Forum

Kuchenne porady

Imprezowe menu !?

• Autor: czekoladka145 Data: 2007-08-03 18:39:15

Kochane "Zarłoki" - mam wkótce "wyprawić" imprezę z okazji naszej rocznicy (16) ślubu.
    To ma być nieduże,a włościwie niedrogie menu. Tym bardziej że mają przyjść teściowie,a jak wiecie (albo i nie) z moich przepisów wiele dostałam właśnie od niej.
    Poradzcie co przygotować ,aby ją trochę zaskoczyć i się nie zrujnować zbytnio.

• Autor: sunny Data: 2007-08-04 09:19:19

Hm... Czekoladko, zapewne podasz jakiś tort i ciasto - a to moja ulubiona kategoria w gotowaniu, więc w tym chętnie ci pomogę. Z moich przepisów polecam Miętowy Tort - ale jest dość kosztowny. Zobacz sobie jeszcze takie - Ciastka Mon Cherri ( zobacz, jakie I-cinka zrobiła ładne :)), prościutki, a pyszny torcik z lekkim kremem, efektowne Jajka sadzone, albo też mój ostatni wymysł - kakaowe z trochę innym kremem, sernik gotowany na biszkopcie. No to na tyle z moich :D. A z innych też podam ci linki, proszę - gorąco polecam babki - na przyjęciach dobrze się sprawdzają, a są pyszniutkie, łatwe i tanie - o np. takie : cynamonowiec, niezawodna babka błyskawiczna (polecam piec jednak w formie babkowej), zwykły murzynek ( przepisów jest sporo, a pewnie masz swój :)), no a teraz inne placuszki - bounty, taki pleśniaczek, prosty i słynny torcik Till, polecę ci też masę czekoladową na tort, albo sernik lub Mikado ( taniii :P - robiłam z samym budyniowym). Troszkę sie rozpisałam, ale mam nadzieję, że coś wybierzesz.

• Autor: czekoladka145 Data: 2007-08-04 16:37:55

Sunny - dziękuję za podpowiedzi,a co na kolację!?

Przejdź do pełnej wersji serwisu