralam. Link ktory podalas malo mi mowi hahaha :)))

  • Autor: Ewa137 Data: 2014-11-11 14:13:00

    Oczywiscie, sluze pomoca :)

     

    Gorace serca.

    23 dkg pol-slodkiej czekolady

    11 dkg masla

    4 jajka

    4 lyzki brazowego cukru

    2 lyzeczki esencji(ekstraktu)waniliowej

    1 lyzka kakao

    szczypta soli

    4- 200 ml kokilki do zapiekania (ja zrobilam w trzech 450ml)

     

    Czekolade rozpuscic z maslem w kapieli wodnej. Reszte skladnikow wymieszac w osobnej misce, dodac rozpuszczona czekolade z maslem, wymieszc. Kokilki posmarowac maslem i oproszyc cukrem (ja uzylam kakao). Rozlac do kokilek. Piekarnik rozgrzac do 200 C i piec 10-15 min, moje byly gotowe po 12 min.-trzeba sprawdzac. Nieupieczone mozna przechowywac w lodowce i wyjac wczesniej przed pieczeniem aby sie ocieplily lub piec od razu tylko dluzej 15-20 min. Podawac z lodami waniliowymi, maliny tez swietnie pasuja. Zycze udanych wypiekow i zycze smacznego :))

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-11 14:22:55

    Dziekuje Ci bardzo :)))

  • Autor: Ewa137 Data: 2014-11-11 14:32:17

    Prosze bardzo :)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-11 15:21:37

    Zrobiłam, bardzo dobre. Mam tylko jeszcze pytanie, podajesz od razu ciepłe z piekarnika czy czekasz chwile az troche ostygnie. Kiedy wyjmujesz z foremek? Wyszły bardzo dobre lecz jednak troche sie rozwalilo przy wyjmowaniu. Kiedys jadlam w restauracji z lodami i byly takie piekne idealne jak foremki. Musze sie nauczyc robic pieknych i zaprosic kolezanki haha :)))

    Dopisano 14-11-11 16:53:28:

    Oto moje ciastko - pyszne i brzydkie :)))

    I na szybko jeszcze babka ucierana

  • Autor: makusia Data: 2014-11-11 18:36:57

    Babeczka cudna, ciastko wygląda na pyszne, ta wylewająca się czekolada..mniam

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-11 18:58:17

    Mam nadzieje ze nastepnym razem wkleje ładniejsze zdjecie :)))

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-11 18:47:49

    Robie te babeczki w foremkach do mufinek i w papilotkach.Latwo sie wyjmuja a i papilotki z cieplych latwo schodza.

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-11 18:57:25

    To moze w silikonwych sprobuje zrobic napstepnym razem

  • Autor: Ewa137 Data: 2014-11-11 21:54:28

    Ja  podawalam od razu po wyjeciu z piekarnika. To byl moj pierwszy raz z tym ciachem i na trzy kokilki tylko z jednej wyszlo z  minimalnym uszczerbkiem. Mysle ze po prostu musimy wiecej potrenowac i z czasem beda piekne jak w restauracji. Twoje ciacho chociaz moze nie idealne ale jakiez smakowite :).

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-12 14:13:12

    Dziekuje, pocieszyłas mnie :)))

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-11 18:20:14

    Wprawdzie nie marcińskie, ale równie smaczne rogaliki

  • Autor: makusia Data: 2014-11-11 18:36:00

    Jak malowane ;)

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-11 18:53:27

    Po części pewnie marcińskie, wszak w św Marcina pieczone :) Porywam 3 dla każdego po jednym :):):)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-11 20:36:58

    Na zdrowie

  • Autor: bahus Data: 2014-11-11 22:44:04

    Dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj

  • Autor: Gluba666 Data: 2014-11-12 14:44:10

    Dzieci robiły, matka pomagała :) Babeczki (muffinki?) dyniowe.

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-12 16:07:03

    Ooo... jakie ładniutkie i słodziuchne :)

  • Autor: patrycja1 Data: 2014-11-12 16:11:49

    Mniammmm, aż ślinka cieknie

  • Autor: makusia Data: 2014-11-12 22:43:16

    Dzieci robiły, matka pomagała :) Babeczki (muffinki?) dyniowe.

    Zależy jak robione, jeśli suche mieszane osobno,  łączone z mokrymi , to muffiny:)

    Smaczniaste;)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-12 18:18:06

    Muffinki czekoladowe z kawałkami białej czekolady

  • Autor: makusia Data: 2014-11-12 22:43:56

    Porywam jedną :)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-13 21:29:25

    U mnie muffinki znikaja szybciej niz sie je robi :)))

  • Autor: heiworth Data: 2014-11-12 19:34:07

    Budyń malinowy z sokiem malinowym i biszkoptami ...

  • Autor: makusia Data: 2014-11-12 22:44:31

    Dawno budyniu nie robiłam, trzeba to zmienić;)

  • Autor: pwyso Data: 2014-11-12 20:27:32

    galaretki z owocami ...

  • Autor: makusia Data: 2014-11-12 22:45:23

    galaretki z owocami ... 

    U mnie też :) Z kaki i granatem, fotka jak będzie to jutro :)

  • Autor: Lea2 Data: 2014-11-14 00:25:46

    Keks gruszkowy z gorzką czekoladą i miksem orzechów :-)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-14 08:33:41

    Paczusie :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-14 08:41:34

    O matulu kochana, z rana takie pyszności. Już od tygodnia chodzą za mną takie pączusie i najwyższy czas coś z tym zrobic

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-14 08:46:19

    Cieply paczus na poczatek dnia to bardzo dobry niedietetyczny pomysl :) szalenstwo i rozpusta i oby zostalo tak caaaly dzien! :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-14 12:32:23

    Dzięki za inspirację, moniec prześladowań, właśnie ciasto na pączki rośnie sobie

  • Autor: makusia Data: 2014-11-14 16:22:11

    Ino wirtualnie się skuszę, oszaleć idzie , i pomyśleć że to ja założyłam taki kuszący wątek

  • Autor: pwyso Data: 2014-11-14 13:45:59

    rogale i drożdżówki z serem i bakaliami ...

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-14 14:00:27

    porywam bułeczkę z serem....tak optymistycznie wygląda :))

  • Autor: pwyso Data: 2014-11-14 15:44:21

    a proszę, proszę ... do kawy będzie jak znalazł

  • Autor: makusia Data: 2014-11-14 16:23:29

    No i chcąc nie chcąc , muszę coś upiec, porywam se jedną a co

  • Autor: pwyso Data: 2014-11-14 16:34:51

    proszę ...

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-14 18:26:55

    Z jakiego przepisu robisz drozdzowki? ostatnio codziennie biegam do piekarni po drozdzowke z makiem

  • Autor: pwyso Data: 2014-11-14 20:12:02

    SKŁADNIKI:

    1 opakowanie drożdży...

    3-4 szklanki mąki tortowej,

    1 szklanka mleka,

    1 szklanka cukru,

    3 żółtka, (białka zawsze zostają do "pomalowania")

    1/3 masła,

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Drożdże pokruszyć, dodać do ciepłego mleka razem z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Poczekać aż drożdże podwoją swoją objętość ...

    Mąkę i cukier wsypać do dużej miski, wymieszać ... dodać żółtka, wlać roztopione i ostudzone masło. Powoli wlewając zaczyn drożdżowy wyrabiać ciasto, aż będzie jednolite i odchodziło od ścianek naczynia. Jeżeli zaczynu będzie zbyt mało, można dodawać do ciasta ciepłego mleka lub 1-2 łyżki śmietany. 

    Ciasto oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1-2 godziny.

    Z takiego ciasta można wypielać dowolne drożdżówki, np. z serem, cynamonem, kajmakiem ... co kto lubi ..

     

    Smacznego ...

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-15 08:37:44

    Musze sprobowac :))) To bedzie moja pierwsza przygoda z drozdzami ktore zawsze omijalam :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-14 15:44:57

    Mam i ja pyszne pączki

  • Autor: makusia Data: 2014-11-14 16:21:05

    Powariowały siem poczęstujem:P

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-14 16:43:15

    Proszę bardzo, napatrzyłam się na te Bahatkowe i od rana szukałam powodu by je upiec, więc gości zaprosiłam na wieczór. 

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-14 18:22:51

    ...dobrze, że Wy tutaj takie piękności pyszniaste robicie, to sobie ,,połasuchuję" i nie muszę już w domu robić hi hi :))

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-14 21:01:48

    Omijałam je z daleka kusicielko :):):)

    Jednak na wieczorną chandrę dobrze mi zrobi jeden, porywam i nie oddam.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-14 21:05:54

    Sama widzisz, nie da się ich ominąć, na zdrowie :D

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-14 21:55:07

    Pychota ... ale ja tylko powącham i zostawiam dla Innych

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-15 08:16:48

    Jednym słowem pączkowy wąchacz

  • Autor: Krzysia17 Data: 2014-11-21 21:20:09

    Tak się napatrzyłam że jutro u mnie też mają być pączki ale proszę podpowiedzcie jak zrobić taki lukier jak Wasz tzn prawie przezroczysty.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-22 08:49:01

    Mieszam cukier puder z sokiem z cytryny, składniki na tzw. oko. Smaruję jeszcze ciepłe, a lukier szybko wysycha.

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-22 09:04:02

    Cukier puder i gorąca woda. Mam "maszynę" do pączków, ja smażę, Tuśka osącza z tłuszczu, Miśka gorące jeszcze wrzuca do lukru i odkłada do ocieknięcia na kratkę, dzięki temu lukier wygląda, jak wygląda. :)

    1 szklanka cukru pudru, 2 łyżki gorącej wody (gorącego soku z cytryny)

  • Autor: Krzysia17 Data: 2014-11-22 10:04:59

    Dzięki! Widzę że sekret tkwi w maczaniu w lukrze gorących pączków , no i w maszynie której niestety nie posiadam. Pomocny sprzęt mam tylko przy pracy końcowej

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-15 22:44:41

    Vendetta dokonana.

    Już jej prędko nie upiekę bo mści się na mnie. Chyba odwrócę lodówkę drzwiami do ściany, w przeciwnym razie będę niedługo wyglądać jak młody Budda.

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-16 12:18:05

    Pychota ;)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-16 13:11:22

    hahhhaaaaa, ale ciacho warte grzechu :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-16 10:47:15

    Sernik kawowy, próba przed świętami, będzie powtórka, pycha :)

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-16 12:19:21

    Uwielbiam serniki...coś dla mnie ;)

  • Autor: mariolan76 Data: 2014-11-18 00:47:02

    Czy mogę dostać przepis na ten wspaniały serniczek ?

  • Autor: makusia Data: 2014-11-19 22:26:11

    Jak się uda, to jutro wklepię :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-20 18:21:02

    Wklepany :) http://wielkiezarcie.com/recipe112596.html

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-16 12:07:13

    Ciasto z dżemem wg Agaty:)

    Dopisano 14-11-16 12:22:30:

    To samo ciasto w innej odsłonie...z kremem kakaowym, karmelizowanym ananasem i borówkami amerykańskimi ;)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-16 13:12:03

    Mniamuśnie ;)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-16 19:45:17

    Ciasto z pianka z żurawiną mojej siostry :

    Ciasto z pianką truskawkową i wkładką kajamkową mojego '' pomysła ''

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-16 19:56:46

    Megi zdradź jak zrobiłaś tę piankę. Mam zamrożone trochę truskawek a Twoja pianka wygląda super. W połączeniu z kajmakiem musi być zaje.... fajna :)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-16 20:00:51

    Jasiu Kochana .. Wymodziłąm to specjalnie dla tych co mają pomrożone jagody i maliny .. nawet jagoda może być .. Nad wkładką muszę popracować . Jeszcze jeden wariant zrobię a wtedy Wam podam recepturkę .

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-16 21:43:53

    Ja także czekam na przepis, bo prezentuje się smakowicie.

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-11-17 11:54:35

    Jako żem jadła to się wypowiem...przepyszniaste! I przepis na ten żurawiną od Szanownej Siostry uprzejmie poproszę:)

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-17 13:26:26

    No jak wygląda tak tez smakuje :)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-17 14:11:38

    Proszę bardzo

    p://wielkiezarcie.com/recipe88764.html

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-16 22:12:55

    Jablka smazone w ciescie nalesnikowym z rumem i cynamonem, posypane waniliowym cukrem pudrem.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-17 17:45:20

    Żeby nie było na mnie - to wina megi.

    Raz ze srem

    Dwa - z czeko

    I teraz się tłumacz, megi, dlaczego one takie pyszne!!!

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-17 17:49:38

    Ale zaszalałaś!  :D

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-17 21:11:30

    Hmm .. a '' cy ja wiem '' tak wyszło ... ot

  • Autor: makusia Data: 2014-11-17 21:13:19

    Pycha!!! To ja te ze srem , dwie wezmę

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-18 19:52:44

    Zjadłabym wszystkie :)))

  • Autor: as Data: 2014-11-17 21:04:49

    Tydzień temu upiekłam http://wielkiezarcie.com/recipe6819.html

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-17 21:08:34

    Ale pyszny kawałek ..

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-17 21:17:03

    Wymienię się na drożdżówkę z czekoladą, bo mam lekko dosyć. :)

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-18 08:48:57

    Pysznie wygląda :)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-18 09:39:02

    Bułki z dżemem

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-18 09:50:21

    Bułki z dżemem 

    Powalasz tymi wypiekami...mniam ;)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-18 09:58:48

    Bułki-jak-bułki, drożdżówki z dżemem zwykłe. :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-18 10:26:39

    Ha! A taki kształt to jak osiągasz? Czy miały być okrągłe i nie wyszły?

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-18 10:31:42

    Nacinam z dwóch stron i rozkładam, ku zawiści niektórych ;)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-18 11:04:47

    Czekaj.... czekaj..... załapałam! Dzięki.

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-18 10:49:22

    Specjalnie dla Dżaniny :)

    125 g masła , 1,5 szklanki mąki, 1 jajko, szczypta soli. Zagnieść szybko ciasto, włożyć na godzinę do lodówki.

    5 jabłek pokroić w cienkie plasterki bez obierania ze skórki, kroić do momentu, w którym skórka jest widoczna na ponad połowie plasterka. Wcale nie muszą być całe, połamane czy postrzępione tez się nadadzą. Plasterki jabłek wymieszać z sokiem z cytryny (3 łyżki), łyżką cukru i łyżeczką cynamonu , oraz 3 łyżkami rozpuszczonego masła. Ugotować budyń , lub 400 ml mleka zagotować, w 100 ml rozmieszać 2 łyżki cukru, 1,5 łyżki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 żółtka dodać do gotującego się mleka razem z łyżka masła, ugotować jak budyń. Przykryć, odstawić do przestygnięcia. Pozostałe jabłka zetrzeć na tarce, poddusić z cukrem, odstawić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę o średnicy ok 24 cm, ponakłuwać widelcem, podpiec przez 15 minut w 180 st C. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, budyń. W budyń wbijamy najpierw jeden zrolowany plasterek jabłek, otaczamy go kolejnymi tak by lekko zachodziły na siebie. Formujemy różyczki na całej powierzchni ciasta, między płatki dokładamy mniejsze i połamane plasterki jabłek, skórką do góry. Wstawiamy na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st C pilnując by płatki się nie przypaliły. Ciasto trzeba schłodzić przez kilka godzin żeby budyń się ściął.


  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-18 11:07:59

    Nadszedł chyba czas, aby oficjalnie to powiedzieć.... "Kocham Cię, Bahati".

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-18 11:09:00

    Mrrrrrrr :) 

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-19 21:38:26

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-19 21:43:03

    Ja Ciebie bardziej!

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-18 19:51:12

    Kruche ciasteczka wg Toffik

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-19 15:33:12

    A na deser dzisiaj ,,Jabcokowy Kruchy"

  • Autor: as Data: 2014-11-19 22:07:24

    Super. mogę prosić o przepis na niego?

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-20 10:02:28

    As,nie wiem czy do mnie pisałaś, bo podpięło się do Piszczałki....?

    Ale jeśli do mnie, to ,,Jabcok" jest połączeniem dwóch ciast... Kruche ciasto na tartę np. http://wielkiezarcie.com/recipe3256.html oraz jabłka smażone z cukrem do odparowania + galaretka -to ostudzić i na 2/3 ciasta wysmarowanego białkiem nałożyć, zetrzeć 1/3 ciasta na górę, wsio :) Słodkie miodzio

  • Autor: as Data: 2014-11-20 20:22:34

    Bardzo dziękuję za odpowiedź. 

  • Autor: makusia Data: 2014-11-19 22:29:29

    A na deser dzisiaj ,,Jabcokowy Kruchy"

    Mniom :)

  • Autor: kokarda Data: 2014-11-19 16:04:11

    świeży ananas 

  • Autor: makusia Data: 2014-11-19 22:27:36

    U mnie dwa jabłka :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-19 16:46:25

    Babeczka tulipanowa

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-19 16:58:59

    Zamienisz kawałek na gorzką czekoladę?

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-19 17:06:54

    No dobra

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-19 18:41:44

    Cudna....! Takie świąteczne kolorki hi hi

  • Autor: makusia Data: 2014-11-19 22:27:59

    Jaka ładniusia;)

  • Autor: anrubi Data: 2014-11-20 11:48:33

    Jest śliczna, Bogdziu :)

  • Autor: Lea2 Data: 2014-11-22 20:34:20

    Piękniutka wyszła, kolorki bajeczne  :-) 

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-20 11:49:55

    Pierniki z ziemniakami nadziewane w czekoladzie, tak mnie naszla dzika ochota... Moze z lenistwa, bo nie ogarniam pakowania :)

  • Autor: atosiaczek Data: 2014-11-20 14:43:04

    Pierniki z ziemniakami nadziewane w czekoladzie, tak mnie naszla dzika
    ochota... Moze z lenistwa, bo nie ogarniam pakowania :)

    OOO ja tez robiłam pierniki z ziemniakami, są pyszne bo takie mięciutkie:)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-20 14:49:34

    Tak! Bo one mają być na już, dziś, zaraz. :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-20 15:50:27

    Przepis prosimy

  • Autor: atosiaczek Data: 2014-11-20 18:56:21

    Haha,dokładnie,piekłam z synkiem 2 dni temu,nie doczekały zdobienia:)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-20 18:36:17

    Pierniczki :)

  • Autor: anrubi Data: 2014-11-20 20:18:31

    Lśnią, jak te z Torunia, ale z pewnością smakowo je przebiły. Nadziewałaś powidłami? Tak lubię, mniam :)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-22 10:34:34

    Rogaliki miedzykartonowe z powidlami i czekolada :)

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-11-22 13:26:32

    Wiem,że dziś nie czas i nie pora...ale w najbliższej przyszłości przepis poproszę:)

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-22 11:26:29

    Miodownik z serem

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-22 11:42:12

    Murzyn - ek bezwstydny

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-22 15:20:28

    Odgapiłam od Ciebie i też zrobiłam murzynka :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-22 18:42:05

    Makusiowe różyczki.

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-22 19:30:07

    Dżaninko toż to dzieło sztuki ! Mam sentyment do róż....

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-23 19:28:12

    Baaaaaardzo mi miło! :) Tym bardziej, że jak wiecie - raczej nieczęsto tworzę słodkości.

    A te Młoda wywijała! 

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-22 21:06:21

    Ładne te różyczki.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-23 19:28:46

    Dzięki, janeczko.

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-23 15:03:37

    Murzynek z pysznym kremem orzechowym

  • Autor: madina99 Data: 2014-11-23 15:56:36

    Dzisiaj było bezdeserowo:(  i baaaaardzo chętnie zjadłabym ten kawałeczek:)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-23 21:23:02

    Bardzo prosze nawet dwa kawałki ;) :)))

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-23 16:03:59

    Ten kremik orzechowy jak robiłaś?...mniam

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-23 21:25:38

    Przepis na krem dostalam od kolezanki i jest tak pyszny ze za duzo go wyjadlam z garna :)))

    składniki to: 25 dag orzechów (pokruszyc na mniejsze kawalki), 1/2 kostki masła, 6 łyżek cukru i 1/2 szkl mleka.

    Składniki wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Można dolewać mleka jak będzie za gęste. Ciepłe wylać na ciasto.

  • Autor: misia123 Data: 2014-11-24 15:06:26

    Dziękuję za przepis ;)

  • Autor: heiworth Data: 2014-11-24 16:13:01

    Ja też dziękuję ...bo na pewno skorzystam :)))

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-23 18:32:01

    Torcik korzenny z masą kajmakową

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-23 19:04:18

    Dlaczego ja tak daleko mieszkam? Cudne.

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-23 19:45:43

    Basiu ! To robótka mojej siostry, torcikiem delektowaliśmy się u Mamci . Jakby co to serdecznie zapraszamy, mama uwielbia gości z kraju i ze ...świata . Przepis prosty jak drut, podrzucę Wam ))

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-24 18:42:39

    Mniamniasto wygląda :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-23 18:40:43

    Taki sobie jabłecznik

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-23 18:43:34

    Budyń zostawiam .. bo jakoś nie przepadam ale warstwa budyniowa .... palce lizać , ten zapach i smak cynamonu .... ))

  • Autor: domia Data: 2014-11-23 19:44:20

    Oj widzę megi, że zdrówko powróciło, bo raczysz nasze oczy słodkimi wypiekami.

    Ten miodownik... Ach, a nie idzie kawałeczka zamrozić dla mnie?

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-23 20:11:53

    Mówisz i masz .. już w tej chwili zawijam w folie i do .... zobaczenia . A przy okazji post w skrzynce. ))

  • Autor: kokarda Data: 2014-11-23 19:51:08

    1 kg klementynek :D 

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-23 20:44:10

    Jabłka do woli, bananów dziś małpki nie tknęły :)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-23 22:57:19

    U mnie pomarańcze, słodziutkie jak miód;)

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-25 22:29:29

    Pianki

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-25 22:35:35

    Bahati, czy mogłabyś zdradzić przepis na pianki, bardzo by mi sie przydał do takich pierniczków. Bardzo proszę

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-25 22:38:39

    Zobacz wlasnie u Dorotki z MW, moj przepis jest niemal identyczny, dodaje tylko miod zamiast syropu kukurydzianego oraz waniline w proszku, okolo 1 g,  i barwnik nakladam punktowo, zeby stworzyc " maziaje na wierzchu. Smaruje tez forme olejem przed wysypaniem cukrem pudrem ze skrobia, a schladzam w lodowce przez 3 h nie w temperaturze pokojowej. :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-26 07:59:07

    Dzięki, własnie chodziło mi o to czym zastąpic ten brązowy syrop, a rada o oleju też cenna

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-26 08:51:59

    Jesli chodzi o golden syrup tez mozesz sama go zrobic, ja robie i butelka wystarcza mi na baaardzo dlugo. Mlode polewaja nim pankejki, ja uzywam do domka z piernika zamiast miodu, do ciast miodowych czasem, do gotowania bajgli.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-26 09:05:21

    Chyba jednak przy miodzie zostanę, bo go mam w nadmiarze , a i łatwiej będzie

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-26 10:14:36

    Wczoraj i dziś :) Ciasteczka Korzenne ze szprycy

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-26 17:27:53

    Szarlotka w gwiazdki .. )) na wynos do przyjaciół .. ))

  • Autor: mariolan76 Data: 2014-11-26 17:38:59

    Śliczna 

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-26 18:18:04

    Ależ się świątecznie i gwiazdkowo zrobiło. Jabłka, cynamon, kołderka...... mmmmmmmmmm.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-26 18:22:17

    Mniammm... a ten obłok z pianki to miszczostfo

  • Autor: hela36 Data: 2014-11-26 19:35:00

    Ale cudna kawałeczek poproszę

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-26 22:03:57

    Helu .... ! Wróciłam z pustą blachą , następnym razem poczęstuję ..ok ?

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-26 18:30:07

    Paczki

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-26 18:49:15

    Wow, choinka w tle , a pączki smakowite.

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-27 12:14:44

    A choinka :) 

  • Autor: yennefer Data: 2014-11-26 18:56:49

    Porywam jednego i w nosie mam kalorie!

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-26 19:14:38

    Ja mam kalorie zazwyczaj w dupie ;)

  • Autor: bahus Data: 2014-11-26 19:23:29

    Bardzo ciekawe umiejscowienie

  • Autor: as Data: 2014-11-26 19:35:53

    a ja nie 

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-26 19:55:44

    Chyba raczej w szafie, siedzą i ubrania zwężają

  • Autor: makusia Data: 2014-11-26 20:00:37

    Chyba raczej w szafie, siedzą i ubrania zwężają

    O,o.....

  • Autor: Bahati Data: 2014-11-27 01:20:05

    No, ze dupa mi rosnie... :) ale nie rosnie, bo ja bezglutenowa przeciez a od pieczenia i smazenia sie nie tyje. ;)

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-26 20:02:51

    kusicielka:)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-27 09:38:47

    Może nie na deser ale na kolację bułeczki z nutellą albo konfiturą różaną.

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-27 12:29:49

    Czy sa one maslane? Jesli tak to natychmiast przepis potrzebuje !!!

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-27 13:09:36

    Tak. To maślane bułeczki od Majki2. A jak mnie wyszły, to wyjdą każdemu. :)

    http://wielkiezarcie.com/recipe36071.html

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-27 13:30:46

    Oj, gapa ze mnie mam w ulubionych.Dziekuje bardzo.

  • Autor: makusia Data: 2014-11-27 18:36:37

    Porywam jedną , matko jakie apetyczne

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-28 08:12:33

    Makusiu, mam świadomość własnych "niedociągnięć", ale komentarz bardzo miły i motywujący. :)

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-27 19:19:30

    Na rano do kaffki, choć jedną mi ostaw:) Takie apetyczne...!

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-28 08:14:22

    Takie apetyczne, że psy zwinęły ostatnie 5 sztuk z talerza. A nigdy, powtarzam nigdy tego nie robią. Pewnie i kawę sobie zaparzyły.

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-28 09:16:38

  • Autor: Krzysia17 Data: 2014-11-28 10:24:00

    No proszę nie ma to jak u Dżaniny wygląda że żyje w jakimś bajkowym świecie: krowy robią serniki, psy się same obsłużą Moja psiarnia budzi się wtedy jak lodówka zaskrzypi przy otwieranie, i za nic nie zdradzaja chęci współpracy przy sporządzaniu żarełka, wybałuszają gały bacznie patrząc co im spadnie.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-28 10:41:33

    Nooo! Tylko patrzeć, jak mi śniadanie do łózka zaczną podawać. A jeszcze jak się za odkurzacz złapią, to bajka.

  • Autor: mariolan76 Data: 2014-11-27 12:32:53

    Wafelki z masa tofii

  • Autor: Smosia Data: 2014-11-27 15:10:25

    Dzisiaj wypiekam "W-Z" budyniowo-chałwowe (ciasto czekoladowe na budyniach, przełożone masą budyniowo-chałwową, polewa czekoladowo-wiśniowa). Już mam ślinotok, a do finału brakuje masy i polewy. Prawie całe pojedzie na Andrzejki (u mojego Mężusia w pracy). Fotka w najbliższym czasie...chyba.

    Dopisano 14-11-29 14:59:47:

    I obiecany foto-załącznik:

    . Pyyychaaa i wcale nie za gruba warstwa masy (chałwy aż 35 dkg).

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-27 17:03:23

    A... link mogę poprosić .. ?

  • Autor: Smosia Data: 2014-11-27 18:15:25

    A... link mogę poprosić .. ?

    A proszę bardzo: http://wielkiezarcie.com/recipe109982.html

    Moja zmiana to: ciasto 1 raz przekrojone, cała masa weszła do środka, a polane gorzką czekoladą wymieszaną z konfiturą wiśniową. Smacznego w imieniu swoim i Autorki życzę.

  • Autor: heiworth Data: 2014-11-27 20:06:26

    Choinka z makiem :)

  • Autor: iwciaG Data: 2014-11-27 20:18:23

    Ooo choinka....!!! ale ładna choineczka :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-28 08:15:26

    Ała!!! Dziewczyno!!!

  • Autor: a. Data: 2014-11-28 08:46:26

    heiworth - wrzuć zdjęcie do wątku o drożdżówkach, co by nam to cudo nie zginęło w natłoku dobroci innych...

  • Autor: makusia Data: 2014-11-28 21:45:09

    O ja .............próba udana widzę , extra;)

  • Autor: piszczalka Data: 2014-11-29 09:37:47

    WOW :))) ale cudo !

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-28 15:12:40

    Drożdżówka

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-28 16:17:47

    Śliczniutka a w środku to : rodzynki ,żurawina i skórka kandyzowana orange i citrone ... jako się nie mylę ... Prawdaż Szacowna Koleżanko .. ))) ?

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-28 16:51:45

    W środku dżemor i posiekane żurawiny 

  • Autor: makusia Data: 2014-11-28 21:45:58

    W środku dżemor i posiekane żurawiny

    To ja poproszę plasterek

  • Autor: bogdzia Data: 2014-11-28 22:00:15

    Makusiu, ciachnij sobie ile chcesz, niezłe jest

  • Autor: makusia Data: 2014-11-28 22:22:11

    Makusiu, ciachnij sobie ile chcesz, niezłe jest

    Dziękować

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-28 21:09:22

    Pięknie jej liczko spłonęło :)

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-28 21:48:25

    oooo to do bogdzi gwiazdki miało być :)

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-29 09:43:49

    Drzewko szaleje :(

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-28 16:11:19

    Sernik jak ... marzenie ale sami zapytajcie się ... Marzenie

  • Autor: domia Data: 2014-11-28 20:36:05

    Oj, serniczek jak marzenie!! Pycha, puszysty o konsystencji ptasiego mleczka..mniam.

    Miałam dzisiaj okazję  posmakować go z filiżanką świeżo zaparzonej kawy.. Dzięki megi

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-28 20:40:38

    Dziękuję, dziękuję . Najważniejsze ,że trafiłam w smak . ))

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-28 21:08:16

    No ja to bym nawet kawką nie popijała aby smaku nie zatracić:)

  • Autor: janeczka669 Data: 2014-11-28 20:58:26

    hmmmmm udał Ci się.................. jak zawsze:):):)

  • Autor: makusia Data: 2014-11-28 21:46:59

    Nasze ukochane ciacho, jutro muszę upiec...oczywiście ze srem

  • Autor: nelcia Data: 2014-11-29 00:39:08

    Czy mogę prosić namiary na ten pyszny sernik? Z góry dziękuje

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-29 12:41:59

    Proszę bardzo ))

    http://wielkiezarcie.com/recipe112764.html

  • Autor: heiworth Data: 2014-11-29 13:45:32

    Makówki...

  • Autor: megi65 Data: 2014-11-29 13:50:08

    A gdzie czerwone płatki ? ... jeszcze nigdy nie miałam okazji wcinać makówek w takiej wersji .. ))

  • Autor: Basialis Data: 2014-11-29 15:00:49

    U nas nie byly znane...........nigdy nie jadlam i nawet nie wiem jak sie robi.Chetnie bym jednak sprobowala, bo bardzo apetycznie wygladaja.

  • Autor: mggi63 Data: 2014-11-29 21:38:17

    I ja nigdy nie słyszałam

Przejdź do pełnej wersji serwisu