Forum

Gawędy o jedzeniu

Co dzisiaj pieczesz, co do kawusi, a może pachnący chlebek..?..cd..

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 09:59:15

    Witam słodko) Nowy wątek rozpoczynają ciasteczka z jabłkami, pieczone przez Moje Dziewczyny ( Synową i Wnusię ) 

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-11-14 10:41:07

    U mnie dalszy ciąg pierniczkowania, dziś piekę pierniczki kamyczki z mojego przepisu.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 16:22:24

    Ciekawe te kamyczki boróweczko, może i ja się skuszę;)

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-11-14 22:12:59

    Jak zrobisz to napisz czy posmakowały tylko zaraz po upieczeniu jak ostygną będą twarde zmiekną po kilku dniach. 

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 22:42:37

    Napiszę na pewno;)

  • Autor: ladna_sukienka Data: 2013-11-20 10:33:49

    jeju jakie piękne, idealne, jak z cukierni, a nawet lepiej ;)

  • Autor: jannaj Data: 2013-11-14 11:03:46

    Mniam. Swoją drogą, moja teściowa napewno nie napisałaby o mnie "Moja Dziewczyna" i to jeszcze dużą literą!

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-14 11:35:04

    Mojej teściowej nie znałam i nie poznam, bo zmarła w młodym wieku...

    No, ale makusia to teściówka pełną gębą, że tak się wyrażę :)

    Ad rem - moja rozeta z kupnymi powidłami migdałowo - rumowymi :)

    Link, gdyby ktoś był zainteresowany http://wielkiezarcie.com/recipe83274.html

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 16:19:51

    Ajajaj, a miałam dzisiaj drożdże kupić;/ Przymierzam się też do takiej "odrywanej" drożdżowy,  Twoja anrubi wygląda mniamuśnie;)

  • Autor: jannaj Data: 2013-11-15 21:47:12

    Tak się podjarałam na widok Twojej rozety, że odgapiłam i zrobiłam swoją.

    Wyszła naprawdę smaczna, zostało po niej wspomnienie.

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-15 22:08:23

    Po raz pierwszy kogoś tu nakręciłam, cieszę się :) Z drożdżowym można się nieźle "powygłupiać" i przypuszczam, że Ty również miałaś ubaw, co widać na załączonych, smakowitych obrazkach :)

  • Autor: makusia Data: 2013-11-15 22:11:47

    Ale kusicie dziewczyny

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-16 16:36:05

    Kochana ..

    Nakręciłaś moja siostrę .. i takie super róże jedliśmy , część z makiem i bakaliami a część z powidłami ... I przy okazji spotkania przy drewnianym kuchennym stole padło parę miłych słów o Tobie ... Oczywiście z moich ust .

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-17 19:22:23

    Megusia

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 16:17:43

    Mniam. Swoją drogą, moja teściowa napewno nie napisałaby o mnie "Moja
    Dziewczyna" i to jeszcze dużą literą!

    Różni są ludzie, nic na to nie poradzimy jannaj . A One są moje i kropka;)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-14 16:46:49

    A u mnie dzisiaj ciasto drożdżowe z rodzynkami i suszonymi morelami

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-14 17:22:32

    Musicie uwierzyć na słowo .. Chatka puchatka kasnik z orzeszkami laskowymi i żurawiną

  • Autor: makusia Data: 2013-11-14 17:49:16

    Musicie uwierzyć na słowo .. Chatka puchatka kasnik z orzeszkami laskowymi i
    żurawiną

    Wierzymy

  • Autor: linka35 Data: 2013-11-14 18:09:07

    Szkoda Megi , że nie zrobiłaś fotki. Musi wyglądać zajefajnie:)

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-14 18:43:52

    Kochana ... aparat nadal w naprawie ... a zdjęcia komórka to .. profanacja dla mnie ..

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-16 13:39:37

    Profanacja? E tam, marudzisz, ja strzelam foty komórką - 3,2 Mpix i są, moim zdaniem, OK.

    Dawaj ten jabłecznik!   :)

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-14 21:05:14

    Ciasto do odrywania, tym razem kakaowe i cynamonowe, nasz ostatni przysmak, następne będzie 4 smakowe: cytryna, kakao, cynamon i kokos.

  • Autor: mggi63 Data: 2013-11-15 19:30:21

    Zostało jeszcze ciasta?Bo wczoraj się spieszyłam i nie mogłam czekać

  • Autor: hope30 Data: 2013-11-15 18:43:25

    tort bezowy dla nas i 6 tortów dla LUDZI .....

    i zapomniałabym...od poniedziałku piekę pierniki.....uzbierałam już 600sztuk...jutro dopiekam kolejne i zaczynam lukrowanie bo zlecenia już spływają..focie będą wraz z postępem prac....

  • Autor: as Data: 2013-11-15 19:30:11

    Pierniki 5 tyg przed świętami? Nie za szybko? Wiem, że masz dużo do zrobienia ale czy to nie za szybko?

  • Autor: hope30 Data: 2013-11-15 22:24:41

    Aniu,polukrowane pierniczki będą sobie czekały na święta w pudełeczkach,część popakowana w celofan...a tak w ogóle,pierniki mogą leżeć około pół roku i wciąż nadają się do jedzenia:)

  • Autor: bahus Data: 2013-11-16 11:52:21

    U mnie kiedyś przeleżały 17 lat...ale niestety nie nadawały się do spożycia...

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-15 22:41:57

    Panettone (jeszcze gorące rozkrojone)

  • Autor: makusia Data: 2013-11-16 10:21:32

    Panettone (jeszcze gorące rozkrojone)

    Mniami

  • Autor: monilen Data: 2013-11-16 17:13:05

    Jaka to jest forma do panettone?Pisałaś 20 cm ale jakaś specjalna?Super wygląda,mniam

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-16 17:28:53

    20 cm tortownica (a nawet lepiej 18 cm) wystarczy:) tylko trzeba dno wyłożyć papierem, tak by nadmiar był poza obrębem tortownicy i zrobić z papieru "kołnierz" czyli w środek tortownicy włożyć okręg z paieru, który będzie wystawał ok 10 cm nad tortownicę.Są specjalne formy w sprzedaży, ale widziałam je tylko przed samymi świętami, a z resztą- nie lubię płacić za coś, co mogę zrobić sama. :)

  • Autor: monilen Data: 2013-11-17 23:57:55

    Dziękuje za odpowiedź.

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-15 23:32:46

    Siedzi w piekarniku .. jabłecznik Goji

  • Autor: matani Data: 2013-11-16 09:39:55

    Relacja z wczorajszego pieczenia: cebularze, drożdżówka nocna i muffiny z makiem i suszonymi morelami. Zdjęć niet :) 

  • Autor: heiworth Data: 2013-11-16 14:34:07

    Drożdżówka z jabłkami ...a murzynek jeszcze w piekarniku siedzi ..)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-16 17:54:52

    Do kawy popołudniowej ciasto zebra

  • Autor: makusia Data: 2013-11-16 19:47:12

    Śliczne paski:)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-16 19:49:08

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-11-16 18:06:06

    Ja dzisiaj zrobiłam,,białą damę''

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2013-11-16 19:07:04

    przed chwilą upiekłam ciasteczka z kleiku ryżowego

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-17 13:21:25

    Znowu...

  • Autor: linka35 Data: 2013-11-17 13:39:57

    Zdążyłam zrobić zdjęcie resztce sernika , zanim moje chłopaki go pożarli:)

  • Autor: ladna_sukienka Data: 2013-11-20 10:27:49

    Pewnie pyszne, ale zdjęcie jest też CUDOWNE! :)

  • Autor: linka35 Data: 2013-11-20 17:27:21

    Dziękuję

  • Autor: misia2004 Data: 2013-11-17 13:41:06

    Rolada z jabłkami:)

  • Autor: Basialis Data: 2013-11-17 15:04:53

    Ciasto do odrywania z nutella i wariacje na temat " poduszeczki serowe" wg. Naszej Megi.

  • Autor: ave82 Data: 2013-11-19 20:20:05

    Czy mogłabyś zdradzić z jakiego przepisu robiłaś lukier? Szukam lukru który nie twardnieje i nie kruszy się, jest miękki i wilgotny. A ten właśnie tak wygląda. 

  • Autor: Basialis Data: 2013-11-20 09:07:37

    Lukier robie zawsze na oko, cukier puder + sok z cytryny i odrobina wody.Wszystko ucieram drewniana palka.

  • Autor: ave82 Data: 2013-11-20 18:16:06

     Ja robię lukier tak samo. To jednak nie ten o który mi chodzi jednak dziękuję za odpowiedź.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-17 15:51:10

    U nas kruszonkowe z musem brzoskwiniowym, piekły moje Dziewczynki:) http://wielkiezarcie.com/recipe22029.html

  • Autor: domia Data: 2013-11-17 17:01:31

  • Autor: matani Data: 2013-11-17 20:59:44

    Co to? wygląda obłędnie, te orzechy....

  • Autor: piszczalka Data: 2013-11-23 20:26:03

    uwielbiam ciasta z orzechami mniam :)))

  • Autor: ulla* Data: 2013-11-17 18:03:44

    Czekoladowa chmura z książki Nigelli - pycha!

  • Autor: Lea2 Data: 2013-11-17 23:23:34

    Cebulaczki :)

  • Autor: misia123 Data: 2013-11-18 07:17:23

    Ciasto drożdżowe do odrywania-pyszne; )

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-18 19:50:50

    W sobotę popełniłam napoleonkę od ekkore

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-18 20:37:58

    Z tym krojeniem, to się nie postarałaś, dawno nie robiłam napoleonki, czas przejrzeć przepisy

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-18 20:49:43

    Nie było czasu do cukierni biegac i sama ukroiłam .

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-18 20:39:18

    No wiesz Jasiu .. widzę , że napoleonka na stałe zagościła na Twoim stole . Mam ochotę ją popełnić ..jakieś drobne uwagi , trzymać się wiernie przepisu , bo wygląda przepysznie ..

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-18 20:48:13

    Robiłam według przepisu. Jedyna zmiana to krem z 1l mleka bo z 3/4 troszkę dla mnie za mało.

  • Autor: domia Data: 2013-11-18 21:54:15

    Tak po tych słodkościach co powiecie na pajdę ciepłego chleba ze świeżo stopionym smalcem. Do tego odrobina soli, może ogórek kiszony ...cóż potrzeba więcej.?

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-19 08:48:44

    Smalczyk owszem, z pajdą własnoręcznie wyrobionego chleba, jak to zwykła mówic megi65 " cud, miód i orzeszki.

    Lubię smalczyk z dodatkiem cebuli, jabłka, majeranku odrobiny boczku dla zapachu i soli do smaku. Zima za pasem więc takie kaloryczne i smaczne " dania" będą miały swój czas.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-19 09:31:58

    Zwłaszcza Janeczko, że na zimę trzeba obrosnąć w sadło, bo kto wie jaka będzie zima.

  • Autor: domia Data: 2013-11-19 15:48:26

    Mój smalczyk stopiony z dodatkiem boczku i cebulki. Z jabłkiem i majerankiem nigdy nie robiłam. Po prostu nie miałam okazji poznać tego smaku. Co nie znaczy, że nie spróbuję.

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-20 09:33:44

    Święte , prorocze słowa ... Każda pora ma swój smak .. ))

  • Autor: pwyso Data: 2013-11-19 09:42:26

    z jabłkiem i cynamonem ...

  • Autor: domia Data: 2013-11-19 15:52:57

    Przedsmak świąteczny-murzynek pachnący przyprawą korzenną, z dodatkiem bakalii

  • Autor: J.K45 Data: 2013-11-30 14:48:41

    Domia jaki piekny murzynek.Czy mogłabym prosić o przepis .Pozdrawiam

  • Autor: bahus Data: 2013-11-19 17:31:19

    Placek drożdżowy ze śliwkami

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-11-19 17:38:17

    Ale pyszniasty i do tego ta cudna róża:)

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-19 17:46:24

    Placek drożdżowy ze śliwkami

    ... no i z różą

  • Autor: Lea2 Data: 2013-11-19 21:51:00

    Chlebki perskie "Barbari" :)

  • Autor: ladna_sukienka Data: 2013-11-20 10:26:32

    ślimaczki ze szpinakiem, ale to w sumie zostały zjedzone na śniadanko ;D

  • Autor: ladna_sukienka Data: 2013-11-20 10:28:50

    A ja robię (juz zrobiła, ale krem tężeje) MEGA czekoladowy tort czekoladowy na urodziny chłopaka, zdj dołączę później ;D

  • Autor: ladna_sukienka Data: 2013-11-20 10:31:54

    Dużo dzisiaj piekę, bo urodziny :) - ciasta wyszło więcej i są jeszcze muffiny :).

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-20 13:25:20

    A ja obdarowana zostałam wczoraj ciastem z imienin Elżbiety,więc nic dzisiaj nie muszę piec.

  • Autor: misia2004 Data: 2013-11-21 15:21:56

    Ciasto drożdżowe do odrywania:)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-21 18:08:42

    Szarlotka z bezą

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-23 18:18:15

    Szarlotka dobra na wszystko :)

    Debiut: ptyśki i eklerki z kremem karpatkowym, ale nie z tym w 5 minut :)

    Te dla sąsiadów w podzięce za swojskie kiełbachy :)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-23 18:35:25

    Bardzo apetyczne

  • Autor: malina_a Data: 2013-11-23 18:39:17

    Wyglądają jak z cukierni :)

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-23 20:18:34

    Niech żyją wymiana dobrosąsiedzka ... Wyborne eklerki i ptysie

  • Autor: kokarda Data: 2013-11-23 20:47:30

    Fantastyczne!!! Koje zmysły widokiem tych Cudowności... Mmmmmmmmmm

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-23 21:24:17

    Tu się podepnę, żeby podziękować za miłe słowa :)

    A już chciałam pójść na łatwiznę i kupić gotowe ciacha, potem ugotować jedynie krem, przełożyć i po robocie :)

  • Autor: malina_a Data: 2013-11-23 18:33:29

    Murzynek z polewą czekoladową,która standardowo przeciekła do środka :D

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-23 18:37:23

    A u mnie właśnie jest degustowany sernik w kruchym kakaowym cieście.

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-23 20:17:06

    Ten standart najbardziej lubię .. ! Pyszne !

  • Autor: makusia Data: 2013-11-24 13:25:12

    Szybki piernik:)

  • Autor: matani Data: 2013-11-25 11:38:58

    Zapraszam na chlebek razowy z serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Dla fantazji uplotłam go z 4 pasm :)

  • Autor: anrubi Data: 2013-11-25 11:42:46

    Czteropasmowy, tego na WŻ jeszcze nie widziałam :)  Mąka orkisz czy typowa do razowych chlebków?Miodzik obok, mniam :)

  • Autor: matani Data: 2013-11-25 11:59:27

    Mąka razowa pszenna 2000. 400 g + 100 g zwykłej białej mąki babuni z biedry.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-25 17:31:33

    Zapraszam na chlebek razowy z serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Dla
    fantazji uplotłam go z 4 pasm :)

    Mniam, mniam, ale bym zjadła..;)

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-25 11:51:23

    Zwykłe, pszenne bułki z dodatkiem zakwasu, z prażonymi orzechami włoskimi i laskowymi.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-25 17:49:39

    Oj ... pyszniutkie;)

  • Autor: bahus Data: 2013-11-25 17:51:31

    Wyglądają przepysznie. Jeszcze bułek z orzechami nie jadłem. Muszę spróbować.

  • Autor: misia2004 Data: 2013-11-25 17:43:52

    Nie piekłam ale przekładałam wafle masą z mleka w proszku i dżemem:)

  • Autor: makusia Data: 2013-11-25 17:47:49

    Nie piekłam ale przekładałam wafle masą z mleka w proszku i dżemem:)

    Tą masą przypomniałaś mi że muszę napiec orzeszków;))

  • Autor: misia2004 Data: 2013-11-25 18:46:45

  • Autor: matani Data: 2013-11-26 09:53:35

    Makusiu, wymienię chlebek orzechowy na orzeszki :) Machniom?

  • Autor: makusia Data: 2013-11-26 18:58:09

    Makusiu, wymienię chlebek orzechowy na orzeszki :) Machniom?

    Jasne, po połowie;))

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-25 21:07:10

    Yuupiii mogę nareszcie '' focić '' a więc dawno nie robiony 3 bit .. )) Rozkosz kajmaku orzechowego , masa budyniowa ze zdecydowanym posmakiem i ubita śmietana usztywniona cytrynowa galaretką

  • Autor: makusia Data: 2013-11-25 21:44:26

    Yuupiii  mogę nareszcie '' focić '' a więc dawno nie robiony 3 bit ..
    )) Rozkosz kajmaku orzechowego , masa budyniowa ze zdecydowanym posmakiem i
    ubita śmietana usztywniona cytrynowa galaretką

    Tylko się obliżę, mniami:))

  • Autor: kokarda Data: 2013-11-25 22:04:26

    Hahahahah kupiłam rano karmel z myślą o tym cieście :D ale miesiąc puszeczka sobie jeszcze postoi ;D

    zaintrygował mnie ten budyń.... Zdradzisz Madziulka wiecej szczegółów? :)

    PS. Zawsze usztywniam ubitą kremówke jedna galaretka rozpuszczona w 3/4 szklanki wrzątku (jedyn

    mieszadelkiem od miksera mieszam ) 

  • Autor: megi65 Data: 2013-11-25 22:18:04

    Zdradzę , zdradzę tylko Tobie .... Budyń zgodnie z przepisem .. ale masełka dałam 3/4 kostki ale za to %%% zgodnie z moimi kubeczkami smakowymi .. Dolewaj po troszeczku i szybko miksuj i jak za następnym razem jak spróbujesz i bużka się uśmieje , błysną oczka tzn .. jest już kremik gotowy .

    Z galaretką postępuję podobnie ale na małych obrotach dwoma łopatkami mieszam ..

    Powodzenia o efektach informuj ..a przede wszystkim o ... kremie .

  • Autor: misia123 Data: 2013-11-26 18:30:49

    Wygląda przepysznie:)

  • Autor: domia Data: 2013-11-26 19:44:22

    Madziu, ciacho jak zawsze pierwsza klasa, ale również jakość foty zasługuje na brawa! 

  • Autor: misia123 Data: 2013-11-26 17:52:19

    Właśnie stygną ciasteczka owsiane z bakaliami:)

  • Autor: matani Data: 2013-11-26 18:05:05

    Zrobiłaś z tego przepisu co jest w najnowszych? Chodzą za mną owsiane, muszę chyba też się zmobilizować.

    Dziś u mnie tylko bułeczki z otrębami i siemieniem lnianym.

  • Autor: misia123 Data: 2013-11-26 18:29:18

    Zrobiłam z przepisu,który dostałam od koleżanki:)

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-27 10:42:07

    Ciriole i miodownik (z konfiturą mleczną i orzechami).

  • Autor: kayunia Data: 2013-11-27 10:48:13

    A możesz zdradzić szczegóły tej konfitury mlecznej? Brzmi mocno zachęcająco, zwłaszcza w połączeniu z miodownikiem

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-27 10:52:16

    Pewnie, że mogę. :) 
    6 szklanek mleka zagotować z 1,5 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki soli. Gdy się zagotuje zdjąć z ognia i dodać 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej. Całość mocno się spieni. Od tej pory gotować na małym ogniu ściągając pianę przez ok 1-2 h aż do osiągnięcia odpowiedniej brązowej barwy. Mieszać co kwadrans najlepiej tylko lekko poruszając rondlem, co zapobiegnie scukrzeniu. 

  • Autor: kayunia Data: 2013-11-27 11:15:11

    Dziękuję za szybką odpowiedź:)

    Placki przekładasz tą masą gdy wystygnie, czy od razu? I czy dobrze rozumiem, że ta porcja konfitury przeznaczona jest na jedną blaszkę ciasta?

    Mam nadzieję, że nie naruszam jakichś zasad zadając tutaj te pytania, a nie na priv...?

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-27 11:19:50

    Jak to u mnie bywa czysta improwizacja w kuchni :) po 2 godzinach gotowania masy otrzymałam jej 2 szklanki. Posmarowałam nią 2 blaty ciasta wielkości blachy z wyposażenia piekarnika i 3 sępy małoletnie zasłodziły się resztą. Masę wystudziłam i smarowała jeszcze ciepłe placki. 3 placek przed pieczeniem posypałam orzechami wymieszanymi z gorącym masłem, cukrem i miodem.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-27 11:32:30

    Nie naruszasz:) Chociaż fajnie by było gdyby Karolinka wklepała przepis do swojej książki na wż :)

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-27 11:37:02

    Tu też nie zginie :)

  • Autor: makusia Data: 2013-11-27 12:11:09

    Tu też nie zginie :)

    Nie zginie, ale będzie trudno odnaleźć, a tak to by wskoczył w ulubione

  • Autor: kayunia Data: 2013-11-27 12:14:58

    Też uważam, że ciężko, po jakimś czasie, dotrzeć do przepisu na forum... Proszę zatem milutko o dodanie go... wiesz gdzie Fajny pomysł i na pewno niejedna osoba skorzysta.

    Podpięłam nie tam gdzie trzeba, ale dopiero raczkuję:)

  • Autor: bahus Data: 2013-11-27 16:17:04

    Orzechowiec

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-27 16:22:20

    Takie sobie bułeczki z serem

    Dopisano 13-11-27 17:46:41:

    i z jagodami

  • Autor: makusia Data: 2013-11-27 17:13:57

    Takie sobie bułeczki z serem

    Się częstuję

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-27 17:47:39

    Proszę bardzo

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-11-27 17:52:56

    JUż się przestraszyłam, że ser taki czarny.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-27 17:55:42

  • Autor: makusia Data: 2013-11-27 20:50:20

    Dziękować :)))

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-27 19:36:35

    Porywam jedno serowe.

  • Autor: Wkn Data: 2013-11-28 17:15:47

    Rogaliki pomyłkowe :)

  • Autor: patrycja1 Data: 2013-11-28 17:17:53

    Mniam, to ja też chcę się tak mylić...poinstruujesz???

  • Autor: Wkn Data: 2013-12-01 13:48:36

    A tu ci one są :) http://wielkiezarcie.com/kenwood/przepisy/naslodko

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-28 19:07:21

  • Autor: Gluba666 Data: 2013-11-28 20:08:02

    Czyżbym widział miarkę do kawy od Saeco?

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-28 20:17:36

    Dokładnie tak :) 

  • Autor: linka35 Data: 2013-11-29 17:09:49

    Bahati jak robisz tak zgrabne rogaliki. Mi zawsze wychodzą jakieś pokraki , zwijam ponoć dobrze, z trójkątów .

  • Autor: Bahati Data: 2013-11-29 17:30:25

    Ciasto rozwałkowuję na kształt koła, tnę na 8 części, zwijam do środka. Ot i cała filozofia. :)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-29 12:24:26

    Ciasto królewskie lub inaczej miodownik z kremem z grysiku

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-11-29 15:12:19

    Iście królewską zimową kołderkę założyłaś swemu miodownikowi.

    Dopisano 13-12-01 23:06:16:

    A to mój

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-02 16:45:57

    Ciekawe, który placek wybrałby król, i jak i jak?

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-12-02 19:15:54

    Jestem pewna że Twój.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-02 20:36:54

    Niekoniecznie, mojego nie dostanie, bo zjedzony do ostatniego kęsa.

  • Autor: patrycja1 Data: 2013-11-29 15:14:19

    Bogusiu, wygląda prawdziwie królewsko, ale jego zalety zobaczymy po degustacji hihihi Moje ukochane ciacho, smaki i zapachy dzieciństwa.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-29 15:33:18

    Ciasto królewskie lub inaczej miodownik z kremem z grysiku

    Mniam, poproszę kawałek , u nas pustki:)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-29 18:27:05

    Podeślę kawałek jak przekroimy, a oprócz maminego ciasta-placka królewskiego mam jeszcze twoje ciasto budyniowo-serowe.

  • Autor: makusia Data: 2013-11-29 22:48:24

    Podeślę kawałek jak przekroimy, a oprócz maminego ciasta-placka
    królewskiego mam jeszcze twoje ciasto budyniowo-serowe.

    Pyszotki, podwójna rozkosz :)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-30 12:57:18

    Podsyłam

  • Autor: makusia Data: 2013-11-30 16:53:10

    Podsyłam

    Mniami, dziękować piknie;)

  • Autor: bahus Data: 2013-11-29 16:34:03

    Chętnie bym spróbował tego ciacha.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-11-29 18:28:15

    No ja też, ale musi postać do jutra, nasiąknąć i dojrzeć, jutro podeślę kawałek.

    Dopisano 13-11-30 12:58:36:

  • Autor: patrycja1 Data: 2013-12-01 14:50:21

    Bogusiu, palpitacji prawie-że dostałam uffff, ale wygląda zupełnie jak u mamy, czy smak Wam odpowiada??? Nie wiem czy wytrzymam do świąt

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-01 18:02:50

    Dzieciaki szt 4 wyjadły co do okruszka, więc chyba nic więcej nie będę pisać, podziękuj mamie za ten maminy placek.

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-11-30 07:05:55

    U mnie cukier w cukiernicy i miód ze słoika. Będę dopiero piekła pierniczki po Mikołajkach. W tamten weekend było ciasto urodzinowe mężusia. :)

  • Autor: misia2004 Data: 2013-11-30 13:43:56

    Rolada żyrafa http://wielkiezarcie.com/recipe104208.html chłodzi się w lodówce.

    wygląda rewelacyjnie i mam nadzieję, że będzie tak samo świetnie smakować:)

  • Autor: matani Data: 2013-11-30 14:08:07

    Czaję się na tą roladę już od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie zabrałam :)

    Dziś u mnie skromnie, rogaliki z czekoladą (w piecu) wg Silvany 90 http://wielkiezarcie.com/recipe100254.html i ciasteczka wg przepisu na paluchy wiedźmy gabi99 (ciasto jeszcze chłodzi się w lodówce). Będzie próba moich nowych wykrawaczek: półksiężyców z tescomy (jedno przyciśnięcie i cała blacha gotowa ;) ), wałeczka z gwiazdką, choinką, serduszkiem z ikei i może czegoś jeszcze co wyciągniemy z szuflady z "przydasiami".

  • Autor: makusia Data: 2013-12-01 13:18:47

    Rolada
    żyrafa http://wielkiezarcie.com/recipe104208.html chłodzi się
    w lodówce. wygląda rewelacyjnie i mam nadzieję, że będzie tak samo
    świetnie smakować:)

    Też się przymierzam do "żyrafy":) Jak tam Twoja misiu? Masz może fotkę?

  • Autor: misia2004 Data: 2013-12-01 14:01:38

    Fotki nie mam bo dziecko zgubiło mi aparat na wycieczce:(

    Ale zrobiłam 2. Jedną do domu, druga na wczorajszą imprezę andrzejkową i nikt bardzo nie chciał wierzyć, że to nie kupna rolada:P W smaku również bardzo dobra, delikatna:)

  • Autor: makusia Data: 2013-12-01 14:33:12

    Też się skuszę :)

  • Autor: makusia Data: 2013-12-01 13:15:51

    Szybkie i bardzo smaczne ciasto korzenne;)

  • Autor: Wkn Data: 2013-12-01 13:51:08

    U mnie też :)

  • Autor: misia123 Data: 2013-12-01 13:54:38

    Drożdżowki z serem i ciasto cielaczek:)

    Dopisano 13-12-01 14:08:39:

  • Autor: domia Data: 2013-12-01 14:41:43

    U mnie też weekend serowy- drożdżówka i sernik gotowany wg.przepisu megi65

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-01 15:09:09

    Jak co weekend :) odrywane ciacho drożdżowe ty razem kokos+mandarynka+cytryna.

  • Autor: Monika09 Data: 2013-12-01 16:35:00

    Ciasteczka imbirowe z dwóch porcji,będą też na święta oraz chleb turecki z rodzynkami.

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-01 21:33:05

    Jeszcze dziś bagietki :)

  • Autor: makusia Data: 2013-12-01 21:47:47

    Jeszcze dziś bagietki :)

    Kusicielka

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-02 21:06:16

    Oczy carycy ... na razie nie otworzyła . Tworzenie tego ciacha czysta przyjemność . Pierwsza fotka caryca soute bez '' makijażu '' oka .. Wyborna pianka beza z melanżem kako , następna już w pełnej krasie . Jutro caryca otworzy oczy ..

  • Autor: linka35 Data: 2013-12-03 21:37:20

    Łooooo matulu, Meguś, ale pikne ciacho. Aż oczu od oczu nie można oderwać

  • Autor: mama Jędruli Data: 2013-12-04 22:10:28

    Wow! Bardzo proszę o namiary na to cudo

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-04 23:16:16

    Proszę bardzo ! Życzę powodzenia

    http://wielkiezarcie.com/recipe104194.html

  • Autor: mama Jędruli Data: 2013-12-05 14:35:07

    Dziękuję

  • Autor: makusia Data: 2013-12-03 09:18:51

    O, w takim razie wszystkiego najlepszego;) Jakością zdjęć się nie przejmuj, widać dobrze te pyszności, różyczki kuszą:)

  • Autor: makusia Data: 2013-12-03 13:38:39

    Ponad 200 połówek orzeszków, przed świętami napełnimy je masą;)

  • Autor: kayunia Data: 2013-12-03 15:03:56

    Robią wrażenie, choć nie większe niż Kuchareczka na zdjęciu :))) Dotarłam do Twojego przepisu na te orzeszki, powiedz jednak proszę, z jednej porcji ciasta, ile sztuk, mniej więcej, otrzymam?

  • Autor: makusia Data: 2013-12-03 15:20:54

    Robią wrażenie, choć nie większe niż Kuchareczka na zdjęciu :)))
    Dotarłam do Twojego przepisu na te orzeszki, powiedz jednak proszę, z jednej
    porcji ciasta, ile sztuk, mniej więcej, otrzymam?

    Dziękuję za miłe słowa:)

    Połówek nam wyszło ponad 200 :)

  • Autor: bahus Data: 2013-12-03 15:12:21

    Ponad 100 sztuk orzeszków. Masą będą napełnione przed świętami...

    PS. Wykonane według przepisu makusi.

  • Autor: makusia Data: 2013-12-03 15:24:23

    Ponad 100 sztuk orzeszków. Masą będą napełnione przed
    świętami... PS. Wykonane według przepisu makusi.

    Są świetne, moi nudzą o jeszcze jedną porcję, aby było na Nowy Rok:)

  • Autor: domia Data: 2013-12-03 21:01:53

    Makusiu pokusilaś orzeszkami jak nic!! Szczerze w tym roku nie miałam ochoty sie z nimi bawić, ale ..Twoja fota i ta śliczna pomocnica - zrobiły na mnie wrażenie.

    Formę do pieczenia mam, ale zawsze przeklinam piekąc bo nie posiadam kuchenki na prąd a na palniku gazowym nie pieką się ładnie. Jak pieczesz swoje makusiu? 

    I jeżeli faktycznie dojdzie do pieczenia, to wykorzystam Twoją masę do przełożenia wzbogacając ją bakaliami.. ach, chyba już się skusiłam.

  • Autor: makusia Data: 2013-12-03 21:45:31

    Makusiu pokusilaś orzeszkami jak nic!! Szczerze w tym roku nie miałam ochoty
    sie z nimi bawić, ale ..Twoja fota i ta śliczna pomocnica - zrobiły na mnie
    wrażenie. Formę do pieczenia mam, ale zawsze przeklinam piekąc bo nie
    posiadam kuchenki na prąd a na palniku gazowym nie pieką się ładnie. Jak
    pieczesz swoje makusiu? I jeżeli faktycznie dojdzie do pieczenia, to
    wykorzystam Twoją masę do przełożenia wzbogacając ją bakaliami.. ach,
    chyba już się skusiłam.

    Domia, piekę w opiekaczu do orzeszków, jest tego pełno na Allegro:) Szybciutko i sprawnie;)

    Co do masy, jest dość gęsta, więc jeśli chcesz dodać bakalii, nie dodawaj herbatników czy ścinków z orzeszków.

    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=opiekacz+do+orzeszk%C3%B3w&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y

  • Autor: domia Data: 2013-12-04 21:24:02

    Oj, to ja mam formę pamiętającą chyba średniowiecze. Dlatego też pytałam o sposób pieczenia. Moją wkładam jak garnek na palnik. Upiekłam dzisiaj.Na mniejszym płomieniu. Może troszkę za grube wyszły.. Z jednej porcji ciasta wyszło ok 130 szt. Z masą postąpię wg. Twoich wskazówek. Dziękuję Makusiu za pomoc.

  • Autor: makusia Data: 2013-12-05 00:01:25

    Oj, to ja mam formę pamiętającą chyba średniowiecze. Dlatego też
    pytałam o sposób pieczenia. Moją wkładam jak garnek na palnik.
     Upiekłam dzisiaj.Na mniejszym płomieniu. Może troszkę za grube
    wyszły.. Z jednej porcji ciasta wyszło ok 130 szt. Z masą postąpię wg.
    Twoich wskazówek. Dziękuję Makusiu za pomoc.

    Do usług:)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-12-04 09:16:13

    Widzę, że sobie przypisujesz zasługi a przecież to nie ty piekłaś! Zdjęcia nie kłamią.

  • Autor: makusia Data: 2013-12-04 09:51:43

    Widzę, że sobie przypisujesz zasługi a przecież to nie ty
    piekłaś!  Zdjęcia nie kłamią.

    Piekłam, piekłam, Zuzi bym nie pozwoliła, jest jeszcze za mała;) Ale dzielnie robiła kuleczki z ciasta na orzeszki:)

  • Autor: Lea2 Data: 2013-12-03 20:12:11

    Pizza z salami, papryką, pieczarkami i kukurydzą :)

  • Autor: bahus Data: 2013-12-03 22:01:00

    A kawa do tej pizzy słodzona czy bez cukru?

  • Autor: Lea2 Data: 2013-12-03 23:18:23

    Jasne, że pełne schłodzone i z pianką... :)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 15:51:15

    Pączki z marmoladą

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 15:51:18

    Pączki z marmoladą

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-12-05 18:06:21

    Otwierając wątek pomyślałam " piekła mikołaje" a tu - masz babo pączka hihihi. Superaśne, porywam 3 i lecę.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 18:24:32

    Jasiu, jeśli będę piekła, to takie małe na talerze do Wigilii, jako ozdobę do zjedzenia. Hurtem machnę 6 szt.

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-05 18:58:28

    Kochana .. Szkoda ,ze Ksawier nie dmucha w Twoja stronę .. (a już u mnie daję czadu ) lotem błyskawicy poprosiłabym o pączusia .. takiego jak lubię złotego z obwódką .. mniaam ..

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 19:12:46

    Megusiu, właśnie dmucha w moją stronę, nijak podesłać się nie da. Nie chcem, ale muszem się pochwalić, że wyjątkowo udane pączusie.

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-05 19:15:08

    Już nic nie mów ..przeca widzę i czuję .. Ciasto jak puszek .. żadna glinka . Jak w dwa paluszki zegniesz pączusia i puścisz to od razu wraca do kształtu .. a to nadzienie ... pychooota .. ))

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 19:19:47

    ooooo, tak wyglądają, a że puchate, więc marmoladka się rozmazała.

  • Autor: anrubi Data: 2013-12-05 19:29:11

    Bogdziu, ja nie proszę, ja żądam jednego :) Wszystkie śliczne niczym kwiaty w porannej rosie, jak jogging, jak jazda na rowerze, jak wiosna po zimie :))

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 19:56:41

    O matulu kochana,

  • Autor: kokarda Data: 2013-12-05 18:58:44

    sa cudowne :> z jakiego przepisu?

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 19:09:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe40740.html, proszę.

  • Autor: kokarda Data: 2013-12-06 14:12:11

    Mmm dziekuje :))) 

  • Autor: misia2004 Data: 2013-12-05 19:01:15

    Czyżby dziś był tłusty czwartek?

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-05 19:14:15

    No właśnie mój R. pytał mnie, czy aby nie pomyliłam okresu przedświątecznego.

  • Autor: misia123 Data: 2013-12-05 22:05:49

    Wyglądają smakowicie,biorę jednego i lulu :)

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-06 12:41:57

    No jakby inaczej:

  • Autor: kokarda Data: 2013-12-06 16:51:36

    warkocz drodżowo serowy z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe58316.html

  • Autor: matani Data: 2013-12-07 14:14:06

    Wczoraj był murzynek-muffinek z mikrofali wg Magdaityle, ale nie pisałam, bo to chyba nie pieczenie

    Dziś wena murzynkowa trwa, ale tym razem się piecze murzynek wg dorisek http://wielkiezarcie.com/recipe43598.html

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-07 16:28:12

    Pierniczki brukowce z nadzieniem - dżem z czarnych jagód

  • Autor: bahus Data: 2013-12-07 18:30:09

    Wyglądają suuuuper...i nazwa ciekawa...

  • Autor: dorotaibasia Data: 2013-12-07 18:50:52

    Bogdziu, mój ojciec by Cię ozłocił za takie brukowce:) męczy mnie już od kilku lat żebym upiekła a mi ciagle jakoś z nimi "nie po drodze"...

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-07 18:52:33

    ależ one proste w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne.

  • Autor: Lea2 Data: 2013-12-07 19:32:52

    Pięknie wyglądają i pewnie też pysznie smakują :) A można prosić o przepisik ? :)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-07 19:42:45

    http://wielkiezarcie.com/recipe28189.html, proszę

  • Autor: Lea2 Data: 2013-12-07 22:41:39

    Bardzo dziękuję :)

  • Autor: piszczalka Data: 2013-12-08 17:02:21

    Wiem ze to nie czas ale zachcianka to zachcianka:

    faworki, które poszły błyskawicznie

    tort dla mezusia

    pasztet do chleba

  • Autor: misia123 Data: 2013-12-08 18:48:14

    Uwielbiam faworki:)Podeślij mi chociaż jednego Piszczałko,plissss.

  • Autor: heiworth Data: 2013-12-08 19:29:33

    Ale zaszalałaś .....same pyszności :))))))

  • Autor: piszczalka Data: 2013-12-08 20:55:25

    niestety juz wszystko poszlo, nawet oruszkow nie zostalo :((

  • Autor: makusia Data: 2013-12-08 21:01:03

    Ale pyszności, i te bąbelkowe faworki, super;) U nas pustki, grypa króluje;/

  • Autor: heiworth Data: 2013-12-08 19:33:46

    Pierniko-murzynek od Wkn i pierniczki też Wkn + ciasto zarobione na pierniczki od mamywiesi ...

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-08 21:13:40

    Miodownik .. mój ze starego niebieskiego '' siermiężnego zeszytu ''. Jutro zapraszam na oficjalne krojenie Polewa jeszcze ciepła .. ))

    Dopisano 13-12-09 14:17:23:

    No i gorący nóż poszedł w ruch .. Szczerze proste , szybkie i pyszne ciacho .. Nie ma co trzeba częściej robić powtórki ..Następnym razem poddam ciacho małe modyfikacji.

  • Autor: bahus Data: 2013-12-08 22:06:06

    Zaj****ty !!!...Już dziś ustawiam się w kolejce

  • Autor: Wkn Data: 2013-12-09 18:52:43

    Bardzo apetyczny - a przepisisko gdzieś jest u nas?

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-09 19:56:02

    Jeszcze nie ma ale ja trza to lekcje odrobię .. Naprawdę warto ..tanie , szybkie i bardzo dobre w smaku ( bez cienia chwalenia )

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-12-09 20:48:54

    To nam Kochana zapodaj recepturkę. ;)

  • Autor: bahus Data: 2013-12-09 23:46:26

    Już jest przepis....!!!

  • Autor: makusia Data: 2013-12-10 09:12:40

    Lecę po przepis, mniamuśnie wygląda;)

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-10 20:40:18

    Domek (drugi mniejszy samodzielnie dekorują Młode)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-10 20:43:46

    Cudny jest, aż żal będzie go zjeść

  • Autor: misia2004 Data: 2013-12-10 21:21:41

    Nie dałoby rady podesłać mi jednego takiego domku?

  • Autor: bahus Data: 2013-12-10 21:41:51

    Piękny...jednak myślę, że to zasługa projektanta...

  • Autor: makusia Data: 2013-12-10 21:51:05

    Brawo:))) Jest śliczny:)

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-12 23:05:34

    Gniazdka. U nas zawsze były to gniazdka. Mogą być też pączkami hiszpańskimi... :)

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-14 13:07:44

    Makowiec z nutą czekolady, rumu i bakaliami . Cudownie wilgotny ..

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-14 13:32:32

    Ale apetyczny, bardzo chętnie bym się poczęstowała.

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-14 13:35:23

    Proszę bardzo ..aleee ta mgłaaa za oknem .. Jak trafisz to serdecznie zapraszam ..

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-12-14 14:35:49

    Ja chcę takiego makowca. TU I TERAZ. A na osłodę idę robić Twoje śledzie OOOO. Mam nadzieję , że nie za wcześnie na Święta. Tylko pytanie czy do świat dostoją?

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-14 14:55:57

    Kochana ... Mam dużo wątpliwości ...śledzik jakoś tak szybko lubi ... wypływać. Na wszelki wypadek parę sztuk odłóż na .. połowę tygodnia ..

    A porcje ciacha .. posyłam oczywiście .. ))

  • Autor: makusia Data: 2013-12-15 14:33:04

    U nas mięciutkie rogaliki http://wielkiezarcie.com/recipe100972.html

  • Autor: misia123 Data: 2013-12-15 14:45:39

    Porywam jednego....mniam:)

  • Autor: makusia Data: 2013-12-15 14:52:28

    Porywam jednego....mniam:)

    Smacznego :)

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-15 15:12:12

    Czy mała zamiana wchodzi w grę ? dwa rogaliczki w zamian za pasek mojego deserowego , machniom?

  • Autor: makusia Data: 2013-12-15 15:26:18

    Czy mała zamiana wchodzi w grę ? dwa rogaliczki w zamian za pasek mojego
    deserowego , machniom?

    Oj tak, tak, mniamisimooo

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-15 15:10:19

    Najszybsze , najłatwiejsze ciasto w kategorii '' deserowe '' ( jasne ,ze to mój podział ) Klasyka , która zawsze się udaje i smakuje : biszkopt z bitą śmietaną i brzoskwiniami :))

  • Autor: misia123 Data: 2013-12-15 15:21:55

    Wygląda pyszniasto:)

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-12-15 15:32:22

    Paszteciki drożdżowe z nadzieniem z kapusty z grzybami.

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-15 19:36:54

    Pizza

    Dopisano 13-12-15 19:59:59:

    ... i ciasteczka

  • Autor: mama Jędruli Data: 2013-12-18 12:35:07

    Poproszę o przepis na te ciasteczka ( ło matulu jak bym zjadła...

  • Autor: heiworth Data: 2013-12-16 15:48:32

    Biszkopt z masą serową i pianką od gosiekb...

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-12-16 18:26:49

    Dziś przełożyłam piernik staropolski masą zasmażkową ( http://wielkiezarcie.com/recipe21943.html ) i powidłami. Zostało mi trochę kremu i powideł oraz sporo ścinek piernika, wszystko to wymieszałam, upiekłam http://wielkiezarcie.com/recipe9873.html , przekroiłam na pół i w środek dałam masę piernikowo-kremową.

  • Autor: stokrotka390 Data: 2013-12-16 20:13:41

    Pieklam dzisiaj ciasteczka z mojego przepisu 4 rodzaje z jednego ciasta, nie wstawiam zdjecia, bo jest ich mnostwo przy przepisie. Cudowny zapach roznosi sie po calym domu, pozdrawiam.

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-17 10:29:15

    Bułki

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-12-18 18:13:48

    No tak, niektórzy mają rękę prawą i lewą a nie, jak ja!

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-12-18 11:58:19

    Dziś rożki waniliowo-kokosowo-migdałowe, inspirowane przepisem Ewy Wachowicz.

  • Autor: JustynaCZ Data: 2013-12-18 18:26:19

    Do kawusi zawsze kawałeczek czekolady, wtedy oczywista kawa musi być gorzka. Kawałeczek do buzi i łyczek kawy. Cudo

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-18 18:52:52

    Pierniczki nadziane marmoladą

  • Autor: makusia Data: 2013-12-18 19:15:10

    Przecudne:)

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-18 19:46:45

    Dziękuję

  • Autor: bahus Data: 2013-12-18 19:42:06

    Ale kolorowe....cudo.

  • Autor: bogdzia Data: 2013-12-18 19:47:36

    Dzieciaki lubią kolorowo, im bardziej tym lepiej

  • Autor: Bahati Data: 2013-12-19 09:28:08

    Bułki choinkowe (znowu nocne pieczenie)

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-12-19 10:35:12

    Dziś będzie upieczony miodownik.

Przejdź do pełnej wersji serwisu